AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
Znam da imaju ali nisam na njemackim forumima vidio da se bas toliko kuka na drzavu. Oni to valjda imaju drugacije uredjeno, i kod njih je mlijeko 30-33 centa, to je kao kod nas a troskovi im sigurno nisu manji nego kod nas.
Mozemo mi ovdje raspravljat do ljeta, opstat ce ko i u svemu, oni koji znaju radit i valjda imaju srece. Realnost je da ima masa ljudi sa istim uvjetima i neki su duzni svima a neki zive normalno, necu ja raspravljat o tome i nekom govorit kako da radi. Ti si rekao da se moze od mljekarstva zivit, nemam ja sta tu dodat osom primit na znanje.
Mozemo mi ovdje raspravljat do ljeta, opstat ce ko i u svemu, oni koji znaju radit i valjda imaju srece. Realnost je da ima masa ljudi sa istim uvjetima i neki su duzni svima a neki zive normalno, necu ja raspravljat o tome i nekom govorit kako da radi. Ti si rekao da se moze od mljekarstva zivit, nemam ja sta tu dodat osom primit na znanje.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Ja bi se ovog trenutka prestao baviti poljoprivrednom i dao bi svoju zemlju nekome samo da mi osiguraju notmalan placeni posao za mene i moju familiju...
BOZIDAR je napisao/la:Ja bi se ovog trenutka prestao baviti poljoprivrednom i dao bi svoju zemlju nekome samo da mi osiguraju notmalan placeni posao za mene i moju familiju...
To su samo želje za mnoge u Hrvatskoj !
Supruga mi dobila otkaz dok je rađala sina ! Sin sada radi na crno ko rob , kćer na fakultetu .
Ja imam pristojan posao i plaću .
Zemlju radimo iz 2 razloga ;
1. da si proizvedemo dio kvalitetne hrane ,
2. da višak prodamo , ako ga bude
3. najveći prihod očekujemo od božićnih drvaca i tu puno radimo , jasno da kvalitetno radim i u poljoprivredi !
POTICAJI ; već sam objasnio da imaju višestruku ulogu . Pitanje je što poticati , na koji način i kako protiv zloupotrebe ?
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
jeftina demagogija..stanar je napisao/la:ama čovječe netreba meni ni lipa poticaja samo neka vrate cijene na isto kao prije poticaja
cijena kukuruza u listopadu 1998. godine - 95,49 $
cijena kukuruza u listopadu 2012. godine - 321,63 $
napisana cijena je na američkom tržištu jer prvo kad što ukucaš u google izbaci njih, ne da mi se dalje tražiti..
ali i cijena u ostatku svijeta je pratila manje više isti trend..
jedino da ti vrate repromaterijal na cijenu iz 1998. a da ti ostane cijena kakva je sada..
poticaj za poljoprivrednu proizvodnju u RH je socijalna pomoć koja se ne zove tako ali u suštini je to.. ne za sve ali za veliku većinu..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/jakovina-odrzao-sastanak-sa-hrvatskim-savezom-udruga-proizvodjaca-mlijeka/9422/
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/jakovina-odrzao-sastanak-sa-hrvatskim-savezom-udruga-proizvodjaca-mlijeka/9422/
6
Zgodno, 50ak krava i štala od 2 mil kn + kamate. To su ti koje su neizravno sponzorirali Lactalis i njemu slicni. Sad bude dao mlekec i za kunu jer mu je rata 17 000 kn. Ako ne bude onda ce mu uzet i stalu i kucu i sve sto je stavio pod hipoteku. Banke sigurno nece izgubit. Uopce mi nije jasno sta kosta toliko ? Kad se gleda hala za strojeve ona bi te povrsine bila 50ak tisuca eura ako ne i manje. Onda ta izmuzista kostaju ili koji vrag ?
39
kao u seriji "kamiondđije ponovo voze" uzet će mu i ženu i djecuSteveO je napisao/la:Zgodno, 50ak krava i štala od 2 mil kn + kamate. To su ti koje su neizravno sponzorirali Lactalis i njemu slicni. Sad bude dao mlekec i za kunu jer mu je rata 17 000 kn. Ako ne bude onda ce mu uzet i stalu i kucu i sve sto je stavio pod hipoteku. Banke sigurno nece izgubit. Uopce mi nije jasno sta kosta toliko ? Kad se gleda hala za strojeve ona bi te povrsine bila 50ak tisuca eura ako ne i manje. Onda ta izmuzista kostaju ili koji vrag ?
