AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
http://www.24sata.hr/politika/okupirao-sank-nocnog-kluba-pijani-grbin-pjevao-cavoglave-351038
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
evo sad sam zvao agenciju za placanja i gospoda mi rekla isplata krece u drugom mjesecu,ja ju pitam kada u drugom mjesecu a ona to vam stvarno neznam ni ja....izigrali su seljake OPET...FUJJJ
zetorcrystal- Broj postova : 242
Registriran : 23.03.2012
0
Pa jebemu više ...
zar od ovih kriminalaca vi očekujete bilo šta drugačije?
il ste vi naivni ili sam ja paranoičan?
ma ne znam,kolega...možda su nas na kraju uspjeli uvjeriti u ono kaj nam stalno tupe-da smo glupi,nepismeni i nesposobni.....pa smo povjerovali....falkon 2 je napisao/la:Pa jebemu više ...
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
Ja njima odgovorim na to samo da im mogu biti mentor po pitanju svega ... jer su dokazali da su lijenci i neradnici, pa čak ni ukrasti ne znadu a da se nezna ...
http://www.jutarnji.hr/bruxelles---vlada-ne-moze-uzeti-novac-iz-mirovinske-stednje--to-nije-mjera-kojom-se-smanjuje-deficit--/1159438/
angus- Broj postova : 55
Zanimanje : SVE
Registriran : 06.04.2008
0
Prostor za uštede vidi u uvođenju COP-a za sve zaposlene, čime bi se ukinuli brojni dodaci, zatim kroz umirovljenje onih koji imaju uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, na subvencijama, osobito poljoprivredi, na materijalnim rashodima, ali i na investicijskim projektima
bojim se da mi opet spasavamo proracun
bojim se da mi opet spasavamo proracun
AB4vt55f- Broj postova : 85
God : 36
Zanimanje : tehnicar cestovnog pprometa
Registriran : 19.05.2013
2
Ovim vlastodršcima je trn u oku privatno vlasništvo i nečiji uspjeh, osim ako se to ne odnosi na odabrane. No ta problematika ne bi bila tako izražena da kod nas oduvijek ne vrijedi pravilo da su stranački interesi ispred općeg dobra.
Kaos i standard su kolateralna šteta koja se sve teže može sanirati, tako je i najavljeno opetovano posezanje za budžetom potpora, samo pokušaj gašenje požara i alibi za nečinjenje.
Ukoliko se doista drastično srežu potpore, osim poljoprivrednika vrata će još mnogi moći zatvoriti.
Evo primjer Petrokemije koja je lani ostvarila gubitak (za prvih 6 mj.) oko 150 mil kn, a to bi bili po mojoj procjeni, odprilike oni novci koje bi im seljaci transferirali u slučaju lanjske pune isplate potpora.
I danas na skladištima Petrokemije stoje brda gnojiva, država grozničavo traži kupca, sindikalisti panično nastoje spasiti stečene pozicije. Taj socijalistički mastadont koji (tehnički) vrijedi 500 - 1000 mil €, bit će vjerovatno prodan debelo ispod.
Kaos i standard su kolateralna šteta koja se sve teže može sanirati, tako je i najavljeno opetovano posezanje za budžetom potpora, samo pokušaj gašenje požara i alibi za nečinjenje.
Ukoliko se doista drastično srežu potpore, osim poljoprivrednika vrata će još mnogi moći zatvoriti.
Evo primjer Petrokemije koja je lani ostvarila gubitak (za prvih 6 mj.) oko 150 mil kn, a to bi bili po mojoj procjeni, odprilike oni novci koje bi im seljaci transferirali u slučaju lanjske pune isplate potpora.
I danas na skladištima Petrokemije stoje brda gnojiva, država grozničavo traži kupca, sindikalisti panično nastoje spasiti stečene pozicije. Taj socijalistički mastadont koji (tehnički) vrijedi 500 - 1000 mil €, bit će vjerovatno prodan debelo ispod.
