AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Vodenje knjiga OPG
Stranica 14 / 16. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Re: Vodenje knjiga OPG
Na taj način vodim i ja, te i skladište robe koja uđe u dvorište, nego me više zanimao formular a čini mi se da imam nešta slično pa kasnije skeniram i postavim sliku da vidite jel to može proći?
pa eto bit će da nema formulara nego samo postoje propisani podaci koji se traže, a možda je tako i bolje, jer eto vidiš kakav formular imamo za vođenje utroška pesticida po njivama-totalna katastrofa !
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Ja sam tražio nešto u knjižari ,ali ovi nemaju pojma o čemu ja divanim
U ponedjeljak če knjigovođa potražiti možda uspije.
Znači moraš voditi sve kada i tko ti je dovezao gnoijivo u dvor i onda kolko i gdje si to istio bacio e sada dali se vodi sve ukupno ili po česticam za svaku zasijanu kulturu i na kraju koliko ti je ostalo ako je ...sve to moraš upisati tako za osnovno ,prihranu i sjeme .
To obavezno morate imati u protivnom zna se...zaboliti če vas đep
U ponedjeljak če knjigovođa potražiti možda uspije.
Znači moraš voditi sve kada i tko ti je dovezao gnoijivo u dvor i onda kolko i gdje si to istio bacio e sada dali se vodi sve ukupno ili po česticam za svaku zasijanu kulturu i na kraju koliko ti je ostalo ako je ...sve to moraš upisati tako za osnovno ,prihranu i sjeme .
To obavezno morate imati u protivnom zna se...zaboliti če vas đep
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
To je ok, ali ja sam to još više pojednostavio jer neznam vrijednost silaže i tako tog pa ni nevodim novčani iznos već samo količinu. E sad jel to dobro,neznam.
meni je knjigovođa prije par godina tražio onu zelenu knjigu registar goveda na gospodarstvu, to mi je sve štimalo pa mi to više ni ne traže, jer to se mora uskladit s računima pošto ništa nemožeš prodat bez računa.
meni je knjigovođa prije par godina tražio onu zelenu knjigu registar goveda na gospodarstvu, to mi je sve štimalo pa mi to više ni ne traže, jer to se mora uskladit s računima pošto ništa nemožeš prodat bez računa.
12
da li tu evidenciju moraju voditi svi opg koji su u poreznom sustavu ili ima neki cenzus (obrt, prihod i sl.)
Neznam dali svi moraju ,ali meni su to tražili i rekli da se to mora voditi u protivnom zna se,baš ču ju pitati dali to svi moraju voditi?
Nešto je spominjala(inspektorica) da se naši proizvodi vode kao gotovi proizvod i da mi to moramo voditi e sada dali sam ja to dobro shvatio i dali sam sada to vama tu dobro prenio neznam ali doči če ona još pa ču ju baš pitati i provjeriti ...ja iskreno nisam znao da se isto mora voditi ulaz i izlaz repromaterijala ali eto sada znam da moram.
A vidim da i vamo niko ništa nezna o istom ili?
Ja sam OPG u sustavu pdv-a
Nešto je spominjala(inspektorica) da se naši proizvodi vode kao gotovi proizvod i da mi to moramo voditi e sada dali sam ja to dobro shvatio i dali sam sada to vama tu dobro prenio neznam ali doči če ona još pa ču ju baš pitati i provjeriti ...ja iskreno nisam znao da se isto mora voditi ulaz i izlaz repromaterijala ali eto sada znam da moram.
A vidim da i vamo niko ništa nezna o istom ili?
Ja sam OPG u sustavu pdv-a
131
U biti to je vođenje skladišta odnosno ulaz,izlaz i onmo što je ostalo pa bi se to trerbalo prenositi na iduću proizvodnu godinu itd.....
Falky baš to ...
I još je tražila evidenciju kolko sam proizveo koje robe ,kolko sam imao uroda po ha za sve kulture ,kolko od toga sam prodao i kome ,a koliko i gdje je od toga uskladištio ako je .
Malo si mislim kako če voditi oni što siju tavanušu ..tu evidenciju o repromaterijalu.
Trebali bih ju imati negdje papirnato kao uskladištenu tu pšenicu ,pa onda staviti kao da je što prodano samo sebi ili ? zanima mog kolegu koji sije istu a nije ju vodio nigdje kako vi to vodite pitanje onima koji ju siju?