angel_fire- Broj postova : 353
Registriran : 20.09.2012
16
Picek je napisao/la:jeftina demagogija..stanar je napisao/la:ama čovječe netreba meni ni lipa poticaja samo neka vrate cijene na isto kao prije poticaja
cijena kukuruza u listopadu 1998. godine - 95,49 $
cijena kukuruza u listopadu 2012. godine - 321,63 $
napisana cijena je na američkom tržištu jer prvo kad što ukucaš u google izbaci njih, ne da mi se dalje tražiti..
ali i cijena u ostatku svijeta je pratila manje više isti trend..
jedino da ti vrate repromaterijal na cijenu iz 1998. a da ti ostane cijena kakva je sada..
poticaj za poljoprivrednu proizvodnju u RH je socijalna pomoć koja se ne zove tako ali u suštini je to.. ne za sve ali za veliku većinu..
na TISUPU se možeš tek uvjeriti što je demagogija...ove tvoje brojke su na razini žutih portala
mogle su se štale pravit i puno jeftinije al kod nasih ljudi vrijedi ona kad je bal nek je bal daj samo najskuplje, nisu svi takvi naravno i ti danas jos nekak posluju, a svima nam je tesko, e da su samo stale uzimali skupe mnogi su i kompletnu mehanizaciju uzeli, samo jedna srtvar mi niej jasna svi su oni dobili kapitalna ulaganja za te stale pa ljudi di je lova, naravno svako po 2 ili 3 nova auta kuce stanovi i onda kuklele gotovi smo rjetko ko je dao kapitalna da si smanji ratu kredita
O tome i pricam, daj sve naj sto imas. I onda se neko iz nule krene bavit s tim jer imas kapitalna i kredite, kao da se radi o nafti. I onda kmecanje na drzavu da im je cijena mala.
39
Uzeo sam neku zemlju u zakup, dali se još može upisati u arkod?
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
→→→ : VIŠE
ja uvijek znam na ovakvoj temi postaviti pitnje,TKO JE MILIJUNSKE KREDITE DAO,recimo ljudima koji imaju 6 rali svoje zemlje.ne hektara,rali!!!bili su jedni takvi na poljoprivrednoj emisiji,koji su jadni,eto propali.niš mi nemojte spominjati državnu zemlju,zakup,bla bla bla,ništa to.6 rali svoje zemlje ima i dobil je kredit!!! pa na temlju čega??koje krave je on hranil prije toga kredita??kaj je imal dvije krave?i onda dobil milijunski kredit?odkud??
kak takav čovjek može ikojoj banki i ministarstvu dokazati da se bu on brinul za krave i nekaj proizvodil a dotad niš nije imal?
zemlja se kupuje,neki od nas kupuju zemlju,stalno,nema zakupa,nema državne zemlje,samo privatna.
a tkogod dobije kredit i sve s***e
kak takav čovjek može ikojoj banki i ministarstvu dokazati da se bu on brinul za krave i nekaj proizvodil a dotad niš nije imal?
zemlja se kupuje,neki od nas kupuju zemlju,stalno,nema zakupa,nema državne zemlje,samo privatna.
a tkogod dobije kredit i sve s***e
6
nemrem vjerovat,al ovaj put se slažem s tobom!!SteveO je napisao/la:O tome i pricam, daj sve naj sto imas. I onda se neko iz nule krene bavit s tim jer imas kapitalna i kredite, kao da se radi o nafti. I onda kmecanje na drzavu da im je cijena mala.
6
Kile je napisao/la:Uzeo sam neku zemlju u zakup, dali se još može upisati u arkod?
moze
angel_fire je napisao/la:kao u seriji "kamiondđije ponovo voze" uzet će mu i ženu i djecuSteveO je napisao/la:Zgodno, 50ak krava i štala od 2 mil kn + kamate. To su ti koje su neizravno sponzorirali Lactalis i njemu slicni. Sad bude dao mlekec i za kunu jer mu je rata 17 000 kn. Ako ne bude onda ce mu uzet i stalu i kucu i sve sto je stavio pod hipoteku. Banke sigurno nece izgubit. Uopce mi nije jasno sta kosta toliko ? Kad se gleda hala za strojeve ona bi te povrsine bila 50ak tisuca eura ako ne i manje. Onda ta izmuzista kostaju ili koji vrag ?
