AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prikolice
Stranica 7 / 41. • 1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41
Re: Prikolice
Imam problem s prikolicom. Radi se o Našičkoj zvijezdi nosivosti 6 tona. Zamijenio sam jedan točak s rezervnim i od tada mi se taj točak stalno otpušta (nakon 10 kilometara, šarafi budu otpušteni i po 1 cm), bez obzira dali ima tereta ili ne. Stavljao sami nove šarafe, ali se opet otpušta. Dali tome može biti uzrok ležaj točka za koji mi se čini da ima malo lufta, ili nešto drugo?
bajki- Broj postova : 116
Registriran : 09.05.2008
0
Dobreeeeee...uh kad ih đoni upregne ako zastenje mijenjaj ga odmah...
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
bajki je napisao/la:Imam problem s prikolicom. Radi se o Našičkoj zvijezdi nosivosti 6 tona. Zamijenio sam jedan točak s rezervnim i od tada mi se taj točak stalno otpušta (nakon 10 kilometara, šarafi budu otpušteni i po 1 cm), bez obzira dali ima tereta ili ne. Stavljao sami nove šarafe, ali se opet otpušta. Dali tome može biti uzrok ležaj točka za koji mi se čini da ima malo lufta, ili nešto drugo?
Ja ću svoju (NZ 8t) izgleda vratit tvornici jer imam pizdarija sa njom za popizdit. Da sam znao NIKAD je nebi uzeo. Ta Nažička zvijezda nije ni do osovine Tehnostrojci. Imam Tehnostrojku 11 t 2001 godište i u boljem je stanju nego Našička zvijezda koja je stara GODINU DANA!
Gost- Gost
alene sad si glavni baja u selu....prava kombinacija.....svaka cast....mora da je cijena paprena!!!
valtra- Broj postova : 483
God : 32
Registriran : 11.03.2008
0
@bajki, mozda bi pomoglo, ako ne idu dvije matice, staviti matice sa ugradjenim osiguracem
@Becarino, kad si vec spomenuo probleme sa prikolicom, jeli bi ti bilo tesko ukratko napisati u cemu se sastoje problemi?
@Becarino, kad si vec spomenuo probleme sa prikolicom, jeli bi ti bilo tesko ukratko napisati u cemu se sastoje problemi?
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
Smiljan je napisao/la:@bajki, mozda bi pomoglo, ako ne idu dvije matice, staviti matice sa ugradjenim osiguracem
Matice kotača na prikolici (i traktoru uostalom) ti uglavnom imaju konusni ili kuglasti završetak, tak da ih nemreš osiguravati feder-šajbama, a niti naći takve samokočne u slobodnoj prodaji.
Ova varijanta s dvije matice MOŽDA može pomoći, no mislim da rupe na felgi nisu pravilno izbušene, pa se vijci pritežu pod jednu stranu, tj. ne leže cijelom sferom.
Zato mu se ne otpušta redovna felga, već samo rezervna (koja nevalja).
Najbolje ti je gumu preseliti s rezervne na radnu felgu, a rezervnu koristiti samo u krajnjoj nuždi (baš kak onu usku na autima).
Probaj felgu zakretati za po jednu rupu i vidjeti možda u kojoj kombinaciji vijci sjedaju kak treba. Kad (i ako) nađeš dobar položaj, označi ga kirnerom (ili sjekačem ili zabuši male rupice).
Kad već to radiš, skini radkapu s nabe i pritegni (i podmaži) lagere. Ovak ak imaš puno lufta, može ti ležaj "postrugati" osovinu, a onda je popravak puno kompliciraniji(da ne kažem baš skuplji).
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Zvonimi® je napisao/la:Smiljan je napisao/la:@bajki, mozda bi pomoglo, ako ne idu dvije matice, staviti matice sa ugradjenim osiguracem
Matice kotača na prikolici (i traktoru uostalom) ti uglavnom imaju konusni ili kuglasti završetak, tak da ih nemreš osiguravati feder-šajbama, a niti naći takve samokočne u slobodnoj prodaji. ....cut ...
....
