AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Inovacije
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Inovacije
Možda nije inovacija ali mi je čovjek napravio klateću cijev za rasipač od inox-a kopirajući ovu originalnu .
Samo ovaj plastični usmjerivač je kupovni i njega treba po potrebi izmijeniti a računam kako će me ta cijev poslužiti jedno tri godine a ne samo godinu dana kao ove plastične .
Samo ovaj plastični usmjerivač je kupovni i njega treba po potrebi izmijeniti a računam kako će me ta cijev poslužiti jedno tri godine a ne samo godinu dana kao ove plastične .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Re: Inovacije
na rok od tri godine si mogao naručiti i od crne cijevi
ne vidi se debljina mesa (inox je poprilično težak)
Da je od crne cijevi bila bi zahrđana prije nego ju kući donesem a da ne govori kako bi kasnije izgledalapaor je napisao/la:na rok od tri godine si mogao naručiti i od crne cijevi
Debljina je :arrow: tanka , nisu stijenke debele , neki lim je u pitanju a težina je isto OK , prolazi .
3
miran si duži period ,ja sam isto to planirao napraviti međutim dok je aktuelno imam puno posla a poslije zaboravim.Koliko ti je limar uzeo za nju.Plastična košta skoro 700kn.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Imao sam prije isto takvu limenu cijev i trajala je sigurno duže od 5 godina . Kako danas koristim rasipač malo više nego onda dao sam joj neki rok od 3 godine u kojem bi morala ostati čitava . Majstor mi nije naplatio . Kaže nosi i vidi da li valja pa mi onda plati ako si zadovoljan ... a majstor mi nije prijatelj niti poznanik ali je izgleda dobar čovjek !
3
E danas sam baš bio kod tog majstora jer mi je pravio sportski auspuh za fergusona. I baš mi pokaziva jednu cijev i ja ga pitam jel to radio tebi kad kaže da je. Traži 800 kn za tu cijev bez plastičnig završetka. Izgleda dobro, a nadam se da će i trajati dugo.
Zadnja promjena: Bećarina pusta; 20/3/2008, 17:08; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Eto i da želim smuljat ne mogo od vas špijunaBećarina pusta je napisao/la:E danas sam baš bio kod tog majstora jer mi je pravi sportski auspuh za fergusona. I baš mi pokaziva jednu cijev i ja ga pitam jel to radio tebi kad kaže da je. Traži 800 kn za tu cijev bez plastičnig završetka. Izgleda dobro, a nadam se da će i trajati dugo.
3
Bas neki dan i meni otisla cijev, ali pokrpali smo, proljece ce izdrzati...
svudja mi se ova limena, trebao bi taj nju u siroku proizvodnju, ja kupujem odmah....
sigurno ce trajat duze...
svudja mi se ova limena, trebao bi taj nju u siroku proizvodnju, ja kupujem odmah....
sigurno ce trajat duze...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
Pozdrav decki
Ja san metalac i mogu van rec jedno. Ova ce trajat dugovjecno. Inox je inox.
koliko vidin majstor ju je napravija ok. Neznan cemu sluzi, kakve su vibracije i na sto se spaja, dali vijcima ili navojem kazite mi pa cu vam odgovorit. sve sto znan, tu san doma.
A sad jedna molba za vas ja trazin ko bi mi moga izradit mali rezervoar za agriu ili uredit ovaj ili po njemu novog. Znate li koga?
A bez uvrede moga ti je i taj usmjerivac napravit he he.
inace inox nije puno tezi od zeljeza cija je spec tez 7,8kg u dm kubnom mozda 7,9 kg. Da lakse razumite to van je ploca debela 1mm od jednog m kvadratnog
Ja san metalac i mogu van rec jedno. Ova ce trajat dugovjecno. Inox je inox.
koliko vidin majstor ju je napravija ok. Neznan cemu sluzi, kakve su vibracije i na sto se spaja, dali vijcima ili navojem kazite mi pa cu vam odgovorit. sve sto znan, tu san doma.