I još je tražila evidenciju kolko sam proizveo koje robe ,kolko sam imao uroda po ha za sve kulture ,kolko od toga sam prodao i kome ,a koliko i gdje je od toga uskladištio ako je .
Malo si mislim kako če voditi oni što siju tavanušu ..tu evidenciju o repromaterijalu.
Trebali bih ju imati negdje papirnato kao uskladištenu tu pšenicu ,pa onda staviti kao da je što prodano samo sebi ili ? zanima mog kolegu koji sije istu a nije ju vodio nigdje kako vi to vodite pitanje onima koji ju siju?
131
pege25 je napisao/la:
ovaj dio mi nije jasan! zar nisi sve prodao i izdao račun? ako si ostavio na skladištenje onda moraš imati ugovor o skladištenju robe, ako ti je u čardaku,šupi,trapu(?) onda ti je to u tom popisu materijalne imovine i repromaterijala koji ti nevodiš. Ako robe nema nigdje, a račun nije izdan onda neznam.
12
Jesam sve sam naravno prodao onom s kim sam napravio ugovor napravio račun i sve ,ali eto ona traži da joj to napravim da vidi koliko sam proizveo točno po ha svaku kulturu tj traži uvid u evidenciju istog .
131
jbti, ja sam od sutra na kontroli, ko zna šta će mi sve tražit
ko da mi nije dost zajbncije s veterinarima i kravetinama još mi i oni sjeli na grbaču, majkemi dođe mi da sve rasprodam (ni nemoram, banke će sve razvuć čim prestanem plaćat)
ko da mi nije dost zajbncije s veterinarima i kravetinama još mi i oni sjeli na grbaču, majkemi dođe mi da sve rasprodam (ni nemoram, banke će sve razvuć čim prestanem plaćat)
12
pege jel ti imaš šta zemlje što radiš na "crno", znači tu tavanušu siješ tamo i nemogu ti ništa jer službeno neradiš to a prinos ti je rekordan na legalnim parcelama
Ja nesijem tavanušu ,ali kolege je sve posijao tavanušu i sada ima muku kao to papirnato pravdati...vidim ja da vamo neki veliki siju sve površine tavanušu pa me zanima kako to vode papirnato jer su ovi zapeli i za to ?
131
pege25 je napisao/la:Ja nesijem tavanušu ,ali kolege je sve posijao tavanušu i sada ima muku kao to papirnato pravdati...vidim ja da vamo neki veliki siju sve površine tavanušu pa me zanima kako to vode papirnato jer su ovi zapeli i za to ?
Kada iskombajniraš pšenicu,ječam,soju,zob itd.Onda trebaš procjent koliko imaš čega na tavanu i to uvest u evidenciju koju češ si sam kreirat koja bi trebala sadržavat kad si iskombajnirao koliko je bilo kojeg žita kad to trošiš za stočnu hranu ili sjeme onda to otpisuješ kada i kolko si utrošijo i za čega.Znači da ono šta prodaš i ostaviš za sjeme i stoku treba štimat sa površinom i nekakvim prosječnim prinosom. Znači ako neprodaješ ništa na crno onda ti to mora štimat a ako i prodš nešt na crno onda to trebaš uštimat da štima.
Traktorista DA- Broj postova : 12
Registriran : 06.11.2011
3
Šta sada sa nenaplaćenim računima koji su na 23% pdv-a?
Kad ih naplatim (ako naplatim ) ) , knjižim ih sa stopom od 23% ?
politicar je napisao/la:Šta sada sa nenaplaćenim računima koji su na 23% pdv-a?
tako je.
bit će u novom obrascu knjige UR-a IR-a kolona i za račune s 23%.
kao što već otprije postoji ona s 22%
i ova nova za račune s 25%
svih još ima u opticaju, nisu nestali.
sunčana- Broj postova : 1026
God : 58
Zanimanje : knjigovodstvo
Registriran : 06.10.2008
2
imam jedno pitanje zanima me dali vi koji imate auto prijavljen kao trajnu imovinu imate povrat pdv-a na eurodizel ili imate samo trošak bez povrata pdv.a
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
stanar je napisao/la:imam jedno pitanje zanima me dali vi koji imate auto prijavljen kao trajnu imovinu imate povrat pdv-a na eurodizel ili imate samo trošak bez povrata pdv.a
Od ove godine osobni automobil u dugotrajnoj imovini i svi troškovi vezani uz njega, kao i amortizacija priznaju se u vrijednosti 70% iznosa s PDV-om. Dakle, ne priznaje se PDV, kao ni 30% troškova.
npr:
račun goriva iznosi 500 + 125 PDV= 625
u trošak se priznaje 437,50 kn. i ništa više...