Fala kolega na pojasnjenju
2
pingo je napisao/la:Da stvar ne ode dalje želim reći kako je 1-2 minute preoptimistično vrijeme za istovar prikolice putem šneke .zvona je napisao/la:johndeere je napisao/la:da li netko zna je li netko u hrvatskoj prodaje pretovarne prikolice, ali ne one tehnostrojeve što podižu sanduk u zrak već one što imaju šneku i same se u roku 1-2min istovare
Imaš Fligel prikolice koje iza na zadnjoj stranici je moguče montirati šneka za istovar.Nalazi se zastupništvo u Đakovu F.Račkoga
Možda se varam jer nisam vidio kako ta šneka radi ali vidio sam njem promjer pa si povezujem sa brzinom kipanaja kombajna i jednostavno mislim da to neće ići ispod 15 minuta niti u idealnim uvjetima .
Da se ja ne bi pravio pametan ukucaj u google Farmmac to je firma koja proizvodi cestari pretovare prikolice iz švedske ili parker iz USA i te prikolice nose i do 18 tona jako su masivne i mogu u 1min istovariti 10 tona jako su skupe našao sam da im je cijena oko 30000 eura
mene zanima da li je tko to vidio kod nas...
johndeere- Broj postova : 28
Registriran : 22.09.2008
0
Zadruga iz Novi Jankovci ima Pretovarne za žitarice Hawe i pretovarna za repu, mislim da je isto Hawe. Velike su jako. A o njima bi nam član Robert mogao nešto kasti ili čak i koju slku okačit.
Gost- Gost
Smiljan je napisao/la:@bajki, mozda bi pomoglo, ako ne idu dvije matice, staviti matice sa ugradjenim osiguracem
Već drugi puta se zadnja osovina pomiče samo na desnoj strani unazad i prikolica ide ko ćuka iz svatova. Jednom su je već zbog istog problema vozili u tvornicu i kao "RJEŠILI" su problem, kad ono mauna opet isto. Kad se stranice otvaraju dolje u duplo (znači prvo se gornja spusti na donju onda obje se otvore dolje) dogodi se gotovo uvijek da iskoče iz svog ležišta i da padnu na zemlju (o povredama neću ni pričati i o strahovima). Na jednoj strani sam to riješio i sad se to nedogađa, dok drugu nisam htio dirati da vide kako ispada. Prednja i zadnja stranica se stalno naginju od sanduka tako da kad se zatvaraju bočne onda šarke (koje su na tim čelnim stranicama) fulaju pa se mora penjat i gurat čelne prema sanduku da bi se mogle zatvoriti. Peti točak je došao popušten i sreća da sam skužio na vrijeme jer bi u protivnom i otpao. Ruda šeta lijevo desno na mjestu gdje se kopča za peti točak, nije puno no šta će tek kasnije biti??? I sad su počele kočnice blokirati što znači kad se kočnca stisne zrak odradi svoje, ona zakoči ali nevraća odma kako bi trebala nego se mora stati jer treba 5-6 sekundi da vrati (popusti). A matrijal je ko sir, varovi užas!!! 50% šarki smo morali naknadno variti jer su nakon par otvaranja popucale. Ja prikolicu koristim za prijevoz jabuke i svakodnevno ju otvaram nekoliko puta u potpunosti (znači obje stranice). Pitam se šta bi bilo kad bi ona vozila 8 tona (na to je atestirana) rinfuze (repe, žita, kukurza) po vagašima, blatu pod 100-150 ks traktorom???? Ja u njoj vozim 4800 KILOGRAMA u box PALETAMA što znači da se stranice uopće neopterećuju jer ih palete ni nedodiruju i transport se obavlja po idealnim uvjetima jer kad je blato nema berbe, a na tablu se može autom doći.
Možda to sve nekom izgleda smješno i neistinito no to je živa istina nažalost.
P.S. Imam i Tehnostrojku 11t 2001. god. i nakon 7 godina rada (radila je i u ratarstvu) je potpuno ispravana i funkcionalna niti je di popucala. Pogriješio sam što nisam ponovno kupio Tehnostrojku. Sad imam zajebanciju sa ovom.
Gost- Gost
hm .. ispadne da Tehnostrojke i nisu skupe ... ako se firma koja vjerujem da zna kako zavariti sarku muci sa takvim stvarima sto si naveo na tvojoj prikolici, kakve li su tek onda prikolice firmi koje ih tek pocinju raditi .... Ili je to "samo" "losa sreca"?
