AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Kapitalna ulaganja
Stranica 11 / 23. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 23
Re: Kapitalna ulaganja
Danas opet bio kod knjigovođe, sada je nekakav rok srijeda. Ni sama ne zna što će biti, sve neka rekla-kazala, ali tko si ima što još za prijaviti/kupiti neka si to obavi, jer sve je pod upitnikom. Moje mišljenje je da su poticaji na kapitalna ulaganja puno bolji sistem poticanja nego poticaji u proizvodnji (za kulture po Ha ili po litri mlijeka, itd.), ali mislim da je cijeli sustav poticanja nekako povezan sa ulaskom u EU. Bio sam na nekom predavanju proljetos i najavljeno je da će doći do promjena u poticajima uopće, da će se poticati poljoprivredna gospodarstva kao cijelina, tako se radi u EU sada. Možda u okviru tog pristupa smanje/ukinu poticaj na kapitalna. Ali u neformalnom razgovoru saznao sam da se u ministarstvu neprekidno rade nekakve reforme (podjela političke moći?) kojima cilj nije baš jasan, a normalno, kao i uvijek, stalno se 'vrte' isti ljudi. Nekako mi to ne uljeva povijerenje da će novi sustav imat 'glavu i rep'. A i sa novcima je tanko, tako da očekujem vrhunsku demagogiju (bla, bla, bla - treba nekako nadoknaditi manjak sadržaja) i malo novaca....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
ma i bolje da se ukinu skoz kapitalna, odkad su 40% sve je nenormalno poskupilo (traktori strojevi) a o poljoprivrednom zemljistu da i ne pricam, ljudi koji se ni ne bave poljoprivredom poceli su kupovat zemlju samo radi toga da dobiju kapitana i pritom su placali ogormne cijene po ha, tako da su nabili cijena da ih onaj ko se zapravo bavi s tim poslom ne moze kupit
ali i tome je izgleda kraj, strojevi ce sigurno pojeftinit(ako namjeravaju sta prodat ovi nasi sverceri ) a i potraznja za zemljom ce past, kod nas vec i je niko nista ne kupuje dok ovi sto prodavaju jos uvjek traze neke bolesne cijene, ko je prodo-prodo cijena ce sad samo padat a ja mislim da je za nas sve bolje da 1ha platimo 2000e bez kapitalnih nego 10.000 s njima pa makar bilo i 50%
ali i tome je izgleda kraj, strojevi ce sigurno pojeftinit(ako namjeravaju sta prodat ovi nasi sverceri ) a i potraznja za zemljom ce past, kod nas vec i je niko nista ne kupuje dok ovi sto prodavaju jos uvjek traze neke bolesne cijene, ko je prodo-prodo cijena ce sad samo padat a ja mislim da je za nas sve bolje da 1ha platimo 2000e bez kapitalnih nego 10.000 s njima pa makar bilo i 50%
Gledajuci kako radi Ministarstvo (a i cijela Vlada) nekako nisam optimist da ce ista suvisloga izgenerirati (sto je najgore, ljudi u Ministarstvu se ubijaju od posla, ali su rezultati zbog nepostojanja jasnih smjernica vrlo, vrlo upitni)
(Na jednom drugom forumu netko je napisao da se osjeca kao da je zatvoren u potpalublju na brodu ludjaka. Sve vidi, a nista ne moze uciniti.)
(Na jednom drugom forumu netko je napisao da se osjeca kao da je zatvoren u potpalublju na brodu ludjaka. Sve vidi, a nista ne moze uciniti.)
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
Papire za povrat kapitalnih ulaganja treba poslat preporučeno najkasnije 24.11.2009. (utorak). Tu informaciju dobio sam u savjetodavnoj službi.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
Pazi, prije nego što pošalješ papire za povrat, treba podmiriti sve poreze i dugove prema državi (da možeš dobiti povrat kapitalnih). Na što su samo spali da nam brzinski pokupe novce od poticaja/plaćene robe ... To za mene znači da je velika kriza kod kasca-prasca.
A ja se više osjećam kao veslač na galiji koja polako tone. (BTW veslači na galijama bili su lancima prikovani za brod, povremeno su dobili jesti, piti... i naravno bičem po leđima kada bi usporili.....galiju se po mirisu moglo osjetiti da dolazi, miljama daleko)
A ja se više osjećam kao veslač na galiji koja polako tone. (BTW veslači na galijama bili su lancima prikovani za brod, povremeno su dobili jesti, piti... i naravno bičem po leđima kada bi usporili.....galiju se po mirisu moglo osjetiti da dolazi, miljama daleko)
117
A čuj, tebe kao predsjedničkog kandidata nebi smjeli "čuti" na daleko...Fidelito je napisao/la:Pazi, prije nego što pošalješ papire za povrat, treba podmiriti sve poreze i dugove prema državi (da možeš dobiti povrat kapitalnih). Na što su samo spali da nam brzinski pokupe novce od poticaja/plaćene robe ... To za mene znači da je velika kriza kod kasca-prasca.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
SAŠA zbilja se nadam da si u krivu ko i ovi iz savjetodavne, radi sebe i svih ostalih. Znam covjeka koji gradi ogromnu farmu, i gdje ce on do sutra prikupit sve papire i poslati ih. Mislim da neide to tako, netko nekoga ruši.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
O, 'čujem' se ja, 'čujem', kao i svaki 'pravi' političar, a najbolje se 'čujem' kada dajem obećanja, samo da me izaberu. Posebno dobre ideje mi nadiru iz unutrašnjosti poslije graha ili kiselog zelja....
117
Tu se vidi kako je to u Engleskoj ... http://www.sac.ac.uk/mainrep/pdfs/CAPenglandFidelito je napisao/la:Danas opet bio kod knjigovođe, sada je nekakav rok srijeda. Ni sama ne zna što će biti, sve neka rekla-kazala, ali tko si ima što još za prijaviti/kupiti neka si to obavi, jer sve je pod upitnikom. Moje mišljenje je da su poticaji na kapitalna ulaganja puno bolji sistem poticanja nego poticaji u proizvodnji (za kulture po Ha ili po litri mlijeka, itd.), ali mislim da je cijeli sustav poticanja nekako povezan sa ulaskom u EU. Bio sam na nekom predavanju proljetos i najavljeno je da će doći do promjena u poticajima uopće, da će se poticati poljoprivredna gospodarstva kao cijelina, tako se radi u EU sada. Možda u okviru tog pristupa smanje/ukinu poticaj na kapitalna. Ali u neformalnom razgovoru saznao sam da se u ministarstvu neprekidno rade nekakve reforme (podjela političke moći?) kojima cilj nije baš jasan, a normalno, kao i uvijek, stalno se 'vrte' isti ljudi. Nekako mi to ne uljeva povijerenje da će novi sustav imat 'glavu i rep'. A i sa novcima je tanko, tako da očekujem vrhunsku demagogiju (bla, bla, bla - treba nekako nadoknaditi manjak sadržaja) i malo novaca....
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
Jel' i ti po onoj Dreletovoj: "Izaberite mene. Meni bude bolje, a vama se ionak nebu niš' promijenilo" ?Fidelito je napisao/la:O, 'čujem' se ja, 'čujem', kao i svaki 'pravi' političar, a najbolje se 'čujem' kada dajem obećanja, samo da me izaberu. Posebno dobre ideje mi nadiru iz unutrašnjosti poslije graha ili kiselog zelja....
10
Nije to Dreletova, vec nekog tipa iz Imotskog
2
Da, taj tip je negdje iz dalmatinske zagore. To je izjavio u 'brk' biračima na izborima za načelnika općine i skoro pobijedio (ušao u drugi krug, inače politički anonimus). Samo je iskreno rekao, dobro možda se malo i našalio, ali pogodio je birače u žicu. Bilo bi ofucano da idem sa tim sloganom. Bolje nešto kao: socijalna država za sve, pa i za one koji farbaju tunele... (ovo je bilo nešto na brzinu).
117
Fidelito, jesi li se kandidiral i za predsjednika poljoprivredne komore?
PS
Ja sam spomenuto čul od Dreleta, iako znam da originalno nije njegov štos.
PS
Ja sam spomenuto čul od Dreleta, iako znam da originalno nije njegov štos.
