AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Poticaji u poljoprivredi (2)

Stranica 5 / 40. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 5 Empty Re: Poticaji u poljoprivredi (2)

Postaj by SteveO 25/4/2013, 14:20

Imam dosta pojma da znam da necu ugasit obrt ako ukinu poticaje. Niko ovdje ne kuka i trazi gdje ce skuplje prodat svoju robu, samo grizi na drzavu i poticaje. I meni fali poticaj i volio bi da dodje pocetkom godine, al bi i profesori preferirali da im se nije smanjila placa pa im ne moze bit. Fino kad nemam pare odem u zadrugu i potpisem bjanko zaduznicu i uzimam na obraz pa platim kad naplatim. Sad niko ne moze iz kuce ako nije dobio poticaj, mozes dobit i repromaterijal i gorivo na dug, zaduzi se pa posteno vrati, propalo je tisuce obrta u Hr zadnjih godina bez poticaja. Digni kredit i posteno vrati. Ili bi trebalo na 2 godine poukidat poticaje da ovi sto se bave time samo zbog poticaja zatvore firme i da onda raspodjele poticaje onima koji se bave poljoprivredom kako treba.

EOD sto se mene tice
SteveO
SteveO

Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 25/4/2013, 19:00

SteveO je napisao/la:Imam dosta pojma da znam da necu ugasit obrt ako ukinu poticaje. Niko ovdje ne kuka i trazi gdje ce skuplje prodat svoju robu, samo grizi na drzavu i poticaje. I meni fali poticaj i volio bi da dodje pocetkom godine, al bi i profesori preferirali da im se nije smanjila placa pa im ne moze bit. Fino kad nemam pare odem u zadrugu i potpisem bjanko zaduznicu i uzimam na obraz pa platim kad naplatim. Sad niko ne moze iz kuce ako nije dobio poticaj, mozes dobit i repromaterijal i gorivo na dug, zaduzi se pa posteno vrati, propalo je tisuce obrta u Hr zadnjih godina bez poticaja. Digni kredit i posteno vrati. Ili bi trebalo na 2 godine poukidat poticaje da ovi sto se bave time samo zbog poticaja zatvore firme i da onda raspodjele poticaje onima koji se bave poljoprivredom kako treba.

EOD sto se mene tice
tebi i sličnima nek bude litra mlijeka 15kn u dućanu i kila mesa 150 kn i meni poticaja ne treba.poticaji su uvedeni radi tebe i takvih sličnih da bi si to mogli priuštiti.nama je cijena skinuta i uvedani su potivajitreba vama svima poukidat zrak i vodu pa živite.eto,od mene toliko.
Zelena dolina
Zelena dolina

Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6

[Vrh] Go down

Postaj by Đuro Japarić 25/4/2013, 19:26

OPG VACENOVSKI je napisao/la:

EOD sto se mene tice
tebi i sličnima nek bude litra mlijeka 15kn u dućanu i kila mesa 150 kn i meni poticaja ne treba.poticaji su uvedeni radi tebe i takvih sličnih da bi si to mogli priuštiti.nama je cijena skinuta i uvedani su potivajitreba vama svima poukidat zrak i vodu pa živite.eto,od mene toliko.[/quote]

Koje je svrha poticaja ?
1. poljoprivreda je rizična proizvodnja , većina je pod nebom . Sa poticajima se pomaže rizik proizvodnje , mogu se diktirati cijene hrane da ju može kupiti i sirotinja .
2. pomaže se ostanak ljudi na dijelovima država , očuvanje krajolika , životinjskih , voćarskih i biljnih vrsta .

- problem je u Hrvatskoj što veliki broj ljudi ne razumije svrhu i ulogu poticaja i tu se bacaju informacije u svrhu odbojnosti prema seljacima - ljudima koji rade zemlju .

- ako se gleda koliko se novca iz proračuna Vlade da neradnicima , braniteljima itd . , onda je iznos > poticaja < - investiranja u poljoprivredu jako mali . Rezultat toga , promašenih zakona , što nemamo strategiju razvoja poljoprivrede , je da kao narod nismo sposobni proizvesti hranu ni za vlastite potrebe .