Petrokemija vrijedi onoliko koliko uspiju za nju dobiti i ni centa više. Zapravo koliko uspiju dobiti za svoj vlasnički udio. Situacija sa gnojivom se promjenila ulaskom HR u EU, sada na primjer LAT dobavlja ureu iz svojih pogona koja je jeftinija nego Petrokemijina, sa prijevozom kod nas (a do jučer je taj isti LAT uredno prodavao petrokemijinu ureu). Naravno, LAT je jedan od najozbiljnijih kupaca. Više nije moguća protekcija, ako ostanu ovakvi odnosi cijene plina kojeg petrokemija mora ovoliko plaćati najbolje je da država za svoj vlasnički udio potraži kupca, jer će ovako sve propasti. Mineralna gnojiva su znatno jeftinija vani nego iz petrokemijine proizvodnje i s obzirom na otvoreno tržište - logično je za pretpostaviti da će doći do jednostavnog preljevanja gnojiva izvana za domaće tržište. Izgleda da više neće prolaziti politika pokrivanja izvoznih gubitaka na domaćem tržištu, gdje smi mi domaći korisnici gnojiva plaćali ceh poslovanja Petrokemije, a možda i mi i Petrokemija smo morali plaćati cijenu subvencioniranja plina građanima.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
angus je napisao/la:http://www.jutarnji.hr/bruxelles---vlada-ne-moze-uzeti-novac-iz-mirovinske-stednje--to-nije-mjera-kojom-se-smanjuje-deficit--/1159438/
Prostor za uštede vidi u uvođenju COP-a za sve zaposlene, čime bi se ukinuli brojni dodaci, zatim kroz umirovljenje onih koji imaju uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, na subvencijama, osobito poljoprivredi, na materijalnim rashodima, ali i na investicijskim projektima.
Zanimljivo...
Stranci sugeriraju smanjenje subvencija?
17. siječnja 2014.
ZAPOČINJE ISPLATA MILIJARDE KUNA POLJOPRIVREDNICIMA
u narednih 15-tak dana započeti
15. dan je u subotu, hoće li isplata kreniti ili je to opet laž ?
politicar je napisao/la:17. siječnja 2014.
Mislim da i kad krene...neće krenuti od nas nego od onih "važnih,velikih",a do nas kad dođu taman će pofalit,kao i lane,samo možda malo gore kažu ako ne očekuješ ništa,nemožeš se ni razočarati....šta je onda ako očekuješ najgore?
politicar je napisao/la:angus je napisao/la:http://www.jutarnji.hr/bruxelles---vlada-ne-moze-uzeti-novac-iz-mirovinske-stednje--to-nije-mjera-kojom-se-smanjuje-deficit--/1159438/
Prostor za uštede vidi u uvođenju COP-a za sve zaposlene, čime bi se ukinuli brojni dodaci, zatim kroz umirovljenje onih koji imaju uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, na subvencijama, osobito poljoprivredi, na materijalnim rashodima, ali i na investicijskim projektima.
Zanimljivo...
Stranci sugeriraju smanjenje subvencija?
Realno - ušteda može biti jedino smanjenje rashoda. Moramo se početi ponašati u skladu sa svojim trenutnim financijskim mogućnostima. Ušteda nije i ne može biti ako uzimaš iz nečije akumulirane štednje, to ima drugi naziv i to se u civiliziranim državama zove pljačka.
Što se tiče poticaja - tu su nam široke ruke ostavili mogućnost da nam država subvencionira iz vlastitog proračuna do punog iznosa. Druge države se nisu mogle 'izboriti' za to pravo (kao da bi to nekome smetalo u EU). A možda se i druge države nisu htjele 'boriti', da si ne stvore obavezu plaćanja. Možda su vodili računa o sovjim proračunima. A možda i ne...
