AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prskalice
Stranica 13 / 32. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 22 ... 32
Re: Prskalice
@fidelito Ovo me ništa neiznenađuje isto je to navodno i sa prikolicama kamijonkama koje su se do sada mogle atestirati i prenamjeniti u traktorske toga više nema i neče se moči koristiti kada uđemo u eu što onda sa njima.
Pazi biti če još puno tih normi koje če nam izbaciti puno mehanizacije iz uporabe,pa kada ti kažeš da češ samo svoju prskalicu koja neprolazi sam prodati ,pitanje je kome češ je prodati?
Ja imam vučenu 1500l 15m stara je 5 godina ima dosta opreme triplet dizne posudu za ispiranje prskalice posudu za pranje ruku ,posudu za sipanje i mješanje otrova s ispiranjem boca itd .
Volio bi si ugraditi i tu el regulaciju u kabinu da nemoram se naginjati kroz prozor ili čak i izlaziti iz traktora van da bi odradio zatvaranje i otvaranje pojedinih selekcije nije toliko problem u izlaženju nego puno puta se nagutam otrova dok sve to pokrenem.
Samo kada bi cijena bila malo niža priuštio bi si taj luksuz prvenstveno zbog zdravlja a samim tim bih i dobio našta na večem učinku.
Za sada ništa ,u budučnosti ko zna, možda i bude koja kinta uložena i u ime zdravlja
Pazi biti če još puno tih normi koje če nam izbaciti puno mehanizacije iz uporabe,pa kada ti kažeš da češ samo svoju prskalicu koja neprolazi sam prodati ,pitanje je kome češ je prodati?
Ja imam vučenu 1500l 15m stara je 5 godina ima dosta opreme triplet dizne posudu za ispiranje prskalice posudu za pranje ruku ,posudu za sipanje i mješanje otrova s ispiranjem boca itd .
Volio bi si ugraditi i tu el regulaciju u kabinu da nemoram se naginjati kroz prozor ili čak i izlaziti iz traktora van da bi odradio zatvaranje i otvaranje pojedinih selekcije nije toliko problem u izlaženju nego puno puta se nagutam otrova dok sve to pokrenem.
Samo kada bi cijena bila malo niža priuštio bi si taj luksuz prvenstveno zbog zdravlja a samim tim bih i dobio našta na večem učinku.
Za sada ništa ,u budučnosti ko zna, možda i bude koja kinta uložena i u ime zdravlja
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
lujo nek te dugo služi.. a bu case išel sa njom
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
→→→ : VIŠE
ma da sve mora imati neki jbn eu atest i još uvjerenje da je stroj siguran za rad- bez obzira što je nov!! Idiotarije, ali postoje već firme koje se time bave i to lijepo naplačuju samo morate sklopiti ugovor s njima da će vam oni voditi poslove sigurnosti zaštite na radu.
JACA- Broj postova : 252
God : 31
Registriran : 27.12.2010
-8
pege25 je napisao/la:@fidelito Ovo me ništa neiznenađuje isto je to navodno i sa prikolicama kamijonkama koje su se do sada mogle atestirati i prenamjeniti u traktorske toga više nema i neče se moči koristiti kada uđemo u eu što onda sa njima.
Imaš dosta modernu prskalicu pege, ali zar nemožeš regulirati njezin rad sa sica? To znači da, recimo, kada krećeš u prskanje dođeš na uvratinu, staneš ideš van uključiti prskalicu, uđeš u kabinu i počinje prskanje? To bi značilo da prskalica radi na mjestu, tu će ostati puno veća koncentracija sredstva ('crta'). To nije dobro. Isto tako kada staješ? To si moraš pod hitno riješiti, jer tako nebi smio raditi, jako loše je za okoliš, ali i za novčanik. Mislim da neće biti nekog prelaza tipa 'od danas vaše prskalice više nisu podobne - idite si kupiti nove', nego više kao neki postupni prelaz. Što se tiče ovih koji bi silom htjeli atestirati sve i svašta neka svoj posao rade negdje drugdje. Jednom sam to platio i nikada više. Evntualno tehnički pregled prskalice - to bi bilo dobro da se otkriju neki evntualni nedostaci i da se to popravi. Više radi mene samog, nego radi zakona.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Lujo čestitam na stroju, nek te dugo i vjerno služi.
Kad će moja više doć...
Kad će moja više doć...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Jedina razlika između 'novih' i 'starih' prskalica bit će u tome što će se dobiti nešto veći dodatni dio poticaja ako imate noviju tipu prskalica (obavezna 3 rezervoara).