Đuro Japarić

Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55

[Vrh] Go down

Postaj by anteli4 25/4/2013, 20:09

Moje je misljenje da poljoprivrednu proizvodnju treba organizirati na nacin da se poticaj uopce ne uzima u racun. Treba imati pozitivan bilans proizvodnje. Ako se poticaj dobije super, a ako se ne dobije glavu gore biti ce bolje dogodine. Unaprijed ukalkulirati poticaj nije dobra ideja, pogotovo u ovako nesredenim drzavama gdje se svake godine mijenjaju pravila.

anteli4

Broj postova : 352
Registriran : 14.12.2012
13

[Vrh] Go down

Postaj by 577 25/4/2013, 20:27

stanar je napisao/la:zanima me dali je neko pravio zahtjev za potporu za 2013 godinu malo sam gledao i uspoređivao podatke iz 2012 i ove za 2013 na agronet aplikaciji misleći da sam pokušam to ispuniti međutim smanjili su mi površine pa neznam po kojem osnovu su to napravili dali preko satelitskih snimki ili ??? a ja još krčio neke međe i kanale prema tome ako je snimak onda su trebali povećati površinu

Ja sam radio sad po novom ako ima kamena i to odbiju odmah od veličine.
I povećao još parcela i tako i išao predat jednu zemlju svoju što nije do sad bila na poticaju .
I imao sam što vidit u arkod u Rijeku išli jer je neki napisao moje tri njive sebi na poticaj tri godine već.
Tako da ja nisam uspio prijavit dok oni ne rješe.
I dok god ima takvih lopova poticaji nemaju smisla.
577
577

Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by janko 25/4/2013, 20:36

Što bi bilo ovo? Very Happy
http://www.ipard.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=280:u-ponedjeljak-kree-isplata-za-agrarne-poticaje&catid=2:novosti&Itemid=6
janko
janko

Broj postova : 186
Registriran : 01.10.2010
2

[Vrh] Go down

Postaj by politicar 25/4/2013, 20:46

Stare vijesti..
politicar
politicar

Broj postova : 4268
God : 90
Registriran : 23.04.2009
44

→→→ : Facebook poljoprivredni forum!!!

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1027-politicar

[Vrh] Go down

Postaj by paor 26/4/2013, 08:59

prije 2 dana, sjelo mi 730 kn - regionalno plaćanje...!
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by paor 26/4/2013, 09:12

OPG VACENOVSKI je napisao/la:
SteveO je napisao/la:Imam dosta pojma da znam da necu ugasit obrt ako ukinu poticaje. Niko ovdje ne kuka i trazi gdje ce skuplje prodat svoju robu, samo grizi na drzavu i poticaje. I meni fali poticaj i volio bi da dodje pocetkom godine, al bi i profesori preferirali da im se nije smanjila placa pa im ne moze bit. Fino kad nemam pare odem u zadrugu i potpisem bjanko zaduznicu i uzimam na obraz pa platim kad naplatim. Sad niko ne moze iz kuce ako nije dobio poticaj, mozes dobit i repromaterijal i gorivo na dug, zaduzi se pa posteno vrati, propalo je tisuce obrta u Hr zadnjih godina bez poticaja. Digni kredit i posteno vrati. Ili bi trebalo na 2 godine poukidat poticaje da ovi sto se bave time samo zbog poticaja zatvore firme i da onda raspodjele poticaje onima koji se bave poljoprivredom kako treba.

EOD sto se mene tice
tebi i sličnima nek bude litra mlijeka 15kn u dućanu i kila mesa 150 kn i meni poticaja ne treba.poticaji su uvedeni radi tebe i takvih sličnih da bi si to mogli priuštiti.nama je cijena skinuta i uvedani su potivajitreba vama svima poukidat zrak i vodu pa živite.eto,od mene toliko.

ne razumiju ratari što je stočarstvo i koja je to pušiona zadnjih godina

radim, jedno i drugo i sasvim objektivno mogu reći da je i prošla sušna godina bila berićetna, čak sam i s kukuruzom na pozitivnoj nuli, s prinosom od 3t/ha

