AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Axos
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Axos
Đuka VT je napisao/la:Čestitam tomi....šta ima od opreme, koliko love?
Pa od opreme sve što spada u cx paket, sad tu ima podosta za nabrajati, 3 para hidr izvoda + nula, hidr. kočnice, šiber koji se otvara prema naprijed, teleskopski retrovizori, EHR, twinsift mjenjać, elektonićki reverzer, zračni Gramer, 3 brzine kardana, prošireni blatobrani, prednji zakretni blatobrani, klima, radio... Možda sam zaboravio neke sitnice.
Dodatak na opremu su bile široke gume.
Prednji utovarivać je prilićno opremljen, paralelno vođenje, 3. hidr linija, 3. selekcijski ventil, brzo kopćanje(fastlock), pitonfix, šok bombe, joystic za elektohidraulićnim komandama, nije standardni na sajle, samo je bio problem sa montažom, tj poslali su krivog pa je sad montiran klasićni a pravi dolazi idući tjedan...bio bi tu i kompresor 2+1 i možda dodatne lampe ali mi je bio hitan rok isporuke pa nisu ništa od navedenog stavljali(trebalo bi ćekati 1-2 tjedna)
U biti ono što sam i zamislio, prilićno opremljen traktor u svojoj klasi, nadam se i sa odgovarajućom kvalitetom koja prati glas marke.
Cijena 41 300e traktor i 7 200e utovativać, + PDV
Poprilićno poveći iznos od onog kojeg sam zamislio kad sam krenuo u ovu avanturu, ali valjda nisam pogriješio, ipak mislim da prićamo o višem tangu kvalitete.
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
→→→ : VIŠE
čestitke i od mene
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
Čestitam
Neka on samo dobro služi,i da zaradi večeg i boljeg,ovo je inače super traktor za rad s utovarivačem,dosta je težak,ima pumpe velikog protoka,i jako je precizna hidraulika,jako dobar izbor.
Neka on samo dobro služi,i da zaradi večeg i boljeg,ovo je inače super traktor za rad s utovarivačem,dosta je težak,ima pumpe velikog protoka,i jako je precizna hidraulika,jako dobar izbor.
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
čestitam tomi nek se natuče puno radnih sati bez kvarva a šta je sa zetorom jel si ga prodao pošto je dobio zamjenu sa utovarivačem i zar nisi rekao da ti bude sljedeći traktor sa prednjim hidraulikom
Kakav ljepotan!!!
Čestitke i od mene i neka te dugo služi.
Imam jedno pitanje. Za čega ti je bio toliko hitan taj traktor, naravno, ako se smije znati?
Čestitke i od mene i neka te dugo služi.
Imam jedno pitanje. Za čega ti je bio toliko hitan taj traktor, naravno, ako se smije znati?
Čestitam!!Meni najdraži Claas!!
vedo- Broj postova : 1081
God : 30
Zanimanje : Učenik
Registriran : 12.03.2011
6
tomy93 čestitam na kupnji! Traktor odlično izgleda , a kako će raditi to ćeš nas nadam se informirati. Jeli gore Perkins ili JD motor?
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
@tomi jel CX najbogatiji paket opreme, twinsift bi bio mjenjač sa 5 grupa puta dvije brzine jel tak????...ili ima i one superspore brzine?
Jesi se možda raspitivao za CIS sustav i kolika je nadoplata?
Puno toga me zanima jbg
Jesi se možda raspitivao za CIS sustav i kolika je nadoplata?
Puno toga me zanima jbg
@ZEKSON
Nisam prodao zetora, rekao sa za ph ali mi je trenutno bilo malo previše novaca za izdvojit, a i trenutno nemam ni jedan prikljućak, planiram kupiti prednju kosu kroz dvije godine pa će onda valjda i ph
@Pavinjak
Pa Zetor u ponedjeljak odlazi na reparaciju a meni utovarivać treba svaki dan. Na IHC-u je stariji tip utovarivaća koji mi nije dobar za poslove koje trenutno radim a i IHC je prevelik za menevre koje izvodim po dvorištu. Ubiti sam planirao kupiti traktor ali zetora moram ćim prije poslati na reparaciju pa je to razlog zašto sam forsirao na hitnosti.