A sad jedna molba za vas ja trazin ko bi mi moga izradit mali rezervoar za agriu ili uredit ovaj ili po njemu novog. Znate li koga?
A bez uvrede moga ti je i taj usmjerivac napravit he he.
inace inox nije puno tezi od zeljeza cija je spec tez 7,8kg u dm kubnom mozda 7,9 kg. Da lakse razumite to van je ploca debela 1mm od jednog m kvadratnog
brundalo- Broj postova : 448
God : 65
Registriran : 19.03.2008
0
Šteta što nisam uhvati stroj na rezanju inoxa baš da vidite koja je razlika rezanja njega i običnog crnog lima...inače sam radio na ovoj mašini pa prilažem makar nešto...moglo bi se svrstat u ovu temu....btw. tabla inoxa je 20% teža od table crnog lima istih dimenzija i debljine
....klateća cijev od inoxa...strašna ideja a ni na kraj pameti...mogao sam ih složiti more
....klateća cijev od inoxa...strašna ideja a ni na kraj pameti...mogao sam ih složiti more
Krx- Broj postova : 1196
11
Imao sam tu cijev od inoxa no kod mene je ona došla sva izvarena i kad se jednom počne variti onda je gotovo. Moraš kupiti novu i tu nema priče. No da je bolja i dugovječnija od plastične to je 100%.
Gost- Gost
[quote="Krx"]Šteta što nisam uhvati stroj na rezanju inoxa baš da vidite koja je razlika rezanja njega i običnog crnog lima...inače sam radio na ovoj mašini pa prilažem makar nešto...moglo bi se svrstat u ovu temu....btw. tabla inoxa je 20% teža od table crnog lima istih dimenzija i debljine
Pa zavisi kako koji inox je tezi 20%. Ali nema veze. Inace se obican lim bez obzira na debljinu moze rezat otvorenim plamenom (brener), a inox iskljucivo plazmom. Strasna stvar. bravo decko za spot. Ako puca var od inoxa onda je sigurno stvar u neodgovarajucim elektrodama. Jer i njega ima razlicitih vrsta. Pozdrav
E zavisi kako se debeli materijal vari. prije varenja stari var treba skinut i napravit kanal itd itd, ali ovo je poljo forum a ne metalska skola.
Jedan savjet doli gdje se klateca cijev spaja sa postoljem stavite gumenu brtvu. Razlog inox je puno tvrdji od zeljeza da ne osteti donji spoj. Lakse je prominit gumu svakih toliko nego imat i sa drugim dijelom posla.
Pa zavisi kako koji inox je tezi 20%. Ali nema veze. Inace se obican lim bez obzira na debljinu moze rezat otvorenim plamenom (brener), a inox iskljucivo plazmom. Strasna stvar. bravo decko za spot. Ako puca var od inoxa onda je sigurno stvar u neodgovarajucim elektrodama. Jer i njega ima razlicitih vrsta. Pozdrav
E zavisi kako se debeli materijal vari. prije varenja stari var treba skinut i napravit kanal itd itd, ali ovo je poljo forum a ne metalska skola.
Jedan savjet doli gdje se klateca cijev spaja sa postoljem stavite gumenu brtvu. Razlog inox je puno tvrdji od zeljeza da ne osteti donji spoj. Lakse je prominit gumu svakih toliko nego imat i sa drugim dijelom posla.
0
Brundalo ovo oko čega si se ti zaigro vjeruj mi ja sam tu kompepentiji da govorim nego ti....šutim konstanto gdje mi je struka al o ovome ili ti o inoxu i svim ljevovima metala sad napravim elaborat u trenu tako da.... :P
....a što se tiče inoxa prešao je preko mojih ruku kao što ga nitko nikada od vas u životu neće vidjet...u smjeni se rezalo po dvije palete...znači 2 puta 3 tone=6 tona crnog ili 4 tone inoxa izrezanog.... ...i tako par godina..