što na koncu nama to krave sve 'prospu', druga je priča

paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 26/4/2013, 13:11

SteveO je napisao/la:Malo je smjesno jer ispada da vecina ovdje zivi samo od poticaja !? I jel nemate zadruge koje ce vas financirat za sjetvu pa im platite kad skinete kulturu ? Jest da je skuplje preko njih al rijetko je da netko sve kupuje odmah za kes. Bas kontam, ispada da bi 80% ljudi prestalo se bavit poljoprivredom da ukinu poticaje, kao sto je to bilo i 90-ih kad su svi bjezali od zemlje, dosli poticaji i odma se 50% populacije bavi poljoprivredom. Od postenih do lopina. Ako zbilja neko ne moze zaklopit barem neku pozitivu od proizvodnje onda zbilja mislim da se treba necim drugim bavit.

Nažalost zadruge kod nas ne postoje neke trgovine nude sjeme i zaštitu,samo odteđene vrste, a umjetno gnojivo nemože bez keša nigdje!
BOZIDAR
BOZIDAR

Broj postova : 1480
God : 51
Registriran : 17.08.2008
10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=d

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 26/4/2013, 18:45

Realno, netko ima 10-15 jutara i mora imat traktor, sijačicu, prskalicu, pa skoro i kombajn ! I onda se cudi sto nema novaca ! Recimo sijačica je 20 000 kn, sijanje po jutru je 100 kn recimo, i sad nece platit nekome da mu posije za 1500 kn godisnje to sto ima malo njiva nego ide odmah kupit sijacicu za 20 000 kn i onda se cudi sto nema nikad para pa nabija državu ! To kod svabe ne ide tako, nemaju ljudi tamo kombajne ako ne rade 50-100 ha. A kod nas cim neko ugleda 20 jutara eo ga odma po kombajn da ima sam svoj. Tu nema racunice i ne mozes imat sve svoje i zivit od toga ako nemas povrsina. Racunica nije pretjerano slozena, zna se koliko ostaje po hektaru neke kulture u normalnoj godini. Ako se ne mozes uklopit onda probaj povrce ili nesta drugo. Nikog ne zanima ako ja ne mogu prehranit 5 clanova obitelji sa 20 jutara zemlje, i to ne smatram nenormalnim. Ta kolicina zemlje moze biti da se zajebavas nakon posla s tim a ne da cijela obitelj zivi od toga. Ili ako misli netko da moze onda nek krene u voćarstvo ili gdje vec misle da bi mogli uspjet. Poljoprivreda je biznis kao i svaki drugi, trziste postoji, ko nije sposoban to pratit i normalno je da propadne, pa nece te drzava stalno dizat i nulirat gubitke ko onoj stoki u brodogradnji i di sve ne. Meni to nije jasno, ljudi bi radili 20 dana godisnje na par njiva i zivili kao u socijalizmu, toga nema nit ce ikad vise bit. Ko ima svoju stoku i vrt, nece bit gladan al nece ni imat standard ako radi malo zemlje ili ima par goveda.

Btw. nemoguce je da u nekom selu/gradu nema zadruga koja bi ti dala na ugovor sjeme, tj u Slavoniji je to jako dobro pokriveno.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by BOZIDAR 26/4/2013, 20:00

Zadruga kod nas nema stup poljoprivrede kod nas bila je Podravka i Sirela a to je sve propalo nove zadruge se ne javljaju. Što se tice strojeva radim sa starim a one koje nemam posudim ili odradim uslugu sa svojim strojom
BOZIDAR
BOZIDAR

Broj postova : 1480
God : 51
Registriran : 17.08.2008
10

http://picasaweb.google.hr/boidarduda/POLJOPRIVREDAISLINO?feat=d

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 26/4/2013, 20:13

Ma ne zelim ja mudrovat kako tko treba radit ali treba malo mislit ekonomski i ne biti opterecen da se slucajno nikakva usluga ne plati ili se neki stroj ne kupi popola sa nekim.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 27/4/2013, 11:24

