AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena kukuruza
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: Cijena kukuruza
ovaj jedan kod mene u selu kaj hrani bikove plača 80 lipa ......a na malo je 1.20kn kolko sam zadnji put provjerio :S možda je otišlo kaj gore neznam :/
Mata imt 540- Broj postova : 1250
God : 36
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
Registriran : 14.03.2008
1
→→→ : VIŠE
E gospodo moja draga koja ulazete silne novce u zastitu vasih kukuruza da vam saopcim par stvari. Ja sam iz bosne i trgujem pomalo herbicidima za kukuruz pa da vam izdiktiram cijene za ovu 2010.sjetvenu godinu;
Acetohlor - 15 KM (56 kn)
Terbutilazin - 16 KM (60 kn),
Siran (Motivel - nikosulfuron) - 45 KM (170 kn)
Dimark (Samba, Banvel - dikamba) - 50 KM (190 kn),
Cambio - 17,5 KM (66 kn). . .
itd...
Ja se nadam da ste svi upuceni u ovu problematiku i da vam ne treba previse objasnjenja.
Za sve informacije zovite na 00387 61 814 006.
Oni koji su blizu BiH sigurno se isplati uci u ovaj aranzman.
Acetohlor - 15 KM (56 kn)
Terbutilazin - 16 KM (60 kn),
Siran (Motivel - nikosulfuron) - 45 KM (170 kn)
Dimark (Samba, Banvel - dikamba) - 50 KM (190 kn),
Cambio - 17,5 KM (66 kn). . .
itd...
Ja se nadam da ste svi upuceni u ovu problematiku i da vam ne treba previse objasnjenja.
Za sve informacije zovite na 00387 61 814 006.
Oni koji su blizu BiH sigurno se isplati uci u ovaj aranzman.
pesta1304- Broj postova : 8
Registriran : 17.03.2010
1
Trebaju mi još samo podatci:
1. koja je koncentracija aktivne tvari za pojedine herbicide?
2. čija je proizvodnja (Kineska ili europska)?
1. koja je koncentracija aktivne tvari za pojedine herbicide?
2. čija je proizvodnja (Kineska ili europska)?
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Sve su ovo genericki preparati sa istim procentom aktivne tvare kao i originalni preparati:
Acetohlor oko 740g/lit, siran 40 g/lit nikosulfurona, dimark 480 g/lit dikambe, cambio je originalni njemacki, dok su ovi ostali kineski al ako ih koristi pola srbije i nema nikakvih problema s njima ne vidim razloga za skepticizam u tom pogledu.
Pozdrav
Acetohlor oko 740g/lit, siran 40 g/lit nikosulfurona, dimark 480 g/lit dikambe, cambio je originalni njemacki, dok su ovi ostali kineski al ako ih koristi pola srbije i nema nikakvih problema s njima ne vidim razloga za skepticizam u tom pogledu.
Pozdrav
1
reklamiranju po meni nije mjesto na forumu-ako baš ide onda se stavlja u oglase.
A i previše truda svi mi ulažemo u svoje proizvode da bi kupovali nekakve kvazi proizvode pitaj boga odakle i kojeg sastava. Jer i prave tvornice znaju imat probleme u proizvodnje,a kamoli ne nekakva garaža u sjeveroistočnom pakistanu il ko zna otkud
Barem ja tako razmišljam.
A i previše truda svi mi ulažemo u svoje proizvode da bi kupovali nekakve kvazi proizvode pitaj boga odakle i kojeg sastava. Jer i prave tvornice znaju imat probleme u proizvodnje,a kamoli ne nekakva garaža u sjeveroistočnom pakistanu il ko zna otkud
andrlje- Broj postova : 263
God : 43
Registriran : 13.03.2009
1
andrlje je napisao/la:reklamiranju po meni nije mjesto na forumu-ako baš ide onda se stavlja u oglase.
i ja slično razmišljam , a usto nemožeš pravdati novce , a i kako bi prevezao preko grane 100l otrova koji nema dozvolu ili nije registriran u HR. mislim kad bi me uhvatili da rukama čupao ambroziju , ali u lepoglavi.
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
reklamiranju po meni nije mjesto na forumu-ako baš ide onda se stavlja u oglase
prilikom ovakvih "upada" ja uvijek probam odvagati kolika je to korist za članstvo...u ovom slučaju mislim da je korisnije da to ne brišem
kreso je napisao/la:andrlje je napisao/la:reklamiranju po meni nije mjesto na forumu-ako baš ide onda se stavlja u oglase.
i ja slično razmišljam , a usto nemožeš pravdati novce , a i kako bi prevezao preko grane 100l otrova koji nema dozvolu ili nije registriran u HR. mislim kad bi me uhvatili da rukama čupao ambroziju , ali u lepoglavi.