@Saša
Perkins
@Đuka VT
CX je najbogatiji, twinsift je 5 brzina puta 2, znaći kalanje, i normalno brze/spore, superspore brzine postoje kao opcija u nadoplati, znaći tada je mjenjać 30/30, ali time dobivam samo još jednu seriju koja ne mjenja prijenosne omjere koji su sad, nego omogućuje tzv puzajuće brzine, tj taj traktor može ići sporije od mojeg ali ne i brže...nadam se da si polovio. CIS sustav ne postoji u ovoj seriji, mislim ni netreba, i ovako ima puno opreme za rang u kojem obitava, tj do 100 ks. Ipak mi je netko od forumaša predložio kineza s obrazloženjem da neću pronaći ništa više opreme u konkurenciji
Nisam prodao zetora, rekao sa za ph ali mi je trenutno bilo malo previše novaca za izdvojit, a i trenutno nemam ni jedan prikljućak, planiram kupiti prednju kosu kroz dvije godine pa će onda valjda i ph
@Pavinjak
Pa Zetor u ponedjeljak odlazi na reparaciju a meni utovarivać treba svaki dan. Na IHC-u je stariji tip utovarivaća koji mi nije dobar za poslove koje trenutno radim a i IHC je prevelik za menevre koje izvodim po dvorištu. Ubiti sam planirao kupiti traktor ali zetora moram ćim prije poslati na reparaciju pa je to razlog zašto sam forsirao na hitnosti.
@Saša
Perkins
@Đuka VT
CX je najbogatiji, twinsift je 5 brzina puta 2, znaći kalanje, i normalno brze/spore, superspore brzine postoje kao opcija u nadoplati, znaći tada je mjenjać 30/30, ali time dobivam samo još jednu seriju koja ne mjenja prijenosne omjere koji su sad, nego omogućuje tzv puzajuće brzine, tj taj traktor može ići sporije od mojeg ali ne i brže...nadam se da si polovio. CIS sustav ne postoji u ovoj seriji, mislim ni netreba, i ovako ima puno opreme za rang u kojem obitava, tj do 100 ks. Ipak mi je netko od forumaša predložio kineza s obrazloženjem da neću pronaći ništa više opreme u konkurenciji
19
tomi čestitam...si se ti jucer pelal?kroz puščine z njim?
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
ali kad se malo zbroji pa toliko kosta i 5100R a axos sa perkins motorom mu nije konkurencija osim po cijeni
ne kazem da je axos los ali prevelike su to pare, sretno s pilom
@delac
da, jesam
@deere power
e vidiš nisi upravu
jd bi imao nešto slabiju opremu na traktoru, da ne govorim o utovarivaću, a cijena 3000e veća a isto tako smo se odlućili na ovog Claasa zbog perkinsa, bio nam je ponuđen i jd motor ali nismo ga htjeli. Možeš ti govoriti koliko hoćeš protiv perkinsa ili za jd ali kad ja mislim da je perkins bolji uzalud ti trošit rjeći.
BTW, znam za dva axosa u mojem kraju, i kad bi moj služio upola dobro kao ta dva jd mu i dalje nebi bio ni do koljena, pa ti možeš komentirati koliko hoćeš
da, jesam
@deere power
e vidiš nisi upravu
jd bi imao nešto slabiju opremu na traktoru, da ne govorim o utovarivaću, a cijena 3000e veća a isto tako smo se odlućili na ovog Claasa zbog perkinsa, bio nam je ponuđen i jd motor ali nismo ga htjeli. Možeš ti govoriti koliko hoćeš protiv perkinsa ili za jd ali kad ja mislim da je perkins bolji uzalud ti trošit rjeći.