Gospodo draga (obadvojica) meljete gluposti a nemate pojma o kome se radi i kakve ta farma rezultate postiže, a ona poslovica "Da je pametnije šutjeti nego glupo govoriti" je vjerojatno izmišljena za vas. Ova farma koja je na snimci ima stajski prosjek od 8400 litara po kravi godišnje (prošla godina, 52 zaključene laktacije) a radi se pretežito o simentalcu (48 komada) . Budi bezbrige StevO njemu mogu uzeti samo staju jer je jedino ona pod hipotekom ali ostat će mu ono što očito nemaš (znanje da ne napišem grublje) jer da imaš imalo pojma o nećemu onda bi znao što košta u toj štali 1 900 000 kn i to zajedno s 18 junica kupljenih za isti kredit. Ako je tebi isto jedna šupa i štala onda si stvarno mentalno ograničen do kraja (samo papirologija je stajala cca 30 000 kn) . Jedan jedini stroj je kupljen nov (mikserica) koja je već odavno otplačena svi ostali strojevi se uzimaju rabljeni i to samo oni koji su nužno potrebni.
BTW vidim da se i deerepower rasipa "znanjem" ta staja je napravljena s minimalnim ulaganjima koji su zadovoljavali uvjete za kapitalna (jedan od države ovlašten izvođač koji sam uzima podizvođače) i funkcionalnosti inače su se predračuni kretali do dvostrukog iznosa. i nije kupljen nikakav drugi novi stroj ni auto, a ovo što je SteveO napisao "O tome i pricam, daj sve naj sto imas. I onda se neko iz nule krene bavit s tim jer imas kapitalna i kredite, kao da se radi o nafti. I onda kmecanje na drzavu da im je cijena mala. " ne piše ti u profilu koliko ti je godina a vrlo vjerojatno se nisi ni rodio kad je ta obitelj imala bikovske majke, jedna je ova na slici
a taj najmanji sam ja a u profilu mi vidiš koliko mi je godina i onda možeš i sam zaključiti odkada se bave mljekarstvom (mada sumnjam s obzirom na dosad iskazane intelektualne mogućnosti)
stevo je obrtnik i treba ga izbacit iz tema o mljekarstvu i ratarstvu,inače je ovo prazno lupetanje ko i dok se počnemo svadit na portalima sa slagačicama šampona...
ovo kaj sam ja napisala da je bil jedan sa 6 rali zemlje i dobil kredit za štalu je istina,šteta pa se ne sjećam imena....
mi smo jedni od onih koji su kupili samo novi traktor,koji je bil stvarno nužan i 13 vezova i muzilicu,ali sve najjeftinije kaj je moglo,muzilica nije nikakva marka a radi ko skupocjene...ostali strojevi rabljeni...al svjejedno smo vriti i tam bumo ostali još dugo.
ovo kaj sam ja napisala da je bil jedan sa 6 rali zemlje i dobil kredit za štalu je istina,šteta pa se ne sjećam imena....
mi smo jedni od onih koji su kupili samo novi traktor,koji je bil stvarno nužan i 13 vezova i muzilicu,ali sve najjeftinije kaj je moglo,muzilica nije nikakva marka a radi ko skupocjene...ostali strojevi rabljeni...al svjejedno smo vriti i tam bumo ostali još dugo.
6
brankec tvoj buraz i je onaj jedan od rjetkih koji radi pametno i takve sam naveo, znam od prije da nema novih strojeva ko neki i sam si bio jednom reko da su mu svi strojevi kostali ko neciji 1 bolji traktor i to je pametno, ali ne zivim ja u americi da ne vidim kakvo je stanje, nisam reko da su svi rastrošni bili ali mnogi jesu ima i kod nas takvih puno a i svuda po hr
ona bradonja jedan dan kolje krave drugi dan mu je super treci dan ide na socijalu a vidio sam vozni park, mislim molim ljepo prodaj auto a ne krave one donose zaradu a ne auti ili novi traktori
ona bradonja jedan dan kolje krave drugi dan mu je super treci dan ide na socijalu a vidio sam vozni park, mislim molim ljepo prodaj auto a ne krave one donose zaradu a ne auti ili novi traktori
branko je napisao/la:
Gospodo draga (obadvojica) meljete gluposti a nemate pojma o kome se radi i kakve ta farma rezultate postiže, a ona poslovica "Da je pametnije šutjeti nego glupo govoriti" je vjerojatno izmišljena za vas. Ova farma koja je na snimci ima stajski prosjek od 8400 litara po kravi godišnje (prošla godina, 52 zaključene laktacije) a radi se pretežito o simentalcu (48 komada) . Budi bezbrige StevO njemu mogu uzeti samo staju jer je jedino ona pod hipotekom ali ostat će mu ono što očito nemaš (znanje da ne napišem grublje) jer da imaš imalo pojma o nećemu onda bi znao što košta u toj štali 1 900 000 kn i to zajedno s 18 junica kupljenih za isti kredit. Ako je tebi isto jedna šupa i štala onda si stvarno mentalno ograničen do kraja (samo papirologija je stajala cca 30 000 kn) . Jedan jedini stroj je kupljen nov (mikserica) koja je već odavno otplačena svi ostali strojevi se uzimaju rabljeni i to samo oni koji su nužno potrebni.
