AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
DF 95 je napisao/la:SteveO nije mi jasno da jedan ministar ne može odgovoriti da li su isplačeni poticaji u cijelosti ili ne,SteveO je napisao/la:Ne mogu ic blokade na temelju kafanskih prica. Zato sam i reko, kad oni otvoreno kazu da su nam oteli onda se borit svim sredstvima a ne dizat bunu iz dosade, i to svaka 2 tjedna. De sad zamisli da jos 3 puta vidis ove preplacene iz CA na prosvjedu do ljeta, pa i ti bi reko koji k vise hoce. Pokrovac nije nista izborio nit ijedan ministar uopce zeli pricat sa tim galamdzijom, pricaju sa drugim predstavnicima tipa Laslo i onaj iz HPK. Problem veliki je sto se ministarstvo ne izjasnjava STA je isplatilo i u KOJEM DIJELU, tu ih treba netko pritisnit da te podatke objavljuju na svojim web stranicama jer inace koji ce im k stranice. Ne vidim velikog problema da napisu tamo koju recenicu o tome za loji mjesec mljekari dobiju u toj turi a koji postotak dobiju ratari, sve oni to znaju kad salju Linicu sta se i kome i koliko placa. Onda bi se izbjeglo dvostruko tumacenje i gluvi telefon.
Oni nece sigurno isplatit zbog najave blokada. I nemoj usporedjuvat CA i HŽ prosvjede sa nasim blokadama cesta. CA nisu isli na posao kao ni HZ, nije stao na pruzni prijelaz sa vlakom, jer da jeste, svi redom bi mu spominjali mamu a mozda bi ga neko i prebio tamo. Mi mozemo ne predat zito ili mljeko jer blokada dira sve u drzavi i to rade jedino nase blokade tako da treba bit oprezan s tim i ne forsirat.
jel on pismen ili Linić mora pisati na šalabakter što treba reći.
Osobno 600kn po ha(nisam računao u lipu ) nije mali iznos i imam pravo znati,
a što ministar treba šalabakter to je njegov problem.
Vjerovatno niti sam ministar ne zna jel su isplaćeni svi poticaji ili ne. Ako se mi ne budemo bunili - znači da smo zadovoljni i da nam ne treba više ništa isplatiti, ako se zaprijeti prosvjedima u toku turističke sezone, onda se može još nešto malo obećati... Tako to ide kod nas - tko je glasniji i ima 'konkretne' argumente - taj je u pravu. To je jeftini pokušaj 'uštede' na način da se pokušaju prevariti korisnici sredstava (a i neistinito prikazati situaciju onim građanima koji nisu korisnici sredstava i normalno da ne znaju pravo stanje stvari) paušalnim izjavama kako je ove godine sve isplaćeno 'prije roka' i u 'maksimalnom iznosu'. Je, samo nije konkretno rekao prije kojeg to 'roka' i koji je to 'maksimalni iznos' isplaćen.
falkon 2 je napisao/la:DF 95 pa to nije ništa za čudo, jer za ovu političku opciju su seljaci uvijek bili ziža vrsta, koja nebi trebala imati prava na ništa ...
neki se sjećaju da do 90-tih seljaci odnosno njihova djeca nisu imali prava na dječji doplatak i puno toga što se promjenilo promjenom političke strukture, 2000 opet se krenulo tim pravcem, i sada opet se ide da smo mi "paraziti" u državi ... zašto se nije stavilo na AGRONET stranici aplikacija kao što je bila, koliko si zatražio i koliko ti je odobreno te koliko i kada isplaćeno. Sa tim bi automatski smanjili pritisak na sebe po pitanju upita te vrste jer bio svatko mogao vidjeti šta ima pravo i koliko ima još za dobiti... jednostavno riješenje za obadvije strane ...
Falkon - za ovu ili onu političku opciju - mi smo zadnja rupa na svirali (ona odozdola, ako si ikada svirao frulu). Prethodna politička opcija je svojim 'radom' dovela državu u ovu sramotnu situaciju (i njima smo dobri jedino kao najvjernije glasačko tijelo, nije niti njima stalo do sela i poljoprivrede, jedino do glasova), a ova politička opcija nema hrabrosti reći istinu i poduzeti prave i konkretne mjere (od ovog jeftinog muljanja sa isplatama poticaja i otvorenog laganja kako je 'sve isplaćeno prije roka' reci da nema novaca i meni je to dovoljno kao argument, ali onda javno reci da je seljacima skinuto 30-40%). Eto, obje političke opcije više vole sačuvati svoje foteljice danas (kakve god one bile) pod bilo koju cijenu, nego da pokažu minimalnu političku hrabrost i odgovornost i nešto poduzmu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
[quote="Fidelito"][quote="DF 95"]
Crveni i plavi uništili su Hrvatsku u gospodarskom i moralnom smislu , pri tom su im pomogli zeleni ( HSS ) , žuti HSLS i nacionalne manjine .
Titanic je brzo potonuo ! Mi kao narod sporije ćemo tonuti . Svaki dan ćemo biti tupaviji jer će obrazovaniji napuštati Titanicslaviju , biti ćemo siromašniji i kao narod stariji .