obrtnik nema kaj pisat na temu ratarstva i stočarstva.i ja mogu mudrovati na temu obrtništva i slobodno me popljuje svaki obrtnik,jer ja stvarno o tome pojma nemam.a dok god mudrijaši iz grada gledaju našu mehanizaciju,zemlju i kao recimo genijalci od naših susjeda-naše krave na brijegu i nemreju od muke spavat,uvjereni da krave seru isključivo eure-nema pomaka nikud.
@stevo,svaki tvoj komentar je identičan svim onim zlim komentarima iz novina,koje pišu ogorčene slagačice šampona,tipkači magle i blagajnice iz konzuma,tražeč poticaj za nešto u što niti su uložili-ni oni ni njihova obitelj 50g unazad.
kao što rekoh-tebi nek bude litra mlijeka 15kn i kila mesa 150kn i meni bu super,nikakav poticaj nije potreban.a kak vi obrtnici i blagajnice budete živjeli,nije moja briga.jer to je realna cijena.
poticaje ima cijeli svijet,jedino ti i slični niste za to čuli.uveli su ih političari,a ne seljak
Zelena dolina
Zelena dolina

Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6

[Vrh] Go down

Postaj by aaa11 27/4/2013, 11:41

Kod nas je sve krivo napravljeno pa tako i ti poticaju.
Dobijemo poticaje, proizvodnja se smanjuje, cijene rastu...
A veliki zaraduju.

aaa11

Broj postova : 87
Registriran : 25.11.2012
0

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 27/4/2013, 13:30

Ja imam isti tip obrta kao i ti, samo ne drzim stoku nego zemlju radim. Realna cijena je ona tocka gdje se sijeku krivulja ponude i potraznje. Ti mislis da je premalo ? Pa zatvori firmu i radi nesto drugo, po toj tvojoj cijeni ce oni kupit u Francuskoj more mlijeka. Jer onom sa 20 krava je to neizvedivo a francuzi imaju farme sa 1000-2000 i on se moze nac u toj cijeni izgleda. Pomiri se s tim. Isto kako bi i ja da je zito 10 kn al mi ne moze bit, kad mi ne bude odgovaralo 1,35 kn onda cu ga prestat sijat i trazit nesta novo sta mislim da donosi veci profit. Zato ljudi siju 10 kultura, kad nas krenu šećerane krast na necistoci i digestiji dosta proizvodjaca je dovoljno pametno da ne sije repu pa nek se zadro hebe s njom i trazi di ima ljepoto moja. Najbolje mozak na pasu i mislit zivit i imat kucu i auto od 10 krava i 12 jutara zemlje. Ako ne ide mlijeko onda gledaj tov goveda, koze, ne znam ni ja sta se sve moze.

Pitaj te ogorcene slagacice sampona koliko one rade radnih sati za 2500 kn mjesecno pa da te to malo vrati u realnost. Ti bi na trziste otvoreno al nebi, da ti drzava placa pola. Ja ne kazem da je cijena mlijeka koja se placa farmerima normalna, pogotovo kad vidim cijenu na policama. Rijesenje je udruzivanje sto veceg broja mljekara koji ce skupa napravit mljekaru koja bi plasirala njihovo mlijeko na trziste a da dobit na kraju godine bude oko nule, dakle, samo da nadju model da se njihov proizvod proda sto bolje. Ja prvi necu kupovat Dukatovo kad to bude postojalo. To bi bila veca izvedba mljekomata. Ponavljam, ako se nisi u stanju nosit sa trzistem i situacijom na njemu smisli si novi posao ili idi slazi sampon za placu pa neces kukat na drzavu za poticaje i za cijenu mlijeka.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 27/4/2013, 14:26

čovječe sereš nisam se htio miješati ali brate mili sereš ne svodi se poljoprivreda samo na velike ratare poput tebe ili velike mljekare sa 500-1000 krava to je malo širi pojam koji takvi kao ti nemogu skužiti temelj poljoprivrede je krava jer bez krave je sve ostalo goli k...c kome ćeš prodati hranu sa svojih tabli ako nema krave nema tova svinjogojstvo je ionako u kolapsu i još jedna stvar nije poljoprivreda samo tržižna utakmica ima tu još puno stvari poput ostanka ljudi u ruralnim sredinama po tvojem bi usvakom selu trebao ostati 1-2 ratara ostali neka selu trendovi se mijenjaju u svijetu potiče se mali veliki ne dobija ništa jedino mi još kaskamo za tim kao uostalom i za svakim napretkom
stanar
stanar