BTW vidim da se i deerepower rasipa "znanjem" ta staja je napravljena s minimalnim ulaganjima koji su zadovoljavali uvjete za kapitalna (jedan od države ovlašten izvođač koji sam uzima podizvođače) i funkcionalnosti inače su se predračuni kretali do dvostrukog iznosa. i nije kupljen nikakav drugi novi stroj ni auto, a ovo što je SteveO napisao "O tome i pricam, daj sve naj sto imas. I onda se neko iz nule krene bavit s tim jer imas kapitalna i kredite, kao da se radi o nafti. I onda kmecanje na drzavu da im je cijena mala. " ne piše ti u profilu koliko ti je godina a vrlo vjerojatno se nisi ni rodio kad je ta obitelj imala bikovske majke, jedna je ova na slici
a taj najmanji sam ja a u profilu mi vidiš koliko mi je godina i onda možeš i sam zaključiti odkada se bave mljekarstvom (mada sumnjam s obzirom na dosad iskazane intelektualne mogućnosti)
Nit znam kakve rezultate ima nit me zanima. Ne znam kako je ovaj sa snimke dobivao 4 kune za litru prije X godina kad je toliko kostalo u trgovini sa svim trgovačkim marzama no sama logika govori da ne moze drzava placat razliku da bi proizvođač dobio više od konačne cijene. Cijena na EU trzistu je oko 35 centi, vjerojatno se moze vidjeti tocno, i sta bi ti vise od toga ? Kao i sve moguce robe, od pšenice pa do vode, od 01.07 sam slobodan otic tamo gdje je jeftinije i kupit. Moja psenica moze bit po cijeni one u EU + troskovi prijevoza i ja sam toga svjestan. Ako nemamo dovoljno jaku industriju da se nosi sa tim cijenama onda nek se zatvori pa cemo izvozit masline ili nesta u cemu smo konkurentni. Ratarske kulture su u istom srazmjeru sa EU cijenama pa se ne cuju ratari da odustaju od posla zbog toga, promjene kulturu ako im ne odgovara i nadju nesta za sebe, ako se ne vidis u mljekarstvu ti drzi magarce, njih ces mozda bolje razumjet.
Kako bi ja trebao znat koliko nesta kosta u stali kad to ne radim ? Jel ti znas koliko kosta izrada kvadrata stana u predgrađu Crikvenice ? Dobro je ako znas tablicu mnozenja. Totalno imas problem sa razumjevanjem pročitanog, ja nisam posprdno pitao sta kosta toliko nego informativno jer ne znam koji strojevi kostaju toliko, krov i okolni zidovi sigurno ne kostaju vise nego sam pretpostavio. Papirologija uopce nije skupa ako je komplet stala 2 mil kn.
Odakle tebi uopce ideja da sam ja napisao da je ovaj lik sa snimke krenio od nule dizat farmu zbog poticaja i mogucnosti kredita !?!?
Moje intelektualne mogucnosti su vrlo zadovoljavajuce, hvala na brizi, u neku ruku i potvrđene sa fakultetskom diplomom, no to nije tema ovog foruma. Nebi te ubilo da se barem pokusas ponasat u skladu s godinama i da ti odgovori na one koji misle drugacije budu malo zreliji i bez direktnog i indirektnog ispraznog vrijeđanja jer em mene to nimalo ne dira em ispadas ono sto meni pokusavas prišit. I trebas se naviknit da vise ne zivis u proslom sistemu i da stvari koje su funkcionirale nekad sada ne mogu opstat niti će, ovo se zove slobodno tržište i svi smo u utakmici.
Zadnja promjena: SteveO; 30/4/2013, 17:46; ukupno mijenjano 1 put.
39
OPG VACENOVSKI je napisao/la:stevo je obrtnik i treba ga izbacit iz tema o mljekarstvu i ratarstvu,inače je ovo prazno lupetanje ko i dok se počnemo svadit na portalima sa slagačicama šampona...
Aha, a ti znas sta ja radim u zivotu i gdje bi trebao pisat ? Jesi kad cuo/cula za poljoprivredni obrt koji je isto sta i OPG ?