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
neka linearno smanje sve svima za 5% i evo uštede a ne samo nama 30% i što je još gore nama se smanjuje retroaktivno i nikome više
11
stanar je napisao/la:neka linearno smanje sve svima za 5% i evo uštede a ne samo nama 30% i što je još gore nama se smanjuje retroaktivno i nikome više
Neka uštede na 556 općina i gradova da ih bude 80 jer pola stanovništva živi u 10 gradova ! Nisu bili sposobni ni natječaje za državnu zemlju raspisati ! Nema šanse da veliki broj može povući 1 eur iz EU !
Zašto 2 politička pduzeća HDZ i SDP o ovome šute ? Jer su im tu zaposlenici koji organiziraju izbore !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
NISTA na racunu, maloprije provjerio ocito je da nas zele sve skupa iznenaditi i odjednom sve uplatiti petnaesti dan odonsno zadnji dan njihovog roka za poticaje.
o iznenadt ce oni nas svakako
novi- Broj postova : 89
Registriran : 20.08.2013
4
→→→ : VIŠE
hoće smanjenje subvencija slušao na radiju u 17 sati
11
i opet poljoprivreda stradava to je danas i na press konferenciji reko cika Slavko al bitno da se zdravstvu opet daje 3 milijarde kuna
AB4vt55f- Broj postova : 85
God : 36
Zanimanje : tehnicar cestovnog pprometa
Registriran : 19.05.2013
2
pa...obzirom da gledam upravo na TV u da su izbacili novinar ei od sad ih nitko nemsije snimati dok "zasjedaju" ja zbilaj neznam šta očekujemo,čini mi se da će uskoro krenuti oni u kožnjacima ko poslije drugog svjetskog rata,pa nam popisivat kuruzu,kokice,njima 3 zrna,nama jedno,njima 3 kokice,nama ona što je krepala e ja neznam što smo ušli u Eu,više bi nam legla Sjeverna Koreja pa da vidimo čiji tetak crnu vunu prede
s obzirom na pad ind. proizvodnje, činjenicu da poljoprivreda tone, nijedna država nije smanjila poticaje (srbija, rusija, kina...povećavaju subvencije), iole suptilniji i mudriji ministar poljoprivrede bi trebao dati ostavku, zbog sebe čak
paor je napisao/la:s obzirom na pad ind. proizvodnje, činjenicu da poljoprivreda tone, nijedna država nije smanjila poticaje (srbija, rusija, kina...povećavaju subvencije), iole suptilniji i mudriji ministar poljoprivrede bi trebao dati ostavku, zbog sebe čak
to bi značilo prisutnost savjesti ,a možda čak i mrvicu morala....a iovako previše očekujemo,to je već za zubić vilu
paor je napisao/la:s obzirom na pad ind. proizvodnje, činjenicu da poljoprivreda tone, nijedna država nije smanjila poticaje (srbija, rusija, kina...povećavaju subvencije), iole suptilniji i mudriji ministar poljoprivrede bi trebao dati ostavku, zbog sebe čak
Ako sam razumio iz kratke izjave govori Jakovina o smanjivanju investicija , da li pri tom misli na investicije Hrvatskih voda ?
Mudar je on ministar , uveo je kmetsvo sa zakupom državne zemlje !
Sada moramo naći ustavnog predlagatelja zakona koji treba predložiti ukidanje kmetstva i ići na prodaju državne zemlje OPG .
Stavio sam prijedloge zakona za Strategiju razvoja u temi novoosnovane udruge OPG !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Prema današnjoj informaciji dobivamo sada samo 25%,navodno bi trebali dobiti i oni koji imaju blokirane račune.Znači u najboljem slučaju 400kn.Za krave bi trebalo biti isplaćeno 100%,ali nitko nezna koliki je taj iznos,za rasplodne krmače nitko još nema pojma.Kaže Jakovina da će možda u trećem mjesecu opet ići 25%,ako bude novaca.Nevjerovatno,neznam jel bi plakao,ili se smijao.
Po Eu zakonima mogu isplatiti samo u dva puta pa ako bude dva puta po 25% onda se vidi koji je to pušing.Dići sve na noge i tražiti vaučer za cijeli drugi dio odmah po ovoj isplati ili smo ostali bez svega.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
Stranica 33 / 40. • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (1)