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
pege25 je napisao/la:Eto sam ja sebi htio staviti tj ugraditi na svoju prskalicu pa kada sam čuo koliko košta mal nisam otego papke
Samo obični manometar ostalo isto kao na prvoj slici cijena 8500kn
ovo kod mene je digitalni manometar i skuplji je oko 2500kn u odnosu na komande sa običnim manometrom iz jednog razloga koji je meni dosta bitan i zbog kojeg sam ipak odlučio platiti ovaj uređaj 8100kn(sa običnim manometrom je cijena 5600kn).
na komandama sa običnim manometrom možeš zatvarati dijelove grana kao i sa ovim skupljim modelom,ali ovaj povoljniji model kod zatvaranja sekcija na granama povećava pritisak na diznama dok ovaj model na kojeg sam se ja odlučio pritisak stalno zadržava onako kako sam ga ja naštimao.
Lujo- Broj postova : 274
God : 43
Registriran : 21.04.2010
5
računaj da će kasniti jedno 3 tjedna kao i meni,a to me i nije previše smetalo kao kolegu koji je naručio 600l i još malo odustao i kupio agromehaniku,jedva sam ga odgovorio jer su kod agromehanike dosta slabije grane.Rajtek je napisao/la:Lujo čestitam na stroju, nek te dugo i vjerno služi.
Kad će moja više doć...
usput hvala svima na čestitkama i lijepim željama
5
Lujo je napisao/la:pege25 je napisao/la:Eto sam ja sebi htio staviti tj ugraditi na svoju prskalicu pa kada sam čuo koliko košta mal nisam otego papke
ovo kod mene je digitalni manometar i skuplji je oko 2500kn u odnosu na komande sa običnim manometrom iz jednog razloga koji je meni dosta bitan i zbog kojeg sam ipak odlučio platiti ovaj uređaj 8100kn(sa običnim manometrom je cijena 5600kn).
na komandama sa običnim manometrom možeš zatvarati dijelove grana kao i sa ovim skupljim modelom,ali ovaj povoljniji model kod zatvaranja sekcija na granama povećava pritisak na diznama dok ovaj model na kojeg sam se ja odlučio pritisak stalno zadržava onako kako sam ga ja naštimao.
Imam prskalicu sa običnom tlačnom regulacijom i ručnim zatvaranjem pojedinih sekcija grana prskalice. Isto se može podesiti da se radni tlak ne mijenja kada zatvoriš pojedine sekcije grane. Samo treba znati i malo se potruditi.
117
Lujo čestitke i od mene! Koliko je litara i zašto nisi uzeo ekomikser? Ovak ćeš se morat penjat po stepenicama dok sipaš sredstvo.
Isto takvo elektronsko upravljanje je i kod mene, radi super! Treba malo prakse i potrošnja po ha će bit točna u litru.
Isto takvo elektronsko upravljanje je i kod mene, radi super! Treba malo prakse i potrošnja po ha će bit točna u litru.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Fidelito je napisao/la:pege25 je napisao/la:@fidelito Ovo me ništa neiznenađuje isto je to navodno i sa prikolicama kamijonkama koje su se do sada mogle atestirati i prenamjeniti u traktorske toga više nema i neče se moči koristiti kada uđemo u eu što onda sa njima.
Imaš dosta modernu prskalicu pege, ali zar nemožeš regulirati njezin rad sa sica? To znači da, recimo, kada krećeš u prskanje dođeš na uvratinu, staneš ideš van uključiti prskalicu, uđeš u kabinu i počinje prskanje? To bi značilo da prskalica radi na mjestu, tu će ostati puno veća koncentracija sredstva ('crta'). To nije dobro. Isto tako kada staješ? To si moraš pod hitno riješiti, jer tako nebi smio raditi, jako loše je za okoliš, ali i za novčanik. Mislim da neće biti nekog prelaza tipa 'od danas vaše prskalice više nisu podobne - idite si kupiti nove', nego više kao neki postupni prelaz. Što se tiče ovih koji bi silom htjeli atestirati sve i svašta neka svoj posao rade negdje drugdje. Jednom sam to platio i nikada više. Evntualno tehnički pregled prskalice - to bi bilo dobro da se otkriju neki evntualni nedostaci i da se to popravi. Više radi mene samog, nego radi zakona.
Radim sa sica ali tako da isključim kardan kada dolazim na kraj i kad ponovo krečem uključim kardan i operi
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
možda je i moguće to što pričaš ali malo mi je to teško za povjerovati,a ako i je tako meni to nikako ne odgovara jer sam si naručio novi traktor sa kojim ću isključivo prskati i bacati gnojivo i želim to raditi sa zatvorenom kabinom jer se ne želim trovati više nego što moram.Fidelito je napisao/la:Lujo je napisao/la:pege25 je napisao/la:Eto sam ja sebi htio staviti tj ugraditi na svoju prskalicu pa kada sam čuo koliko košta mal nisam otego papke
Imam prskalicu sa običnom tlačnom regulacijom i ručnim zatvaranjem pojedinih sekcija grana prskalice. Isto se može podesiti da se radni tlak ne mijenja kada zatvoriš pojedine sekcije grane. Samo treba znati i malo se potruditi.
@tomy
prskalica je 1200l,a eko mikser nisam naručio jer nisam znao da je baš toliko visoka(mislim da ću ga uskoro naručiti).evo još nekoliko slika prskalice,a na jednoj se lijepo vidi koliko je višlja od 1000 litarskog rasipača.