2
@SUNČANA,TI ISTO SAMA VODIŠ KNJIGE?mi vodimo sami
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:@SUNČANA,TI ISTO SAMA VODIŠ KNJIGE?mi vodimo sami
ja sam knjigovođa:)
i radim za druge.
2
A članovima foruma uvijek pomažeš u savjetima .sunčana je napisao/la:OPG VACENOVSKI je napisao/la:@SUNČANA,TI ISTO SAMA VODIŠ KNJIGE?mi vodimo sami
i radim za druge.
Hvala Sunčana.
Ero 1- Broj postova : 422
Registriran : 07.08.2010
16
→→→ : VIŠE
Ero 1 je napisao/la:A članovima foruma uvijek pomažeš u savjetima .sunčana je napisao/la:OPG VACENOVSKI je napisao/la:@SUNČANA,TI ISTO SAMA VODIŠ KNJIGE?mi vodimo sami
i radim za druge.
Hvala Sunčana.
koliko mogu i znam..
članovi foruma su mene od početka lijepo prihvatili, još kako sam stigla entuzijastična i puna dosadnih pitanja i laičkih komentara
2
Pozdrav forumašima !
Trebam hitno pomoć, savjet, posebno od "sunčana-e"
Preko glave sam u drekecu!!!
2011.g. kao vlasnik obrta za trgovinu tekstilom, shvatila sam da moj posao tone, polako, ali sigurno. No nadala sam se da je to prolazno stanje i da će se to popraviti. Nekako u to vrijeme sam nasljedila komad zapuštene zemlje, koje je tako stajalo. Pomislila sam, kako jedan brod tone, ajmo probati drugi pripremiti za plovidbu. Tako smo moj suprug i ja umjesto na more, krenuli u borbu s korovom. Zemlju pripremili, kupili sadnice lavandina Budrovke i posadili je.Zatim, kopali, frezali, kopali, frezali......
Tada sam se morala upisati u ARKOD, otvoriti OPG, upisati u EKO proizvodnju.Poticaj sam dobila u 2012 (4100.00kn), koji mi je POJELA zadužnica zbog dugova u Obrtu.
Znaći ja sam imala Obrt za trgovinu i OPG. Pitala sam moju knjigovotkinju da mi to nekako, ili spoji ili oboje vodi knjige. No, međutim ona mi je dokumente OPG-a vratila s obrazloženjem da to nema veze jer OPG nije u sustavu PDV-a. S obrtom sam bila 17 god. u sustavu. Mene cijelo vrijeme proganja da tu nešto nije u redu, jer neće Država dati poticaj, a ništa tražiti za uzvrat.
Što se tiće lavande ona je prošle godine bila u 2. godini, a kažu da tek u 3. g. možemo očekivati prihod. Ne mogu reći. da nisam ništa cvijeta ubrala, ali ono što sam uspjela pobrati, a da mi nisu pokrali, sam nešto prodavala nedjeljom na placu (time sam uglavnom pokrila troškove placovine, gableca i kupila za ručak) ostatak sam dala destilirati, te sam od 400kg cvijeta dobila 3.3l ulja i 45l hidrolata i nekih 5kg suhog cvijeta ( sve to lijepo stoji i nemam kome prodat).
E, sad, moj problem kreće u 10.mj.2012. Lavanda je u roku 10 dana bila dva puta pod vodom ( POPLAVLJENA ). Zatim su sljedile kiše, a sada i tolika količina snjega.Lavandin najveći neprijatelj je vlaga ( za one koji nisu upućeni). Gotovo sam sigurna da će 90% sadnica istrunuti.
U međuvremenu je i moj Obrt propao, pa sam ga zatvorila, sad se još gušim u računima koje još moram platiti.
Kao bivši Obrtnik na burzi nemam nikakva prava, kao vlasnik OPG-a, namam pravo biti na burzi, a od svega skupa nemam ni za kruh ( i cigarete).
Zanima me mogu li OPG zatvoriti i da li ću morat vratiti novce koje su mi lani dali?
Ja zaista nemam ni volje ni novaca za ponovno kupovanje sadnica, za koje opet ne znam hoće mi ih prije netko pokrasti ili voda uništitri. A da ne spomenem to da posao nigdje ne mogu naći, jer nisam na burzi, a još k tome ni u cvijetu mladosti.