10
Nisam, to mi je nekako sitno (makar moram priznati da me je supruga snubila na sve načine na to). Ja bih odmah za predsjednika države, u recimo dva mandata, pa onda bi (poslije uspješnih mandata) osnovao svoj predsjednički ured i malo hodao po svijetu. Poveo bi i vas neke od vas. Možda. Ako me izaberu jedng dana....
A možda bi se proglasio i doživotnim predsjednikom, kao kolega Lukašenko u Bjelorusiji. Čovijek je školski primjer uspješne političke karijere: bio je direktor kolhoza, postao predsjednik, dokinuo demokraciju, želi pripojiti Bjelorusiju Rusiji i, naravno vidi se kao gazda Kremlja. To je svjetli put političara - od kolhoza do Kremlja. Nema ništa ljepše od Kremaljskih zidina zimi. Još kad kao gazda sjediš unutra....
A možda bi se proglasio i doživotnim predsjednikom, kao kolega Lukašenko u Bjelorusiji. Čovijek je školski primjer uspješne političke karijere: bio je direktor kolhoza, postao predsjednik, dokinuo demokraciju, želi pripojiti Bjelorusiju Rusiji i, naravno vidi se kao gazda Kremlja. To je svjetli put političara - od kolhoza do Kremlja. Nema ništa ljepše od Kremaljskih zidina zimi. Još kad kao gazda sjediš unutra....
117
danas je bio zadjni dan za predaju zahtjeva i do daljnjeg se ukidaju ,2008. moraju isplatiti do kraja god i to u punom iznosu a 2009. ako bude isplacena nebude u punom iznosu !!!
Ivica_m- Broj postova : 120
God : 39
Registriran : 02.02.2009
3
Ja sam još uvijek nekak u uvjerenju da ovo nije kraj s kapitalnim ulaganjima. NA kraju krajeva, kad sam bila prije nekoliko tjedana na predavanju, bilo je postavljeno to pitanje i lik iz ministarstva je rekel da se nikako kapitalna ulaganja kao mjera NE ukidaju već se samo mjenja pravilnik i smanjuje se postotak.
Mislim, kaj je moguće da bi to ukidanje samo tak prošlo a od nikud službenog roka?????ili objave? ili biločeg???
S tim navlačenjima: "danas je zadnji dan za predaju"
"rok je bio jučer"
"primaju se papiri do 26"
itd.?
Na kraju krajeva vidjet ćemo....ako p(r)oživimo!?!
Mislim, kaj je moguće da bi to ukidanje samo tak prošlo a od nikud službenog roka?????ili objave? ili biločeg???
S tim navlačenjima: "danas je zadnji dan za predaju"
"rok je bio jučer"
"primaju se papiri do 26"
itd.?
Na kraju krajeva vidjet ćemo....ako p(r)oživimo!?!
petras- Broj postova : 100
Registriran : 14.11.2009
0
Ja sam ipak mišljenja da oni to moraju objaviti u NN...ipak je to zakon na državnoj razini. Sadašnji pravilnik kaže do 28. 2. a sve ostalo bi bilo kršenje istog osim ako ga vlada ne usvoji i to isto objavi u NN.
U suprotnom bi moglo i malo prosvjeda biti...pogledajte skoro svi drugi prosvjeduju i bore se za svoj dio kolača u proračunu, nama uzmu 700 mil i nikom ništa. Nisam neki "pokretač pobuna" ali mislim da bi naše udruge trebale pustiti glas...
U suprotnom bi moglo i malo prosvjeda biti...pogledajte skoro svi drugi prosvjeduju i bore se za svoj dio kolača u proračunu, nama uzmu 700 mil i nikom ništa. Nisam neki "pokretač pobuna" ali mislim da bi naše udruge trebale pustiti glas...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Sutra izlazi u NN ... tako kažu .
Šta ćeš sada za novi traktor ako ih definitivno ukinu ?
Za sebe znam da neću moći kupovati nove stvari isto tako i zemlju koje sam malo kupio ove godine . Krediti imaju valjda 100% kamatnu stopu tako da bi ih samo lud više uzeo a kešovina se teško pronalazi ... kapitalna su mi bila presudna za UZMI ili OSTAVI . Ne znam , teško vidim svoju budućnost pa i onu bližu dok mi to prije nije bio problem .