5
Čestitke za prskalicu, ja imam od 1000l, ali ova mi nekako izgleda puno veča, bar na slikama
moca- Broj postova : 466
God : 37
Registriran : 05.02.2010
5
i ja sam mislio da je ona otprilike kao i ona od 1000l,ali sam se prevario jer ova je dosta višlja.
5
@Lujo: ne treba vjerovati - nego znati. Vjeruješ kada ne znaš ili nisi siguran ili se dvoumiš pa pogađaš. Kada znaš - onda tako napraviš. I svakako možeš se prevariti ali kada znaš i priznaš da griješiš - da se i to popraviti.
Dobro je to sve na novoj prskalici, moram reći da mi se sviđa, čak i ne izgleda prekomplicirano. Motorizirani regulacioni ventil - znači da radnim tlakom možeš upravljati iz kabine? Da li su grane samonivelirajuće i koliko su metara? Vidim da izvod iz malog (finog) filtera nije spojen u spremnik.... To sam odmah tako složio na svojoj još dok je bila nova.
Dobro je to sve na novoj prskalici, moram reći da mi se sviđa, čak i ne izgleda prekomplicirano. Motorizirani regulacioni ventil - znači da radnim tlakom možeš upravljati iz kabine? Da li su grane samonivelirajuće i koliko su metara? Vidim da izvod iz malog (finog) filtera nije spojen u spremnik.... To sam odmah tako složio na svojoj još dok je bila nova.
117
ma ok ja je neznam naštimati da ne mijenja pritisak kada zatvorim jedan dio grana i to me smeta(do sada sam prskao sa 600l agromehanikom i 12m nivelirajućim granama),a sa ovom već znam iako još nisam prskao.regulacioni ventili mi izgledaju dosta kvalitetni,i da radnim tlakom upravljam iz kabine,a grane su nivelirajuće 15m.
nisam te razumio šta si mislio sa ovom zadnjom rečenicom pa bih te zamolio da mi objasniš ako ti nije problem.
nisam te razumio šta si mislio sa ovom zadnjom rečenicom pa bih te zamolio da mi objasniš ako ti nije problem.
5
lujo;spominješ novi traktor da si naručio?
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
da naručio sam ga nedavno i očekujem ga krajem 3.mj.
inače radi se o case jxu 105
inače radi se o case jxu 105
5
Lujo je napisao/la:ma ok ja je neznam naštimati da ne mijenja pritisak kada zatvorim jedan dio grana i to me smeta(do sada sam prskao sa 600l agromehanikom i 12m nivelirajućim granama),a sa ovom već znam iako još nisam prskao.regulacioni ventili mi izgledaju dosta kvalitetni,i da radnim tlakom upravljam iz kabine,a grane su nivelirajuće 15m.
Na nekim ventilima to se može podešavati, a na nekima se ne može podešavati, tako da mogućnost te regulacije ovisi o izvedbi ventila. Velika 'pamet' i trik je u tome da na ventilu kojim zatvaraš sekciju na grani postoji mala prigušnica kojom se može regulirati otpor protoka kroz ventil kada je zatvoren. Kada se pravilno namjesti da taj otpor kada je ventil zatvoren bude jednak otporu kada je ventil otvoren - tlak se ne mijenja kada zatvoriš ventil. I to je to.
Za ovo zadnje isto je jednostavno - izvod iz finog filtera koji se nalazi na regulatoru sa malim ventilom dole ispod, a koji služi za ispuštanje nečistoća iz tog filtera, jer taj filter se ne čisti nego se samo dnevno ispire (ja to radim kada ispirem prskalicu na kraju radnog dana ili poslije obavljenog posla). Znači taj izvod su kod mene spojili natrag u spremnik - tako da kada isperem taj filter svu nečistoći mi vrati ponovno u spremnik i zasere mi cijelu prskalicu sa finim nečistoćama koje je sakupio kroz cijeli dana rada. To sam crijevo odmah skinuo sa prskalice, i ispirem taj filter kada isperem prskalicu (dva puta kod drugog ispiranja), zanči u tom filteriću je praktički čista voda i to se ispušta na polje gdje si prskao. Tako da nečistoće ostanu izvan prsaklice. To je i smisao filtera da odvoji nečistoće.
117
sada mi je jasno o čemu pričaš kad govoriš o pritisku,a za ovo oko filtera nisam znao pa ti se zahvaljujem na objašnjenju.
5
Napokon došla i moja prskalica prošli ponedjeljak, a tek sam sad uvatio vremena da stavim slike.
Prskalica je 800 l, 12 metara nivelirajuće grane, eko mikser i elektroničko otvaranje glavnog ventila.
Prskalica je 800 l, 12 metara nivelirajuće grane, eko mikser i elektroničko otvaranje glavnog ventila.
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Čestitam!!!!
Nek ti dobro služi.
Nek ti dobro služi.
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo