AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena pšenice 2013
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Cijena pšenice 2013
Ako je tako ja odma sve svoje prodajem i to mi je blizu za orevest spram Slo. Sutra cu ih zvat opet, onaj dan jedne nisam dobio a drugi mi je tako reko. Mozda ta sranja o dozvolama i plasiraju ovi sugavi prekupci.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Slovenci nude svoj prijevoz, dolaze kamionom na njivu, ali problem je sa računom jer navodno nitko nezna kako napisati račun za izvoz
Kolko ja znam netrebaju nikakve dozvole, dođe stranac, utovari robu i ode, samo je nejasno to pitanje računa
Kolko ja znam netrebaju nikakve dozvole, dođe stranac, utovari robu i ode, samo je nejasno to pitanje računa
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
→→→ : VIŠE
Samo treba neko napokon napisat o kojoj se firmi radi, racun ce svako sa pola mozga nac kako da ga napise. Postoje pravila, ubacis IBAN i podatke firme i to je to.
Ne trebaju za EU dozvole al ljudi seru svasta bovdje je neko napiso da je izvozna dozvola i za EU valjda 30€ po vagonu, zasto ljudi pisu nesta o cemu nemaju pojma ? Mislim ne mogu napisat da misle da treba sozvola, valjda postoji netko sa OPG ko zna tocno jel treba ili ne treba dozvola za EU a onda i za BiH. Ne treba nagadjat jer se samo zbunjuje ljude, ja sad doslovno imam podatke da treba i ne treba za EU i da treba i ne treba za BiH, katastrofa.
Kakve veze ima PDV, ako izvozis ti dobijas neto cijenu a slovenac plati svoj PDV kad pokaze tvoju fakturu knjigovodji u Slo.
Ne trebaju za EU dozvole al ljudi seru svasta bovdje je neko napiso da je izvozna dozvola i za EU valjda 30€ po vagonu, zasto ljudi pisu nesta o cemu nemaju pojma ? Mislim ne mogu napisat da misle da treba sozvola, valjda postoji netko sa OPG ko zna tocno jel treba ili ne treba dozvola za EU a onda i za BiH. Ne treba nagadjat jer se samo zbunjuje ljude, ja sad doslovno imam podatke da treba i ne treba za EU i da treba i ne treba za BiH, katastrofa.
Kakve veze ima PDV, ako izvozis ti dobijas neto cijenu a slovenac plati svoj PDV kad pokaze tvoju fakturu knjigovodji u Slo.
Zadnja promjena: SteveO; 23/7/2013, 22:11; ukupno mijenjano 1 put.
39
Problem je kolko kužim PDV, nitko u poreznoj nezna šta da piše i kako da računa...logično je da piše naš pdv (25%) a ne slovenski (9%).
To sam ja čul...imam jednog kolegu koji je probal s njima raditi ali je propal posel zbog tog pdv-a pa ga budem sutra nazval da saznam o kojoj se firmi radi
To sam ja čul...imam jednog kolegu koji je probal s njima raditi ali je propal posel zbog tog pdv-a pa ga budem sutra nazval da saznam o kojoj se firmi radi
19
Pa ljepo provjeriš na internetu dali taj kome prodaješ žito postoji u bazi podataka pdv-a u bilo kojoj državi EU- ako postoji onda izdaješ račun bez ikakvog pdv-a i to je to.
Eto naši "radnici" u poreznoj to neznaju i zato nitko nezna reći kako pisati račun...