Šta ćeš sada za novi traktor ako ih definitivno ukinu ?
Za sebe znam da neću moći kupovati nove stvari isto tako i zemlju koje sam malo kupio ove godine . Krediti imaju valjda 100% kamatnu stopu tako da bi ih samo lud više uzeo a kešovina se teško pronalazi ... kapitalna su mi bila presudna za UZMI ili OSTAVI . Ne znam , teško vidim svoju budućnost pa i onu bližu dok mi to prije nije bio problem .
3
Pa jer nebi trebao biti neki rok od recimo 15 dana od objave u NN?
Pingo novi traktor mi je sada postao samo nada i možda neki lijepi san isto kao i nova prikolica i prskalica koje sam planirao uzeti u 12 mj. Špricu ću još možda "pregristi" ali prikolica će biti polovna(i to debelo polovna)...
Ne vidim napretka u pogledu konkurentnosti naše poljoprivrede naspram one u EU bez tih kapitalnih...mišljenja sam da su ona u ovim predpristupnim vremenima bitnija od samih poticaja.
Pingo novi traktor mi je sada postao samo nada i možda neki lijepi san isto kao i nova prikolica i prskalica koje sam planirao uzeti u 12 mj. Špricu ću još možda "pregristi" ali prikolica će biti polovna(i to debelo polovna)...
Ne vidim napretka u pogledu konkurentnosti naše poljoprivrede naspram one u EU bez tih kapitalnih...mišljenja sam da su ona u ovim predpristupnim vremenima bitnija od samih poticaja.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Ja evo poslao danas papire pa sto bude
22
Zvao sam u Step-co za pumu pa mi kažu da nemogu do zraka od upita i pisanja ponuda i računa za predujam jučer i danas.
22
Zar je to dovoljno za ostvarenje kapitalnih ?SAŠA je napisao/la:Zvao sam u Step-co za pumu pa mi kažu da nemogu do zraka od upita i pisanja ponuda i računa za predujam jučer i danas.
Mislio sam da roba mora biti u dvorištu sa valjanim završnim računom i da se tek onda podnosi zahtjev za kapitalna naravno sa svom ostalom papirologijom koja još ide .
3
Dovoljan je račun za predujam da podneseš zahtjev, a kasnije kad dobiješ račun pošalješ ga kao nadopunu
22
Teoretski ste u pravu. Teoretski mozes poslati kovertu sa imenom i brojem OPG-a (obrt, firme) i recenicom "trazim kapitalna" da ti udje u proceduru jer se obicno gleda datum zaprimanja, a sve nadopune se ne racunaju. Jedino ako ne kazu da se racuna datum kada je kompletirana dokumentacija, no to je malo vjrojatno jer im to cini problem u obradi.
Netko je pitao jel se daa neki rok nakon objave u NN. Ima raznih slucajeva propisa. Kod nekih kazu npr. propis stupa na snagu 8 dana nakon objave, a kod nekih kazu stupa na snagu danom objave u NN.
A posto govorimo o pravilniku (ne o zakonu) koji je u ingerenciji ministra on moze napisati nesto i staviti na oglasnu plocu ispred svog ureda i da to ima snagu. (Da se nasalim, mozda nesto i visi pred njegovim uredom, a to nitko ne zna)
Netko je pitao jel se daa neki rok nakon objave u NN. Ima raznih slucajeva propisa. Kod nekih kazu npr. propis stupa na snagu 8 dana nakon objave, a kod nekih kazu stupa na snagu danom objave u NN.
A posto govorimo o pravilniku (ne o zakonu) koji je u ingerenciji ministra on moze napisati nesto i staviti na oglasnu plocu ispred svog ureda i da to ima snagu. (Da se nasalim, mozda nesto i visi pred njegovim uredom, a to nitko ne zna)
2
fino danas sjeo i nazvo ministrstvo da pitamkad ce isplatiti kapitalna,jeld 31.9 je doneseno rjesenje arok j 60 dana,dakle do 1.12 i kaze macka da ti rokovi nist neznace posto nemaju prebijene kune,,,
swizach- Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
0
Stranica 11 / 23. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17 ... 23
Stranica 11 / 23.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.