Od blokada nema ništa ! Jedini je model masovni prosvjedi radnika i seljaka i rušenje režimskog Trojca ; Vlade , Sabora i Predsjednika !
Od Australije , zemalja Amerike , Europe , Hrvati su dokazali da su vrijedan i sposoban narod !
Komunistički ološ je došao na vlast nako prvih izbora , probisvjeti i tupamarosi , rezultate vidite - scenarij budućnosti sam opisao !
Koju strategiju poljoprivrede imamo ;
Promašenu Beča , Beograda i Zagreba !
Poticaji ne rješavaju problem hrvatske poljoprivrede !
Neki dan su mi u Agenciji izlistali koliko bih trebao dobiti ? Da li ću dobiti ?
Vidim da svaki mjesec dobivaju socijalu i nezazlužene mirovine itd . , a nas koji obrađujemo zemlju i nešto stvaramo ismijavaju i zajebavaju !
Moj stav je putem medija javno rečen , problem je što pojedincii i manje skupine ne mogu ništa promijeniti .
SteveO je napisao/la:Ne mogu ic blokade na temelju kafanskih prica. Zato sam i reko, kad oni otvoreno kazu da su nam oteli onda se borit svim sredstvima a ne dizat bunu iz dosade, i to svaka 2 tjedna .
Eto, obje političke opcije više vole sačuvati svoje foteljice danas (kakve god one bile) pod bilo koju cijenu, nego da pokažu minimalnu političku hrabrost i odgovornost i nešto poduzmu.
Crveni i plavi uništili su Hrvatsku u gospodarskom i moralnom smislu , pri tom su im pomogli zeleni ( HSS ) , žuti HSLS i nacionalne manjine .
Titanic je brzo potonuo ! Mi kao narod sporije ćemo tonuti . Svaki dan ćemo biti tupaviji jer će obrazovaniji napuštati Titanicslaviju , biti ćemo siromašniji i kao narod stariji .
Od blokada nema ništa ! Jedini je model masovni prosvjedi radnika i seljaka i rušenje režimskog Trojca ; Vlade , Sabora i Predsjednika !
Od Australije , zemalja Amerike , Europe , Hrvati su dokazali da su vrijedan i sposoban narod !
Komunistički ološ je došao na vlast nako prvih izbora , probisvjeti i tupamarosi , rezultate vidite - scenarij budućnosti sam opisao !
Koju strategiju poljoprivrede imamo ;
Promašenu Beča , Beograda i Zagreba !
Poticaji ne rješavaju problem hrvatske poljoprivrede !
Neki dan su mi u Agenciji izlistali koliko bih trebao dobiti ? Da li ću dobiti ?
Vidim da svaki mjesec dobivaju socijalu i nezazlužene mirovine itd . , a nas koji obrađujemo zemlju i nešto stvaramo ismijavaju i zajebavaju !
Moj stav je putem medija javno rečen , problem je što pojedincii i manje skupine ne mogu ništa promijeniti .
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
"Vidim da svaki mjesec dobivaju socijalu i nezazlužene mirovine itd . , a nas koji obrađujemo zemlju i nešto stvaramo ismijavaju i zajebavaju !"
da, Đuro,tak je to....najlakše je naštancat 5-6 komada,pa nek ih hrani socijala i oblači i obuva.sve četri u zrak pa upiri prstom u seljaka kad prejde na traktoru....
ko što meni nedavno reče jedan,koji se isto odhranil na socijali,a evo sad je već četvrto njegovo na putu-kaj od vaš silaže ništ?ja velim pa ništ,čim se ti i pol sela brinete o tome!!
on bu živjel od doplatka...more mi se ismijavat od jutra do sutra....i štancat dalje
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
Dugo pratim ovaj forum,ali do sada se nisam uključivao.Nažalost, mislim da imam jako loše vijesti u vezi poticaja.Moj kolega je razgovarao sa Jakovinom na njihovom predizbornom skupu i ovaj mu je u povjerenju rekao da više nema isplata.Po njegovom je isplaćeno 65%,a osnovica je 2050kn.Znači da su sve ove njihove dvosmislene izjave u medijima namjerno plasirane da zbune nas seljake.
Onda im treba odvest 10 kombajna pred sabor a kapije kod kuce zavarit preko noci, ako je to istina. Ali ne treba previse uzimat u obzir te kafanske price, ima Jakovina jezik pa ce ga i to netko javno pitat pa cemo vidjet sta ce odgovorit, do tada ne vrijedi komntirat ovdje i mlatit praznu slamu.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
opg biotrava je napisao/la:Dugo pratim ovaj forum,ali do sada se nisam uključivao.Nažalost, mislim da imam jako loše vijesti u vezi poticaja.Moj kolega je razgovarao sa Jakovinom na njihovom predizbornom skupu i ovaj mu je u povjerenju rekao da više nema isplata.Po njegovom je isplaćeno 65%,a osnovica je 2050kn.Znači da su sve ove njihove dvosmislene izjave u medijima namjerno plasirane da zbune nas seljake.