19
SteveO problem moze biti kad nesto uvozis iz trecih zemalja van eu ovdje nema problema. Jedino se na rn stavi natuknica oslobođeno placanja pdv-a po clanku tom i tom ne znam na pamet sad i to je to vozi misko
mlaber- Broj postova : 127
Zanimanje : Distribucija INA maziva
Registriran : 05.01.2012
0
navodno da cijena ide gore nešta se šuška kod nas u podravki
Siniša.R- Broj postova : 142
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 16.03.2012
4
u poreznoj upravi morate izvaditi pdv id
na računu mora pisati pdv id europartnera (u ovom slučaju kupca pšenice) - provjera
na računu mora pisati pdv id europartnera (u ovom slučaju kupca pšenice) - provjera
Paore id ti je ustvari prefiks koji je svima isti pa oib, da ljudi ne gube vrijeme na pupravu
0
svejedno moraš preko porezne da te ubace u bazu...po defaultu ide samo ako si do 1. srpnja kao pravna osoba imao isporuka, kupovine ili usluga sa inozemstvom
čudno je što se slovenci prave mutavi...oni su već par godina u eu i sad bi samo trebali prepisati dosadašnju knjigovodstvenu praksu (osim ako naši pametnjakovići po običaju nisu nešto začinili)
Slovenci se ne prave mutavi. Oni točno znaju što i kako napisati, ali u svojoj državi, a ne u HR. Kod nas se još ništa ne zna po pitanju PDV-a jer je zakon donesen u zadnji čas i nitko ne zna kako ga provoditi. Koliko sam ja čuo - pdv se može platiti kod nas u sklopu računa, ali i u zemlji uvoznika, ali onda je potrebna dodatna pairologija. S obzirom da je kod nas PDV jako visok, za očekivati će da će kupci izvana željeti plaćati pdv kod sebe jer je to znatan iznos (mislim razlika). Porezna uprava ništa ne zna, knjigovođe također, nije dobro to pripremljeno. To je bitna stvar, a sa zakonom se čekao zadnji čas. Ako imate povjerenja u partnere - isporučite robu na neke otpremnice i onda kasnije radite papire i pišite račune. Neka roba putuje boljem ponuđaču, a 'naši' kupci neka onda kupuju pšenicu za svoje potrebe negdje drugdje.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito znaju knjigovođe jako dobro sto i kako treba !
Npr ja kada sticem robu iz zemalja eu, kod nase uprave prilozim racun iz vana koji nam je osnovica za zaduzivanje pdv-a. Nema tu nekakve mudrosti
Npr ja kada sticem robu iz zemalja eu, kod nase uprave prilozim racun iz vana koji nam je osnovica za zaduzivanje pdv-a. Nema tu nekakve mudrosti
0
http://www.poslovni.hr/tips-and-tricks/besplatno-downloadajte-vodic-50-pitanja-i-odgovora-o-porezima-u-eu-247889
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
u mlin u Županji je došlo 15-ak 000 tona robe iz Mađarske po nešto višoj cijeni (kad se oduzme prijevoz ispadne cijena par lipa viša od trenutne kod nas) ali uz neusporedivo veću kvalitetu nego što je bilo u ponudi kod nas..Fidelito je napisao/la: Neka roba putuje boljem ponuđaču, a 'naši' kupci neka onda kupuju pšenicu za svoje potrebe negdje drugdje.
od inata na taj način teško da će se što postići..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
ne treba to vise sijat pa nek kupuju jeftinije i kvalitetnije di oce, samo i lud covjek zna da ni jedno ni drugo nece nac bolje nego sto je kod nas i da nikog drugog nece moc opljackat ko nas
bas me zanima dali na tih 15.ooot idu ulazni troskovi, izlazni, manipulacija, kalo, primjesa, lom dali su to fakturisali madjarimo nesto mu se cini da bas i nisu ali nama mogu
i da najveci apsurd od svih trosak kontrole kvalitete, znaci mi sami placamo kontrolu koja nas pljačka di god moze
bas me zanima dali na tih 15.ooot idu ulazni troskovi, izlazni, manipulacija, kalo, primjesa, lom dali su to fakturisali madjarimo nesto mu se cini da bas i nisu ali nama mogu
i da najveci apsurd od svih trosak kontrole kvalitete, znaci mi sami placamo kontrolu koja nas pljačka di god moze
Picek je napisao/la:u mlin u Županji je došlo 15-ak 000 tona robe iz Mađarske po nešto višoj cijeni (kad se oduzme prijevoz ispadne cijena par lipa viša od trenutne kod nas) ali uz neusporedivo veću kvalitetu nego što je bilo u ponudi kod nas..Fidelito je napisao/la: Neka roba putuje boljem ponuđaču, a 'naši' kupci neka onda kupuju pšenicu za svoje potrebe negdje drugdje.
To je zaista odlično! Sada smo u situaciji da svi profitiraju, i proizvođači, a i prerađivači. Znači mi proizvođači vani dobijamo bolju cijenu za našu 'lošiju' robu, dok istovremeno prerađivači na tom istom tržištu dobiju 'bolju' robu i to za manju cijenu. Samo da su još toliko 'pametni' da tu bolju pšenicu prodaju opet van po toj višoj cijeni - i eto dobrog posla. I tako u krug nekoliko puta. Možda na kraju da putuju samo papiri, a neka roba stoji u skladištu. EU mi sada izgleda kao obećana zemlja.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Picek je napisao/la:u mlin u Županji je došlo 15-ak 000 tona robe iz Mađarske po nešto višoj cijeni (kad se oduzme prijevoz ispadne cijena par lipa viša od trenutne kod nas) ali uz neusporedivo veću kvalitetu nego što je bilo u ponudi kod nas..Fidelito je napisao/la: Neka roba putuje boljem ponuđaču, a 'naši' kupci neka onda kupuju pšenicu za svoje potrebe negdje drugdje.
de mi molim te objasni ovo boldano, nikako ne mogu skužit kakva je to pšenica koja je "neusporedivo veće" kvalitete!?
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Praznu slamu mlatite.
Bacite oko na mađarsku burzu, i sve će vam biti jasno.
Trenutno je cjena pšenice takva kakava je, ko može i želi nek čeka cjenu, ko ne taj nek proda i amen.
Svake godine ista priča, trebali smo se valjda već navikniti na te oscilacije cjene...-a usto i paziti na ulaganja...
Sad za nagodinu proizvest pšenicu po planiranoj cjeni unaprijed od 1kn, pa ako bude više bude,ako ne jbg.
Bacite oko na mađarsku burzu, i sve će vam biti jasno.
Trenutno je cjena pšenice takva kakava je, ko može i želi nek čeka cjenu, ko ne taj nek proda i amen.
Svake godine ista priča, trebali smo se valjda već navikniti na te oscilacije cjene...-a usto i paziti na ulaganja...
Sad za nagodinu proizvest pšenicu po planiranoj cjeni unaprijed od 1kn, pa ako bude više bude,ako ne jbg.
Fidelito je napisao/la:Slovenci se ne prave mutavi. Oni točno znaju što i kako napisati, ali u svojoj državi, a ne u HR. Kod nas se još ništa ne zna po pitanju PDV-a jer je zakon donesen u zadnji čas i nitko ne zna kako ga provoditi. ...
nema logike da "slovenac" mora naosob proučavati porezni (pdv) sustav svake članice s kojom posluje...vjerujem da stvar djeluje mnogo fluidnije, a gdje je zapelo ne znam jer kao opg nemam nikakve eu prakse
Možda hektolitrom 95, proteinom 22 ... , to bi bilo "neusporedivo"mačor je napisao/la:Picek je napisao/la:u mlin u Županji je došlo 15-ak 000 tona robe iz Mađarske po nešto višoj cijeni (kad se oduzme prijevoz ispadne cijena par lipa viša od trenutne kod nas) ali uz neusporedivo veću kvalitetu nego što je bilo u ponudi kod nas..Fidelito je napisao/la: Neka roba putuje boljem ponuđaču, a 'naši' kupci neka onda kupuju pšenicu za svoje potrebe negdje drugdje.
de mi molim te objasni ovo boldano, nikako ne mogu skužit kakva je to pšenica koja je "neusporedivo veće" kvalitete!?
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
Ma ima onaj ljepak ili tako nesta. Uglavnom, hebe mi se sta je Zadro uvezo i koje kvalitete, na silos od 8000 vagona to mu je kap u moru pa nek si sve doveze odande. Mene zanima procedura prodaje u BiH sa cijom se nekvalitetom nase zito moze nosit pa da im fino to "uvalimo" za 0,35 KM po kili.
39
pa osim naklapanja na forumu i rekla-kazala ne znam da je netko od nas izvezao pšenicu na zapad. ti znaš?Fidelito je napisao/la:
To je zaista odlično! Sada smo u situaciji da svi profitiraju, i proizvođači, a i prerađivači. Znači mi proizvođači vani dobijamo bolju cijenu za našu 'lošiju' robu, dok istovremeno prerađivači na tom istom tržištu dobiju 'bolju' robu i to za manju cijenu. Samo da su još toliko 'pametni' da tu bolju pšenicu prodaju opet van po toj višoj cijeni - i eto dobrog posla. I tako u krug nekoliko puta. Možda na kraju da putuju samo papiri, a neka roba stoji u skladištu. EU mi sada izgleda kao obećana zemlja.
pšenica koja se otkupljuje kod nas ide na brodove pa na bliski istok i sjevernu afriku..
gluten, padajući broj, protein, farinograf kojim se mjere određena svojstva brašna itd.mačor je napisao/la:
srpanjka koja je kod nas najraširenija sorta je u stvari smeće sorta po pitanju kvalitete. naravno iz razloga što se kvaliteta kod nas nikada nije valorizirala kako bi trebala pa se uvijek gledaju samo kile..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Stranica 4 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 4 / 7.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.