BTW, znam za dva axosa u mojem kraju, i kad bi moj služio upola dobro kao ta dva jd mu i dalje nebi bio ni do koljena, pa ti možeš komentirati koliko hoćeš
19
ako ti mislis da je bolji onda sigurno i je, e daj malo oladi molim te
vec svi znamo da je tvoje sve najbolje i da ti sve mozes bolje i vise od drugih jel tako, reko si vec par puta to onda je nesumljivo od danas claas najbolji traktor a perkins motor
vec svi znamo da je tvoje sve najbolje i da ti sve mozes bolje i vise od drugih jel tako, reko si vec par puta to onda je nesumljivo od danas claas najbolji traktor a perkins motor
prvo čestitke na kupnji i sretno sa njim
drugo, de mi reci šta to JD nema od opreme a da claas ima ?
BTW* si uspoređivao mjenjače u R seriji i u ovome axosu ?
drugo, de mi reci šta to JD nema od opreme a da claas ima ?
BTW* si uspoređivao mjenjače u R seriji i u ovome axosu ?
zbunjen sam, no dobro
Ja rekao da je Claas najbolji, nikad
Samo sam rekao da je perkins bolji od jd motora i axos bolji od 5r PO MOJEM MIŠLJENJU I ISKUSTVU. Volio bih da se to promjeni i da jednog dana vidim kako nisu ni do koljena jd-u pa da ti budeš sretan.
A sad me ispričaj, moram ići napuniti miksericu, dati kravicama jesti, pomoći u mužnji, i vratim se oko 21h pa možemo nastaviti ovo besmisleno nadmetanje.
Ja rekao da je Claas najbolji, nikad
Samo sam rekao da je perkins bolji od jd motora i axos bolji od 5r PO MOJEM MIŠLJENJU I ISKUSTVU. Volio bih da se to promjeni i da jednog dana vidim kako nisu ni do koljena jd-u pa da ti budeš sretan.
A sad me ispričaj, moram ići napuniti miksericu, dati kravicama jesti, pomoći u mužnji, i vratim se oko 21h pa možemo nastaviti ovo besmisleno nadmetanje.
19
Dašta da je claas najbolji nedaj se tomi zbunit, ovi jd fanovi samo provociraju
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
To bi bio mjenjač 20/20 a da imaš i puzajuće onda je 30/30 jel tak?tomi93 je napisao/la:@Đuka VT
Mr. Nustemburg je napisao/la:Dašta da je claas najbolji nedaj se tomi zbunit, ovi jd fanovi samo provociraju
Osjećam se prozvanim, ne znam zašto .
Istina je samo da je skuplji
Da valjaju i ti bi koju sliku svojih stavio
[quote="tomi93"]@delac
da, jesam
imal si plavu majcu mislil sam si da si ti ?nekak si se sporo pelal?koliko ti je trebalo do doma?
da, jesam
imal si plavu majcu mislil sam si da si ti ?nekak si se sporo pelal?koliko ti je trebalo do doma?
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
Evo mene nazad, pa redom
@Mr.Nustemburg
Nebi ga ja kupio da nije najbolji
@Đuka VT
Da
@delac
da jesam, sporo?, mislim da sam išel oko 40, to je valjda bilo prije benzinske euro petrol, tam sam skrenul da natankam.
Do doma mi je trebalo 2.5h, ali na staroj cesti su radovi i semafori skoro do breznićkog huma pa sam par puta i stajal.
@bećar
Pa sad to su sitnice ali kad staviš na papir ipak je razlika, a koliko je to u novcu da ne prićam. Npr. na jd bi imal standard gume, dok su ovdje široke, nisam siguran ali mislim da nema zakretne prednje blatobrane, ispravi me ako znaš suprotno, dalje na claasu imaš šiber koji je odlićno napravljen baš za rad s utovarivaćem, dok je na jd standardni koji se "normalno" otvara ili je moguća nadoplata za stakleni krov, koji je opet bezobrazno skup. Mislim da bi to bilo sve.
