AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 4 / 22. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Re: Plugovi
hurli je napisao/la:Lemken se plača samo ime,a kvaliteta je jako slaba.
Pitao sam za Euroopal8,jer znam čovjeka koji je kupio komplet lemeša,špiceva,i malih lemeša na predplužnjaku,i sve to platio 17.000kn,e pa ljudi moji zamislite koji je to novac.I onda mi je još rekao da to mora mjenjat svake godine,a ore oko 200ha zemlje,pa onda vi meni recite kakav je to kvalitet??
Prije je imao Kvernelanda,i rekao je Lemken jednom i nikad više.
Isto znam slučaj sa jednim Euroopal5.čovjek samo kudi toga pluga i nema ni jednu dobru riječ za njega..
Taj čovjek ti nije rekao niti jednu istinitu rijeć. Ako je uzeo orginalne dijelove onda se kod 200 ha nemože vidjeti ama baš nikakva potrošenost. Vjerojatno je uzeo neke zamjenske djelove, ali ih je onda platio 5 puta manje.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
→→→ : VIŠE
Nemoj kudit konja kojeg nisi jahaoSaša je napisao/la:hurli je napisao/la:Lemken se plača samo ime,a kvaliteta je jako slaba.
Pitao sam za Euroopal8,jer znam čovjeka koji je kupio komplet lemeša,špiceva,i malih lemeša na predplužnjaku,i sve to platio 17.000kn,e pa ljudi moji zamislite koji je to novac.I onda mi je još rekao da to mora mjenjat svake godine,a ore oko 200ha zemlje,pa onda vi meni recite kakav je to kvalitet??
Isto znam slučaj sa jednim Euroopal5.čovjek samo kudi toga pluga i nema ni jednu dobru riječ za njega..
Taj čovjek ti nije rekao niti jednu istinitu rijeć. Ako je uzeo orginalne dijelove onda se kod 200 ha nemože vidjeti ama baš nikakva potrošenost. Vjerojatno je uzeo neke zamjenske djelove, ali ih je onda platio 5 puta manje.
Da nisam držao u ruci račun od tih djelova,da nisam svaku stavku dobro pogledao koliko kaj košta,sigurno se nebi ovdje javljao..
Dijelovi su original Lemken,na sebi imaju otisnut žig,dobro možda je i neka kopija ali nije moje da znam,neznam baš dali bi neko kopirao Lemken žig,plave su boje isto kao i Lemken boja,i da i njih sam držao u ruci,i lemeši imaju navaren rub.
Ne vidim razlog zašto bi ovdje lagao,i zašto bi mi čovjek s kojim sam si dobar kudio tako svoj plug i još je Lemken
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
Saša je napisao/la:hurli je napisao/la:Lemken se plača samo ime,a kvaliteta je jako slaba.
meni je isto taj čovjek rekao , tako da garantiram !
tomica zetor- Broj postova : 537
God : 33
Registriran : 28.12.2008
5
zavisi sve kakav tip zemljista se ore, ko dnas vogel se isto nije pokazo kao ni khun dok lemken rabe i regent su puno bolji sto se vidi koliko vec dugo rade
JF ti ores sa svojim vogelom na 5x50cm i nemas problema jer je i zemlja dosta laka za obradu, znam puno mjesta di nebi mogo ni sanjat o tom zahvatu a kad bi uzeo jaci traktor iznenadio bi se koliko bi ga brzo pokido
voglej je dobar al za mlo laksa tla dok ovi drugi su za teza i anravno da ce svako kupit ono sto mu treba i odgovara, sta ce npr josipu lemken koji je skoro diplo skuplji kad mu i vogel evo radi super. ali ne radi svuda tako dobro i svako valjd zna kakvu zemlju ima pa si moze birat plug, a ne se natezat moj bolji od tvog i te fore svaki je dobar za ono za sto je namjenjen
JF ti ores sa svojim vogelom na 5x50cm i nemas problema jer je i zemlja dosta laka za obradu, znam puno mjesta di nebi mogo ni sanjat o tom zahvatu a kad bi uzeo jaci traktor iznenadio bi se koliko bi ga brzo pokido
voglej je dobar al za mlo laksa tla dok ovi drugi su za teza i anravno da ce svako kupit ono sto mu treba i odgovara, sta ce npr josipu lemken koji je skoro diplo skuplji kad mu i vogel evo radi super. ali ne radi svuda tako dobro i svako valjd zna kakvu zemlju ima pa si moze birat plug, a ne se natezat moj bolji od tvog i te fore svaki je dobar za ono za sto je namjenjen
Za poderanost potošnijh dijelova na plugu nisu mjerodavni samo ha koje je plug poorao tako da je dosta nezahvalno govoriti samo o brojkama.