Znaći pitanja su:
- mogu li zatvoriti OPG
- kakvo sam knjigovodstvo trebala voditi ( osim jedne bilježnice, obićne, u koju sve zapisujem)
- porezna prijava za OPG ???
Trebam hitno pomoć, savjet, posebno od "sunčana-e"
Preko glave sam u drekecu!!!
2011.g. kao vlasnik obrta za trgovinu tekstilom, shvatila sam da moj posao tone, polako, ali sigurno. No nadala sam se da je to prolazno stanje i da će se to popraviti. Nekako u to vrijeme sam nasljedila komad zapuštene zemlje, koje je tako stajalo. Pomislila sam, kako jedan brod tone, ajmo probati drugi pripremiti za plovidbu. Tako smo moj suprug i ja umjesto na more, krenuli u borbu s korovom. Zemlju pripremili, kupili sadnice lavandina Budrovke i posadili je.Zatim, kopali, frezali, kopali, frezali......
Tada sam se morala upisati u ARKOD, otvoriti OPG, upisati u EKO proizvodnju.Poticaj sam dobila u 2012 (4100.00kn), koji mi je POJELA zadužnica zbog dugova u Obrtu.
Znaći ja sam imala Obrt za trgovinu i OPG. Pitala sam moju knjigovotkinju da mi to nekako, ili spoji ili oboje vodi knjige. No, međutim ona mi je dokumente OPG-a vratila s obrazloženjem da to nema veze jer OPG nije u sustavu PDV-a. S obrtom sam bila 17 god. u sustavu. Mene cijelo vrijeme proganja da tu nešto nije u redu, jer neće Država dati poticaj, a ništa tražiti za uzvrat.
Što se tiće lavande ona je prošle godine bila u 2. godini, a kažu da tek u 3. g. možemo očekivati prihod. Ne mogu reći. da nisam ništa cvijeta ubrala, ali ono što sam uspjela pobrati, a da mi nisu pokrali, sam nešto prodavala nedjeljom na placu (time sam uglavnom pokrila troškove placovine, gableca i kupila za ručak) ostatak sam dala destilirati, te sam od 400kg cvijeta dobila 3.3l ulja i 45l hidrolata i nekih 5kg suhog cvijeta ( sve to lijepo stoji i nemam kome prodat).
E, sad, moj problem kreće u 10.mj.2012. Lavanda je u roku 10 dana bila dva puta pod vodom ( POPLAVLJENA ). Zatim su sljedile kiše, a sada i tolika količina snjega.Lavandin najveći neprijatelj je vlaga ( za one koji nisu upućeni). Gotovo sam sigurna da će 90% sadnica istrunuti.
U međuvremenu je i moj Obrt propao, pa sam ga zatvorila, sad se još gušim u računima koje još moram platiti.
Kao bivši Obrtnik na burzi nemam nikakva prava, kao vlasnik OPG-a, namam pravo biti na burzi, a od svega skupa nemam ni za kruh ( i cigarete).
Zanima me mogu li OPG zatvoriti i da li ću morat vratiti novce koje su mi lani dali?
Ja zaista nemam ni volje ni novaca za ponovno kupovanje sadnica, za koje opet ne znam hoće mi ih prije netko pokrasti ili voda uništitri. A da ne spomenem to da posao nigdje ne mogu naći, jer nisam na burzi, a još k tome ni u cvijetu mladosti.
Znaći pitanja su:
- mogu li zatvoriti OPG
- kakvo sam knjigovodstvo trebala voditi ( osim jedne bilježnice, obićne, u koju sve zapisujem)
- porezna prijava za OPG ???
JADRO- Broj postova : 64
Registriran : 29.01.2011
0
→→→ : VIŠE
jadro, rado bih ti pomogla, no, već sam nekoliko puta spominjala da mi opg-i nisu stručno područje. sve što znam o njima, naučila sam na ovom forumu od ljudi koji ih imaju.
naravno da se opg, kao i sve drugo mora moći "zatvoriti". a sve ćeš sigurno saznati ako samo nazoveš svoju referenticu u poreznoj.
sorry, za ovaj put..
naravno da se opg, kao i sve drugo mora moći "zatvoriti". a sve ćeš sigurno saznati ako samo nazoveš svoju referenticu u poreznoj.
sorry, za ovaj put..
2
Stranica 14 / 16. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16
Stranica 14 / 16.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.