Usput, pital sam i za 5m, bila bi cjenovno možda 500e jeftiniji od claasa ali opet nema ovo gore nabrojano, ali nema ni jedan na lageru pa treba ćekat 2 mj a i utovarivać je kod oba slabije opremljen za tu cijenu, ili ako želim pošteno opremljenog cjena skače za 1 500e. I origional claas utovarivać je skup kao i ovaj na jd ali mi je trgovac odma predložio MX-a, jer je kvalitetom i konstrukcijom isti (farba se u zeleno za montažu na claas) a cjenovno jeftiniji za tih 1 500e, dok kada sam pital za neki drugi utovarivać na jd dobio sam odgovor da samo origional može biti postavljen, pa ti sad znaj.
BTW, ovako izgleda šiber na Claas-u
i pogled iz kabine
@Mr.Nustemburg
Nebi ga ja kupio da nije najbolji
@Đuka VT
Da
@delac
da jesam, sporo?, mislim da sam išel oko 40, to je valjda bilo prije benzinske euro petrol, tam sam skrenul da natankam.
Do doma mi je trebalo 2.5h, ali na staroj cesti su radovi i semafori skoro do breznićkog huma pa sam par puta i stajal.
@bećar
Pa sad to su sitnice ali kad staviš na papir ipak je razlika, a koliko je to u novcu da ne prićam. Npr. na jd bi imal standard gume, dok su ovdje široke, nisam siguran ali mislim da nema zakretne prednje blatobrane, ispravi me ako znaš suprotno, dalje na claasu imaš šiber koji je odlićno napravljen baš za rad s utovarivaćem, dok je na jd standardni koji se "normalno" otvara ili je moguća nadoplata za stakleni krov, koji je opet bezobrazno skup. Mislim da bi to bilo sve.
Usput, pital sam i za 5m, bila bi cjenovno možda 500e jeftiniji od claasa ali opet nema ovo gore nabrojano, ali nema ni jedan na lageru pa treba ćekat 2 mj a i utovarivać je kod oba slabije opremljen za tu cijenu, ili ako želim pošteno opremljenog cjena skače za 1 500e. I origional claas utovarivać je skup kao i ovaj na jd ali mi je trgovac odma predložio MX-a, jer je kvalitetom i konstrukcijom isti (farba se u zeleno za montažu na claas) a cjenovno jeftiniji za tih 1 500e, dok kada sam pital za neki drugi utovarivać na jd dobio sam odgovor da samo origional može biti postavljen, pa ti sad znaj.
BTW, ovako izgleda šiber na Claas-u
i pogled iz kabine
19
deere power je napisao/la:ali kad se malo zbroji pa toliko kosta i 5100R a axos sa perkins motorom mu nije konkurencija osim po cijeni
DP jesi li znao da je model s JD motorom jeftiniji od modela sa Perkinsom!? Da je JD motor bolji dali bi uopće ponudili sa Perkinsom za višu cijenu?
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
Saša je napisao/la:deere power je napisao/la:ali kad se malo zbroji pa toliko kosta i 5100R a axos sa perkins motorom mu nije konkurencija osim po cijeni
DP jesi li znao da je model s JD motorom jeftiniji od modela sa Perkinsom!? Da je JD motor bolji dali bi uopće ponudili sa Perkinsom za višu cijenu?
I...prethodnik ovog modela, celtis, ako se ne varam je bio sa jd motorom, pa zašto bi se onda prebacili na lošijeg nije mi jasno
19
40 km/h na kojem broju okretaja motora ?
Još jednom, sretno!
PS* 5R ima zakretne blatobrane, ima sve navedeno i još podosta toga što axos nema, ali nebitna stvar sada.
Još jednom, sretno!
PS* 5R ima zakretne blatobrane, ima sve navedeno i još podosta toga što axos nema, ali nebitna stvar sada.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Claas
Stranica 3 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.