Nije jednako ako plug ore u nekim tlima u tipu "pjeskulja" (abrazivna) ili opet u nekom od tipova glinastih tala.
Recimo meni je najveći problem kod plugova koji nastaje zamorom materijala kod naprezanja i tu u mome kraju vogel je prilično nepopularan po tome pitanju, također i još neke zapadne marke.
Ali ako bi samo spominjali ha onda ovako...brat je vlasnik jednog Kuhna multimastera 122-3 brazde, plug je poorao cca 220 ha da se skoro ni ne primjete znakovi trošenja...ustvari tek su se nedavno lemeši naoštrili od tvorničkog otkova, a špice su skinute cca 7-8 mm duljine dok još ima cca 20 mm prostora najmanje + tek onda okretanje špica.
Garantirano plug u ovoj 3-braznoj verziji će poorati najmanje 1000 ha do promjene potrošnih djelova, ali samo ako to konstrukcija pluga dozvoli,a o kvaliteti i izvedbi cijele konstrukcije pluga neću niti trošiti riječi na prepucavanja...reći ću samo da je u istom rangu s vogelom barem 20-30% čvršći tj. vogel iz jače kategorije odgovara kuhnu iz one ispod njega.
Nije jednako ako plug ore u nekim tlima u tipu "pjeskulja" (abrazivna) ili opet u nekom od tipova glinastih tala.
Recimo meni je najveći problem kod plugova koji nastaje zamorom materijala kod naprezanja i tu u mome kraju vogel je prilično nepopularan po tome pitanju, također i još neke zapadne marke.
Ali ako bi samo spominjali ha onda ovako...brat je vlasnik jednog Kuhna multimastera 122-3 brazde, plug je poorao cca 220 ha da se skoro ni ne primjete znakovi trošenja...ustvari tek su se nedavno lemeši naoštrili od tvorničkog otkova, a špice su skinute cca 7-8 mm duljine dok još ima cca 20 mm prostora najmanje + tek onda okretanje špica.
Garantirano plug u ovoj 3-braznoj verziji će poorati najmanje 1000 ha do promjene potrošnih djelova, ali samo ako to konstrukcija pluga dozvoli,a o kvaliteti i izvedbi cijele konstrukcije pluga neću niti trošiti riječi na prepucavanja...reći ću samo da je u istom rangu s vogelom barem 20-30% čvršći tj. vogel iz jače kategorije odgovara kuhnu iz one ispod njega.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
deere power je napisao/la:zavisi sve kakav tip zemljista se ore, ko dnas vogel se isto nije pokazo kao ni khun dok lemken rabe i regent su puno bolji sto se vidi koliko vec dugo rade
na sto tocno mislis pokido??
ja na njemu ne vidim nista sto bi moglo puknit... koji dio bi mogao puknit???
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
Ja onog svog Lemkena ravnjaka 3 br. imam 4 godine, obrađujem 60ha zadnje 2 godine, prije toga oko 40 ha. Lemeši su orginal sa žigom na njemu i dosad se nisu niš potrošil, a oro sam s rusom od 82 ks i sad s dajcom od 145ks, oro ove godine za repicu po suhom i nisam ga slomio, tak da je kvalitetan. Idući plug će opet biti lemken okretać. Nisam radio s drugim plugovim, imt ne računam i to je sranje od pluga.
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
JF prvo bi ti popucali šarafi na tom zahvatu a onda bi moro stavit jace šarafe a onda bi nastale pizdarije i iznenadio bi se sta sve moze puknit
Pa pukne ponekad saraf i ovako, zato se zove sigurnosni, kad zapnes u panj ili sl, metnes drugi za 5 min i pici dalje, to ako nekad pukne saraf ni nije kvar...
Ne puca na vogelu nista, to su gluposti, nisu ni moji stajali u garazi i orali samo pjeskove, prezivili su oni dobre torture... Ako nesto i ode to je zbog ljudskog faktora a ne nekvalitetnog pluga...
Naravno da treba imat i odgovarajucu kategoriju pluga za traktor za koji ga kvacis...
Ne puca na vogelu nista, to su gluposti, nisu ni moji stajali u garazi i orali samo pjeskove, prezivili su oni dobre torture... Ako nesto i ode to je zbog ljudskog faktora a ne nekvalitetnog pluga...