Iznenadio bi se kada bi znao kako izgledaju te 'garaže' po aziji. Jedan Chromos ili Herbos rade još manje, samo prepakiravaju robu (rinfuzu u mala pakiranja) koja dolazi možda iz istog izvora (a sada već možda i dolazi roba spakirana u tim garažama na kojima piše ime domaće tvornice), i tako već godinama. I što je onda naše u tom proizvodu? Marketing i marža. Što se tiče direktnog uvoza, to ne dolazi kod ozbiljne proizvodnje u obzir, ali dobro je znati kako se kreću cijene u okruženju da nas lokalni trgovci previše ne ogule.
117
Hajd dobro decki, ali evo da pokusamo na drugi nacin, ja sam spreman ponuditi ove preparate na poklon samo da bi pokazao kakav se motivel pravi u "pakistanskim garazama" koji cete naravno usporediti sa originalom pa ko uoci razliku u ucinku skidam kapu.
To ti je isto kad kupis mineralnu vodu od razlicitih proizvođača, razliku samo vidis dok je voda u flasi, a kad je prespes u case cik ti bilo da mozes prepoznati koja je koja.
A sto s tice cijene ovih preparata nije mi jasno kako moze nekome biti svejedno da jednu te istu stvar placa duplo skuplje.
Pozz
To ti je isto kad kupis mineralnu vodu od razlicitih proizvođača, razliku samo vidis dok je voda u flasi, a kad je prespes u case cik ti bilo da mozes prepoznati koja je koja.
A sto s tice cijene ovih preparata nije mi jasno kako moze nekome biti svejedno da jednu te istu stvar placa duplo skuplje.
Pozz
1
i ja sam istog mišljenja fidelito
ako humana medicina daje sve veći naglasak na genericima, ne vidim gdje bi bio problem u pesticidima
kad su u pitanju naši proizvodi, onda nitko nema sentimenta ili ono "kupujmo hrvatsko"... generici, uvozno gnojivo, liberalizacija sjemenskih materijala i sl. je "sredstvo" nivelacije globalnih inputa i naša šansa da pokušamo opstati
da li je kod nas koja polj. apoteka ili tgovac polj. strojevima propao
ako humana medicina daje sve veći naglasak na genericima, ne vidim gdje bi bio problem u pesticidima
kad su u pitanju naši proizvodi, onda nitko nema sentimenta ili ono "kupujmo hrvatsko"... generici, uvozno gnojivo, liberalizacija sjemenskih materijala i sl. je "sredstvo" nivelacije globalnih inputa i naša šansa da pokušamo opstati
da li je kod nas koja polj. apoteka ili tgovac polj. strojevima propao
generici su u mnogo slučajeva bolji od originala stoga što se pocinju proizvoditi nakon sto istekne patentno pravo na odredjenu aktivnu tvar njezinom pronalazacu...
u praksi je poznato da vec goteva izgradjena nova postrojenja cekaju dan kada ce taj patent isteci te pocinju s proizvodnjom generika u tvornici 10 ili 20 godina novijoj od one u kojoj se proizvodi original, s isto toliko godina novijom tehnologijom...
kod nas na trzistu ocito da nesto ne stima, obzirom da je mene lani kombinacija za kukuruz (equip+banvel, motivel + banvel..) kostala preko 800 kn/ha, po ovim cijenama sto nam pesta1304 nudi ista stvar ispada znatno jeftinija....a da ne kazem da se nasi dobavljaci ove god nisu udostojili spustiti cijene, pobornik sam uvoza jeftinijeg...
sto je fidelito u jednom postu napisao jedno je reci kupujmo hrvatsko za kucne potrepstine, a drugo je kad ti se radi o inputu u proizvodnju, koji je vani duplo jeftiniji nego kod nas kao i to da sada malo mi profitiramo od tog otvorenog trzista s kojim nas suocavaju.... vrijeme je da i nasi dobavljaci i proizvodjaci repromaterijala postanu malo konkurentniji...
meni u utorak treba stic sleper kana iz srbije, od jedne firme kod nas, necu iz inata kupit petrokemijino.. ljut sam na njih... hocu kad ce bit po normalnoj cijeni...takodjer jedna druga firma prodaje austrijski kan.... i ljudi ga kupuju...