U svijetu to funkcionira ovako, radis negdje, ne valja ti placa ili radni uvjeti, imas izbor:
1.) dati otkaz i naci si bolji posao
2.) sutit, mrmljat si u bradu i radit jer ne mozes naci bolje ili nisi sposoban za bolje
3.) dati otkaz i prijavit se na burzu i zivit od socijale
To vrijedi za sve nas ovdje prikupljene, koji kukaju ili ne kukaju. Ispada da tebi neko drzi noz pod vratom da se ti moras bavit mljekarstvom, pa ne moras ako si vjecno u gubitku ! Vjerojatno postoji statistika koliko je malih obrta zatvoreno u zadnje 2 godine, zasto mislis da ti trebas bit poseban slučaj i pod svaku cijenu održavan na životu ? Pa i ti su ljudi otisli na burzu ili si nasli drugi posao.
Necu se zamarat sa ovom temom i nisam ni mislio dok me niste krenili prozivat. Tako da je i sad sto se mene tice EOD i totalno ti zelim da uspijes i napokon ostvaris neku dobit pa da prestanes kukat ovdje samo.
39
stevo,okani se trkeljanja o nečem o čem pojma nemaš.ovo ovdje nije tema mali obrt,o kojem ti stalno piskaraš,nego poticaji u poljoprivredi.većina nas je u p.m.
ponavljam,tema nije obrt,nego poljoprivreda,ratarstvo i mljekarstvo.badava se pjeniš i napuhuješ,tema nije obrt.
ponavljam,tema nije obrt,nego poljoprivreda,ratarstvo i mljekarstvo.badava se pjeniš i napuhuješ,tema nije obrt.
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:stevo,okani se trkeljanja o nečem o čem pojma nemaš.ovo ovdje nije tema mali obrt,o kojem ti stalno piskaraš,nego poticaji u poljoprivredi.većina nas je u p.m.
U p. m . krenuli smo u poljoprivredi 1945 !
Danas u Hrvatskoj dio ljudi obrađuje zemlju u gradu , dio oko vikendica , dio na seoskom prostoru .
Nekima je poljoprivreda osnovni izvor prihoda za život , dio takvih ljudi poznajem .
Većini u Hrvatskoj poljoprivreda je dopunski posao .
Za poticaje sam objasnio da imaju višestruku ulogu ;
1. poljoprivredna proizvodnja izložena je velikom riziku ; klima , bolesti , štete od životinja - divljač , miševi itd . Sa poticajima se stimulira rizik !
2. Sa poticajima se mogu regulirati i cijene prehrambenih proizvoda ,
3. Sa Poticajima se pomaže očuvanje nekih životinjskih vrsta ( istarski buškarin -ako sam dobro napisao itd .
> Poticaji > za socijalu , > poticaji za mirovine > , poticaji za branitelje
Pljujemo po dijelu gospodarstva , gdje imamo prostora za radna mjesta , gdje možemo kao primitivan narod riješiti proizvodnju za vlastite potrebe i izvoz !
Zadnje neće riješiti nesposobna ; Vlada , Sabor i Predsjednik - koji samo potpisuje odluku o primjeni zakona .
Mesić je bio crnokos , ovaj je plavokos - hebeš Predsjednika koji potpisuje odluke o primjeni promašenih zakonima !!!!!!!!!!!
Ako nije zadovoljan sa zadnje napisanim , neka predloži izmjenu Ustava , gdje nebi više potpisivao odluke !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
ovo nema veze z brankijevim bratom al prije kad su bili dobri debeli poticaji kapitalna i još puno toga onda su se kupovale vikendice auti i takve stvari a sad ti ljudi jauču. ak dobiš poticaj za zemlju uloži te peneze v zemlju a ne v aute i te stvari. kod nas ima dost državne zemlje i naravno zemlju dobe oni koji imaju jako puno zemlje i nikak to ne obrade nit ne ulože pa se čude dok na tabli od 10 hektara dobe 1 tačke kuruze. mi smo se na zadnji natječaj prijavili i naravno ko zadnji ... dobili 2 hektra zemlje a jedan iz mog sela skoro 100 rali prave zemlje, kvaka je v tome kaj se iz cijelog polje izlijeva voda na tu parcelu, jedino riža bi uspijela. prošle goine smo imali oko 6 tona kuruze po rali jer smo stvarno maksimalnouložili a jedna malo jača firma na površini od 3o i nekaj rali je nabrala oko 10 tona i nebre bit dobro dok takvi delaju zemlje
Ivan95- Broj postova : 1149
God : 29
Zanimanje : Tehničar za logistiku i špediciju
Registriran : 23.01.2013
20
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (4)
» Poticaji u poljoprivredi (3)
» Poticaji u poljoprivredi (1)