2
hm .. ispadne da Tehnostrojke i nisu skupe ... ako se firma koja vjerujem da zna kako zavariti sarku muci sa takvim stvarima sto si naveo na tvojoj prikolici, kakve li su tek onda prikolice firmi koje ih tek pocinju raditi .... Ili je to "samo" "losa sreca"?
@Smiljan: Čuj ja sam i inače baksuz, al ovo je sramota. Dali je to (dakle ti problemi) nemar radnika ili nešto drugo to mene uopće NE INTERESIRA!
@Smiljan: Čuj ja sam i inače baksuz, al ovo je sramota. Dali je to (dakle ti problemi) nemar radnika ili nešto drugo to mene uopće NE INTERESIRA!
Gost- Gost
Da, apsolutno si u pravu.
2
Ima firma iz Međimurja koja radi prikolice. Solidno su napravljene. Stranice su istog proizvođača kao i za Tehnostroj, šasije grube, osovine i opruge standardne...dakle kupuju dijelove, šasije i pod rade sami. Nešto su jeftiniji od Tehnostroja, no rekel bi kvaliteta podjednaka. Videl sam i N. Zvijezdu...neda se ni usporediti s ovima ili Tehnostrojem...kak veli Bećarina
Eto cjenika s proljetnog Gudovca 2008:
10
Moj nema matice, već ima vijke tako da otpadaju varijante s maticama.
Nisam htio ništa reći dok nevidim vaše prijedloge, ali mi se učinilo da ta rezervan felga ne sjeda do kraja jednim dijelom (kao da je malo iskrivljena felga), pa će izgleda biti u tome problem.
Hvala na odgovorima!
Što se tiče usporedbe Našičanki i Tehnostrojki, to nije za usporedbu. Našičke prikolice su živo sra.. Mogu reći iz vlastitog iskustva. Moja je jako uska, visoka, izvrne se dok si rekao keks! Cijela je konstrukcija nekako preslaba za taj koš. Kada nju vozim punu žita, sve me strah da se cijela ne slomi. Inače moja je 98. godište.
Nisam htio ništa reći dok nevidim vaše prijedloge, ali mi se učinilo da ta rezervan felga ne sjeda do kraja jednim dijelom (kao da je malo iskrivljena felga), pa će izgleda biti u tome problem.
Hvala na odgovorima!
Što se tiče usporedbe Našičanki i Tehnostrojki, to nije za usporedbu. Našičke prikolice su živo sra.. Mogu reći iz vlastitog iskustva. Moja je jako uska, visoka, izvrne se dok si rekao keks! Cijela je konstrukcija nekako preslaba za taj koš. Kada nju vozim punu žita, sve me strah da se cijela ne slomi. Inače moja je 98. godište.
0
Bajki, ista stvar, matice ili vijci. Mi na Štore-u imamo vijke na kotačima, s konusnim dosjedom. Samo jednom u skoro 30 god. kak ga imamo, našli smo otpuštene vijke.
Napisal sam da su vjerojatno rupe krive, no i ak felga ne sjeda, ista je posljedica.
Napisal sam da su vjerojatno rupe krive, no i ak felga ne sjeda, ista je posljedica.
10
Zvonimi® je napisao/la:
I te cijene su sve +PDV, ili to važi samo za tandemku.
Tine, vjerojatno samo za tandemku, no nisam obraćal pozornost jer su me zanimale samo jednosovinke.
Ti se čini jeftino ili skupo?
Ti se čini jeftino ili skupo?
10
Ieško usporedim, a time su i cijene od proljetnog sajma. Do danas su se mnoge stvari promijenile.
Zvonimi® je napisao/la:Bajki, ista stvar, matice ili vijci. Mi na Štore-u imamo vijke na kotačima, s konusnim dosjedom. Samo jednom u skoro 30 god. kak ga imamo, našli smo otpuštene vijke.
Probati ću vratiti staru felgu gore pa ću vidjeti dali je do felge ili do vijaka.
0
Stranica 7 / 41. • 1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41
Similar topics
» Mikser prikolice
» prikolice za okrugle bale
» Registracija prikolice
» Samoutovarne prikolice
» Prikolice za gnoj
» prikolice za okrugle bale
» Registracija prikolice