Broj postova : 345
God : 54
Registriran : 17.03.2011
11

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 27/4/2013, 14:39

Ne zivis u komunizmu, sa 20 jutara ili sa 20 krava nisi veliki poljoprivrednik. Nit sam ja veliki poljoprivrednik al znam svakaki tip poljoprivrednika. Ti ako imas 20 krava i svoj vrt neces bit gladan. Mala kucica, nema klime, nema auta, barem nekog skupog, nema MaxTVa i flat interneta i 5 mobitela u kuci. Mislim nemoj me povlacit za jezik, znam masu kojekakvih patnika koji rade par hektara al je bitno da se ima ajfon, plazma, TotalTV tanjur na kuci i obavezno klima nakalemljenja na kuci ! Di ti je to bilo prije 20 godina otkad vuces usporedbe jer se tad moglo zivit sa malo zemlje i sa malo rada. al sad bi svi bili u trendu al nebi radili puno vise za to, neki sto ne mogu a neki sto nece. Ljudi se trebaju naucit zivit u skladu sa stadardom koji su si omogucili. najbolje da nepismeni seljaci zive na istom standardu kao sveucilisni profesori ili doktori, pa toga nema nigdje ! Ne mozes imat standard sa malo rada osim ako si diler i kraj rasprave. De ti meni reci koji je tvoj pojam sa cime se moze zivit kako si ti zamislio ? Sta tebi spada u mljekara ili svinjogojca, koji broj jedinki ? A da ne pricam o naivcima koje su Lactalis i ekipa naguzili sa novim farmama pa im moraju dat mlijeko po 50 lipa ako ovi tako odluce.

Cijena zita i kukuruza je na slicnom nivou kao i prije 10-15 godina al repromaterijal i režije nisu ! Dakle, za isti standard ili poduplaj proizvodnju ili si upolovi standard koji si imao, prilagodi se, simple as that.

Sta onaj koji prodaje obucu kad mu ne ide i mora zatvorut, da i on hebe drzavu ? Dosta seljaka je bezobrazno, nebi radili al bi kukali drzavi. Ako nemas para promjeni zanimanje jer ocito radis ili premalo ili na krivi nacin. Ako nasa drzava oce pogusit ratare i stocare ja i ti smo nebitni u toj prici, mozemo se samo prilagodit. A bincat da drzava ne moze bez nas je preretardirano, EU jedva ceka da na, uvali visak svoje robe. Druga stvar je kako ce to utjecat na nas tecaj kune i na bilancu.

U biti, ovo nije tema za ovakve rasprave pa nek admini to obrisu ili premjeste. Osobno mi je malo dosadilo svaki dan slusat kuknjave na drzavnu sisu, njima ne mozemo nista, mozemo sami probat opstat a na njih ne racunat, ako plate kad su rekli super, ako ne mizemo ili svi u prosvjed ako su predjeni rokovi ili cekat 30.06.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 27/4/2013, 15:06

ja ti živim na 20 ha zemlje za sada 8 krava nešto junica nešto tova nema klime nema skupog auta nema satelitske posve nepismen osnovna škola a jednom mi jedan povratnik iz australije pričao o omjeru plaća profesora doktora i običnog radnika koji je on bio pa je uočio da nije prevelika razlika pa je upitao nekoga kako je to moguće dobio je odgovor da čovjek koji završi visoku školu ima benificiju da nemora u prašinu nemora biti prljav nemora smrditi nasuprot običnom radniku ili seljaku koji sve to mora a još jednu stvar da ti kažem ja sam rođen na stanu ako znaš šta je to a trebao bi znati i jednu ću ti stvar reći prije će propasti onaj sa 100 krava nego ja sa 8 ja nemogu propasti zato što neznam ništa drugo raditi samo ovo što radim mijenja će se države mijenjat će se sistemi ali pravi seljak će opstati ja nisam od onih farmera oko đakova koji su dobili zemlju na natječaju pa digli kredit na tu zemlju pa napravio farmu pa dao tu zemlju kao hipoteku za farmu a nism ni poput onoga što su mu krave pocrkale čini mi se da je on neki magistar koliko se sjećam toliko o školi a nism ni boksač poput mavrovića pa da moram u tim godinama ići u ring jesili skužio o čemu ti govorim kada si već spominjao vučenje za jezik
stanar
stanar