u praksi je poznato da vec goteva izgradjena nova postrojenja cekaju dan kada ce taj patent isteci te pocinju s proizvodnjom generika u tvornici 10 ili 20 godina novijoj od one u kojoj se proizvodi original, s isto toliko godina novijom tehnologijom...
kod nas na trzistu ocito da nesto ne stima, obzirom da je mene lani kombinacija za kukuruz (equip+banvel, motivel + banvel..) kostala preko 800 kn/ha, po ovim cijenama sto nam pesta1304 nudi ista stvar ispada znatno jeftinija....a da ne kazem da se nasi dobavljaci ove god nisu udostojili spustiti cijene, pobornik sam uvoza jeftinijeg...
sto je fidelito u jednom postu napisao jedno je reci kupujmo hrvatsko za kucne potrepstine, a drugo je kad ti se radi o inputu u proizvodnju, koji je vani duplo jeftiniji nego kod nas kao i to da sada malo mi profitiramo od tog otvorenog trzista s kojim nas suocavaju.... vrijeme je da i nasi dobavljaci i proizvodjaci repromaterijala postanu malo konkurentniji...
meni u utorak treba stic sleper kana iz srbije, od jedne firme kod nas, necu iz inata kupit petrokemijino.. ljut sam na njih... hocu kad ce bit po normalnoj cijeni...takodjer jedna druga firma prodaje austrijski kan.... i ljudi ga kupuju...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
Konačno (polako) je počelo raditi tržište repromaterijala. Što se tiče cijene preparata za zaštitu bilja tu se radi o velikim maržama, to znam kada mi moj trgovac nudi nešto 35 ili 40 % niže od tvorničkog cijenika (naravno za gotovinu, avansno plaćanje, ali sigurno je da i oni još uvijek zarađuju). Uvoz ili ne - samo je pitanje dana kada će netko početi prodavati ta sredstva kod nas po istim cijenama (samo je pitanje registracije, ali i to će uskoro otpasti kada uđemo u uniju).
117
ljudi usput saljem vam svoj mail za sve sto vas interesuje.
epestalic@hotmail.com
epestalic@hotmail.com
1
ne govorim ja o kupnji hrvatskog proizvoda, nego o kupnji provjerenog proizvoda.
forumaš pesta1304 govori da se pomalo bavi prodajom zaštitnih sredstava-što god to značilo. Kupovao sam i ja radazin u bih u par navrata-znale su dolazit boce bez zaštitne folije na pakiranju, pa je znalo izgledat kao da je netko usuo malo smeđe boje u radazin ostajale su pruge, jednom poznaniku je unutra bilo nekakav totalni herbicid-spalio i kukuruz travu.
i vjerujte ni meni se nesviđaju kako trgovci barataju sa maržama ali to je jedan drugi par opanaka.
Ali sa druge strane svi bi mi htjeli da nas država zaštiti od jeftinih stranih proizvoda sumnjive kvalitete, a čim nam se pruži prilika odmah smo spremni i sami kupiti takav proizvod bez da je on prošao ikakvu registraciju kod nadležnih institucija kod nas ili u europi-možda griješim ali pesta 1304 nigdje ne spominje da su njegovi proizvodi registrirani igdje. a ako moram šrricat dvaput ili nedaj bože presijavati tek onda sam u banani sa zaradom na proizvodu.
Bez uvrede ikome, ali prekupaca mi je puna kapa-ja se radije držim one- "Ako neznaš što valja uzmi najskuplje"
forumaš pesta1304 govori da se pomalo bavi prodajom zaštitnih sredstava-što god to značilo. Kupovao sam i ja radazin u bih u par navrata-znale su dolazit boce bez zaštitne folije na pakiranju, pa je znalo izgledat kao da je netko usuo malo smeđe boje u radazin ostajale su pruge, jednom poznaniku je unutra bilo nekakav totalni herbicid-spalio i kukuruz travu.
i vjerujte ni meni se nesviđaju kako trgovci barataju sa maržama ali to je jedan drugi par opanaka.
Ali sa druge strane svi bi mi htjeli da nas država zaštiti od jeftinih stranih proizvoda sumnjive kvalitete, a čim nam se pruži prilika odmah smo spremni i sami kupiti takav proizvod bez da je on prošao ikakvu registraciju kod nadležnih institucija kod nas ili u europi-možda griješim ali pesta 1304 nigdje ne spominje da su njegovi proizvodi registrirani igdje. a ako moram šrricat dvaput ili nedaj bože presijavati tek onda sam u banani sa zaradom na proizvodu.