...ovaj stroj što sam ja radio na njemu je svemirski brod za cijelu slavoniju kojeg su injženjeri iz đure pokušali slijediti u matematici njegove isplativosti....kojeg sam ja opet obuku prošao slovensku...heh....inače reže još zlato,srebro,papir,drvo i još čuda svakakoga...a inox je uvijek bio specijalitet....
....ovo je inače mašina koja reže u stotinku milimetra tako da se može komotno nazvati i tokarski stroj..
....a što se tiče inoxa prešao je preko mojih ruku kao što ga nitko nikada od vas u životu neće vidjet...u smjeni se rezalo po dvije palete...znači 2 puta 3 tone=6 tona crnog ili 4 tone inoxa izrezanog.... ...i tako par godina..
...ovaj stroj što sam ja radio na njemu je svemirski brod za cijelu slavoniju kojeg su injženjeri iz đure pokušali slijediti u matematici njegove isplativosti....kojeg sam ja opet obuku prošao slovensku...heh....inače reže još zlato,srebro,papir,drvo i još čuda svakakoga...a inox je uvijek bio specijalitet....
....ovo je inače mašina koja reže u stotinku milimetra tako da se može komotno nazvati i tokarski stroj..
Krx- Broj postova : 1196
11
@ Krx drago mi je da san nasa kolegu po poslu he he.Pozdrav
0
Made by Zjockoo ! Test je prošao bez problema, radi kako treba. Radna dubina 65 cm.
zjockoo- Broj postova : 901
Zanimanje : ing. Elektrotehnike
Registriran : 17.03.2008
37
Bravo !
Moj je sličan tome samo nije tako zgođušan
Jedina razlika je što se moje radno tijelo nalazi još min. pola metra dalje od traktora , duža je greda .
Moj je sličan tome samo nije tako zgođušan
Jedina razlika je što se moje radno tijelo nalazi još min. pola metra dalje od traktora , duža je greda .
3
Nisam želio stavljati dužu gredu zbog naprezanja, dobro je ovako, ova je duga 85 cm. Stvar radi bez problema na punoj radnoj dubini, nisam ga nikad ranije koristio i sviđa mi se. Bit će super za razbijanje tvrdog sloja nakon vađenja krumpira...
37
da bi rijec rekao, izvedba ti je za 5, a vidim i na imidž se pazi.....
nema prigovora, ipak jednu stvar bi ti predlozio, okani se te crne i ofarbaj taj stroj u neku zivlju boju, narancastu, zelenu, crvenu, plavu, ili neka njihova kombinacija.... puno ljepse ce i izgledat, ovako je tmuran ko noc....
inace super, ide to tebi....
nema prigovora, ipak jednu stvar bi ti predlozio, okani se te crne i ofarbaj taj stroj u neku zivlju boju, narancastu, zelenu, crvenu, plavu, ili neka njihova kombinacija.... puno ljepse ce i izgledat, ovako je tmuran ko noc....
inace super, ide to tebi....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
17
A što ću kad mi se sviđa kontrast ove dvije boje...
37
zjockoo je napisao/la:A što ću kad mi se sviđa kontrast ove dvije boje...
nisi jedini!!! i da svaka čast!!
Zadnja promjena: Tonxy; 11/5/2008, 21:05; ukupno mijenjano 1 put.
ti si cudo od djeteta
pa ti pravis malu djecu od zeljeza
svaka cast
pa ti pravis malu djecu od zeljeza
svaka cast
mladen- Broj postova : 573
God : 40
1
Hvala, da prilično sam puknut na tu stranu....
Da, to su 22", ti su mi bolje odgovarali jer ako ću to radit u plasteniku ne stane rus u njega...
Da, to su 22", ti su mi bolje odgovarali jer ako ću to radit u plasteniku ne stane rus u njega...
Zadnja promjena: zjockoo; 12/5/2008, 18:54; ukupno mijenjano 1 put.
37
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 1 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.