11

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 27/4/2013, 15:12

I ti ne mos zivit normalno od toga sto radis ? Iskustva ljudi oko mene govore da se moze zivit sa tim uz neke dopunske poslove. Australija ima veze s nama kao i Mars. Nije sporno ni da ti imas auto i klimu i sta sve ne al valjda postoje prioriteti i sistem kad mozes sta kupit. A neki provlace sve zivo na rate na karticu pa onda trazi drzavu da se uplice u cijenu mlijeka, trziste je svoje reklo koliko to vrijedi. Pa nek se okupi vecina mljekara u neke male mljekare i onda ce Lactalis i Meggle odselit ako sve budu uvozili izvana a kupci preferirali domace. Svaki OPG je mali biznis i treba mislit na sve faktore i troskove, nece se drzava brinit o tebi.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 27/4/2013, 17:51

ama čovječe netreba meni ni lipa poticaja samo neka vrate cijene na isto kao prije poticaja ja bi bogami državi dao još pride ma nije poticaj zbog nas ni stvoren evo ti primjer nekada je tehnostrojka 8t koštala 40tis kuna poticaji i kapitalna su je dotjerali jedno vrijeme na sto tis kuna i šta mi imamo od poticaja i kapitalnih
stanar
stanar

11

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 27/4/2013, 17:59

A jeli ? A onda bi ti zbog sebe otisao u Rusiju, Indiju i Ameriku i reko im kolko tona zeljeza smije kostat ? Pa bi otisao u Tehnostroj tvornicu i reko im da te ne zanima sto su plin, struja, voda, gorivo i sve moguce poskupilo, ti hoces da daju placu tom koji vari Tehnostrojku 1500 kn i da tebi daju prikolicu za 40 tis kn ! De se malo korigiraj, zivis u Hr. Jesi cuo kad za inflaciju ? Jel znas kolko su kostali litra goriva, kilovat struje i litra plina tad prije poticaja ? U biti svi faktori koji su ukljuceni u tu prikolicu. De malo prosiri obzore, ne vrti se sve oko toga da tebi treba bit jeftino nesta. U krajnjem tad je bila litra mlijeka u trgovini 3 kune, povedi primjerom pa daj svoje za kunu. Pricas gluposti. I ja bi da je cijena proizvoda veca a da nema poticaja, to je i Cacic trazio pa su se ustali drmavci da nece tako jer ne moze rodit u Baranji isto kao u brdu negdje. Tad bi otpali nesposobni koji se time bave samo zbog poticaja.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 27/4/2013, 19:14

A sunce ti hebem Poticaji u poljoprivredi (2) - Page 5 413475

Pa ja imam 20 krava i živim od njih poprilično dobro, dali to po tvojem znači da ja kradem ili da je to ipak život od mojega rada ?
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by SteveO 27/4/2013, 19:19

Po meni ? Pa ne spominjam ja drzavu nego oni, ocito da se moze, ne znam onda sta OPG Vacenovski i stanar kukaju, ja ne znam koliko treba stoke za opstanak jer to ne radim. Dakle ako oni imaju toliko i sad nemaju za sjetvu i gorivo, ispada da se ne trebaju bavit time jer si ti dokaz kako se to moze i treba radit. One kojima tvoj broj stoke nije dovoljan i nikad nemaju cvoke i duzni su sve vise, bolje je kljuc u bravu i nac si drugi biznis.
SteveO
SteveO

39

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 27/4/2013, 19:33

Ne stanar ne kuka nego je rekao ono što jeste, a to je da priče kako samo opstaju veliki baš i ne držu vodu, i to da u EU ima XXL proizvođača tipa do 15 krava pa i ratara do 50 hektara koji živu od toga ...
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 40. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.