Bez uvrede ikome, ali prekupaca mi je puna kapa-ja se radije držim one- "Ako neznaš što valja uzmi najskuplje"
1
JOSIP FERGUSON je napisao/la:
..
Herbosova kombinacija Sorgum +Samba za Ha se i lani mogla kupit za ispod 400kn. Ja da ju ne koristim i da nije provjerena nebih ju hvalio, al fakat odlično odrađuje a za relativno male pare.
Sve je registrirano i uredno, a ne ovew mučke u garaži i kodmene se svašta kupovalo, i onda ti je na kraju dobro ak moraš samo ponovno špricat il ti samo kuruza ostane zakorovlojena, a nekad nema ni kuruze ni ništa....
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Samo da se predstavim za one koji misle da sam neki nakupac ili svercer.
Ja sam diplomirani inzinjer poljoprivrede i imam vlastitu poljoprivrednu apoteku u kojoj iskljucivo prodajem sredstva koja su registrirana.
A oni koji misle da herbos ili chromos imaju pogone za sintezu sulfonil urea herbicida grdno se varaju, ali boze moj sta je tu je, a porijeklo te robe je bog zna koja zemlja.
Ja sam samo htio da pomognem i sebi i vama da ustedite koji dinar.
Ajde bok.
Ja sam diplomirani inzinjer poljoprivrede i imam vlastitu poljoprivrednu apoteku u kojoj iskljucivo prodajem sredstva koja su registrirana.
A oni koji misle da herbos ili chromos imaju pogone za sintezu sulfonil urea herbicida grdno se varaju, ali boze moj sta je tu je, a porijeklo te robe je bog zna koja zemlja.
Ajde bok.
1
vidiš prijatelju što se događa kad se čovjek ne predstavi na za to pedviđeno mjesto
1
pesta1304 je napisao/la:Samo da se predstavim za one koji misle da sam neki nakupac ili svercer.
Ajde bok.
Ajde vjerovat ću ti da si agronom.
Problem kod generika je u tome što neznaš što kupuješ i tu se slažem sa Andrlje-om. Ima ih koji su poput originala a za nižu cijenu, ali ima i teških prevara npr. ja i frend kupili pred koju godinu Dambu (banvel al u granulama a ne tekući) i gotovo popizdili jer mu je topivost bila nikakva i stalno se štopale dizne a efekat sa punom dozom bio slabiji od Banvela u 1/3 pune doze.
dedek- Broj postova : 14
Registriran : 28.03.2010
0
Ma znas sta je. Sto se agronomije tice mislim da je suvisno da na forum izbacujem kopiju svoje diplome, a sto se ovih sredstava tice i ja sam se prvi puta prosle godine sreo sa njima i bio skeptican glede njih, medjutim kada sam s licno uvjerio u efekte tretmana onda se nisam plasio ponuditi ih bilo kome. Postoji dosta prica kako je recimo kod motivela nosac aktivne materije kukuruzno ulje, a kod ovih preparata nafta ili tako nesto, medjutim koga briga kada je ovo duplo jeftinije a ima isti ucinak.
1
Ma ko jebe diplomu, ja poznajem i izvrsne agronome ali i dečke koji nemaju ni minute poljop. škole a kuže se u tehnologiju a znam i magistre i doktore poljoprivrede koji pojma nemaju o problemima u praksi.
Hoću samo reći da mi nije baš svejedno na što trošim novac. I ja volim jeftinije ali ne pod svaku cijenu.
Hoću samo reći da mi nije baš svejedno na što trošim novac. I ja volim jeftinije ali ne pod svaku cijenu.
0
mesurol
Nemam mesurola, ali imam preparat koji s zove semafor i proizvodnja je americka, firma FMC, aktivna materija je bifentrin i jedna litra ide na 100 kg sjemena a kosta oko 280 KM (1100 KN), a u vecim dozama djeluje i kao repelent na ptice.
1
paor je napisao/la:@pesta1304
ima li mesurola
Bc 0 cijenovna grupa je kolko znam tretirana gratis imidaklopridom koji je i repelent za ptice iako nema službenu dozvolu.
0
Pošto ide kukuruz ovih dana ja sam na veliko prodavo po 1.1 kn a na malo po 1.2 kn
Miky000- Broj postova : 476
God : 31
Zanimanje : student
Registriran : 30.07.2010
9
→→→ : OPG PAŽUR
Ide na malo i 1,4-1,5 kn kod nas.
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Cijena kukuruza 2012 g
» Cijena kukuruza 2011. g
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Cijena kukuruza 2011. g
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
Stranica 7 / 12.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.