Taj tvoj kolega onda i nije tako povjerljiv
Upravo tako, nebi me cudilo da ih smislja netko iz opozicije kojem je u interesu da zveckamo vilama i prijetimo blokadama, ljigava je to i beskičmenjačka rasa ti političari.
39
ja pak imam jednog kolegu koji veli da je upoznal Jakovinu i da mu se frend zaposlil u ministarstvu i da NAŽALOST Jakovina pojma nema kaj radi,okružil se ljudima koji nemaju vezu s vezom o poljoprivredi i Jakovina najvjerojatnije niti zna koliko i kaj treba biti isplačeno niti koliko je isplačeno...bojim se da je ovo vrlo istinita istina....
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
Nisu provokacije i daj Bože da nebude tako,ali taj moj "povjerljivi" prijatelj je prvenstveno seljak.Kad je izračunao bez koliko kuna ostaje mislim da se cijeloj Jakovininoj rodbini štucalo.Svi smo mi odmjeravali svaki zarez u njihovim izjavama i očekivali neku treću ratu,ali ja se više ne nadam.Pa i prošle godine su jedan dio zakinuli, (kasnije isplatili zbog suše) a kad vide da mogu... Brzo će 30.06., nada umire zadnja.
hebe..čovjeka koji ne zna odgovorit DA ili NE, nek se on pravi mutav trebamo i mi tak, sami traktori izašli na ulice
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
ja neki dan bio sa Tihom na pivi i kaze on bice lova samo nas malo zajebava
deere power je napisao/la:ja neki dan bio sa Tihom na pivi i kaze on bice lova samo nas malo zajebava
Jel to onda kada sam vas ja sreo?
e da bas onda, bili ja tiho i slavkec onaj, pa smo malo podivanili, pa cuo si sve
ma neznam ljudi, di ima dima ima i vatre, nadam se samo da nisam u pravu...
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
linić izjavio u dnevniku htv isplaćeni svi poticaji
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
Fidelito je napisao/la:
Vjerovatno niti sam ministar ne zna jel su isplaćeni svi poticaji ili ne. ...
ali zna što je i u kolikom postotku
vrlo zanimljiva izjava u 16. minutistanar je napisao/la:linić izjavio u dnevniku htv isplaćeni svi poticaji
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=119&cHash=1
E onda bumo na cestu, proklet bio dan kad su ova govna dobila vlast.
39
SteveO je napisao/la:E onda bumo na cestu, proklet bio dan kad su ova govna dobila vlast.
Ee stevo stevo...
Eto to je ono što si čekao....
Hoću reć, da nisi vjerovao u prve izjave da je to to od poticaja, dok sam nisi čuo od ovog našeg vođe sa linka jel ..
Sad možemo slobodno u prosvjed, jer smo sigurni da je poticaj isplaćen prerano i u prevelikom iznosu..
Hoću reć, da nisi vjerovao u prve izjave da je to to od poticaja, dok sam nisi čuo od ovog našeg vođe sa linka jel ..
Sad možemo slobodno u prosvjed, jer smo sigurni da je poticaj isplaćen prerano i u prevelikom iznosu..
to je ono hebe lud zbunjenog ali kakva je to komunikacija između 2 ministarstva sramota
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
Zasto bi vjerovao u informacije koje je netko cuo od koleginog kolege !? Ovo definitivno nisam cekao, odakle ti ta misao ? valjda ja navijam da ne dobijem sto mi pripada. Mjerodavni za davanje tih izjava sta jeste a sta nije isplaceno su oni koji su na vlasti a ne birtaške priče. Sad ovo dobija tezinu sto je izjavio i sad se moze reagirat a ne prije svega ovog prijetit. Zna se kad je tajming za sta.
39
Nisam mislio na to " od koleginog kolege" nego na par postova prije kada je netko od seljaka izjavio da poticaji nisu isplaćeni i da se kreće u prosvjede....
No nebitno, sad znamo di smo, poticaja nema više i to dobrog djela, očito nepreostaje ništa osim prosvjeda??
No nebitno, sad znamo di smo, poticaja nema više i to dobrog djela, očito nepreostaje ništa osim prosvjeda??
A lipo sam vam govorio.Najgore je što nisam sve ni rekao,jer ni sam nemogu vjerovat.Izgleda da (vaš Tiho i Slavkec) planiraju iduće godine isplatiti samo onih 25% koliko dobiju iz EU.
Tek sad se broji, iako jebiga, opet treba provjerit dal je to standardna politička izjava jer je nabrajao sta je napravio za smanjenje deficita, nije pitan direkt za poticaje. Psmtr, zbilja je rasulo u drzavi, kao da su svi posvadjani i niko s nikim ne prica tamo. Jer ako je to to, odrezali su nam bolesnih 35% ! Treba ga pitat sta sebi ne odrezu toliko, ili ako građani krenu protiv nas onda pitat sve nastavnike i one koji su na drzavnim plaćama jel bi šutili da im mučki i bez ikakve najave samo kazu da ce im smanjit plaću godinu dana za trećinu ! Tako je lakse dobit simpatije okoline jer ovo je totalni kretenizam ako nam je ovako uterao.
39
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)