Naravno da treba imat i odgovarajucu kategoriju pluga za traktor za koji ga kvacis...
17
jf a sta bi reko kad bi ti pucali u zemlji u kojoj nema panjeva i kamenja vec jednostavno je teska i oni pucaju? puno ljudi se cudi kad im kazem da vijci pucaju od tvrde zemlje, kod nas je jako tesko orat s takvim plugoviam koji drze citavu glavu na tom sig. vijku jer stalno pucaju a kad se stave jaci vijci onda pucaju dalje, to je istina
To nisam nikad dozivio, ali onda se radi o ekstremnim uvjetima oranja koji zahtjevaju plug koji je konstruiran za takva opterecenja...
Nama se znalo dogodit da stane traktor kad ores npr tvrdu igazenu uvratinu ali nikad nije pukao saraf zbog toga, sarafi nam puknu iskljucivo kad u zaletu zapnes u nesto jednom brazdom, naicesce gdje su krceni panjevi...
a crnica imamo i mi ito kakvih...
Nama se znalo dogodit da stane traktor kad ores npr tvrdu igazenu uvratinu ali nikad nije pukao saraf zbog toga, sarafi nam puknu iskljucivo kad u zaletu zapnes u nesto jednom brazdom, naicesce gdje su krceni panjevi...
a crnica imamo i mi ito kakvih...
17
zanimljivo i kod nas u crnici ide, cak i onoj masnoj tu ne puca skoro nikad, problem su bas te jako teske crnice koje je moguce orat samo kad su idealni uvjeti ili recimo orat sa 120ks i plugom 2x14cola al to niko ne radi pa se mora sacekat, veci proble je u glini koja se toliko stvrdne da plug iskace iz zemlje a kad ga jako zabrazdis onda pucaju prvo vijci pa ostalo, ja sam sa traktorom od 85ks odkino jedna komplet prvu glavu na olt 3br plugu jer on ni nema sig. vijak vec znate svi kak izgleda a da je imo vijak nebi to ni mogo orat jer bi stalo pucu a na kraju nije ni ovako izdrzo, moro sam uzet jos jaci plug i zavrsit
tako je skoro uvjek jer se ne moze uvjek cekat idealno vrijeme za oranje kad ide puno lakse i bolje al takvih je par dana u godini
tako je skoro uvjek jer se ne moze uvjek cekat idealno vrijeme za oranje kad ide puno lakse i bolje al takvih je par dana u godini
I ne pucaju samo vogel not plugovi
Ima jedan plug na trećoj stranici ove teme... Stavio slika od ostalih plugova tipa kuhn, overum, rabe i tako dalje. Gdje sam vidio na mađarskom forumu, i na farm.photo al neda mi se... Možda drugom prilikom kad naletim...
Ima jedan plug na trećoj stranici ove teme... Stavio slika od ostalih plugova tipa kuhn, overum, rabe i tako dalje. Gdje sam vidio na mađarskom forumu, i na farm.photo al neda mi se... Možda drugom prilikom kad naletim...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
bivši član foruma (P) je stavio slike onog 4 brazde Vogela kojeg je 4755 vukao i polomio par puta, ali po meni plug nije kriv, meni izgleda da je napravljen za traktor s manje KS, plug može biti loš jedino ako ga potrga traktor koji ima jednako ili manje KS nego za što je plug predviđen, npr. ako je plug napravljen za traktor do 100 KS, vuče ga traktor od 80 KS i pukne greda ili nešto drugo zbog teške zemlje (ne ljudske pogreške) onda je plug nekvalitetan, čini mi se da je zbog neodgovarajućeg odnosa jačine traktora i čvrstoće pluga Vogel došao na loš glas kao loš plug, a to je krivica trgovaca, a ne proizvođača.
kad mi proradi ovo sranje od uploudanja slika ču stavit svoj plug,jenobrazdni 10"
stihl ms 381- Broj postova : 54
Registriran : 30.09.2011
1
svatko ima pravo ali i svaki je plug dobar za ono za što je predviđen i kao što je netko napisao da se poštuju norme oko veličine pluga i snage traktora svi bi plugovi valjali, ja kada sma dotjerao ovog većeg zetora zakvačio za njega imt 12 coli puta dvije brazde da ga izlaufam i nakon dva sata oranja otkvačio to jer više nisam moga oslušati cviljenje pluga jer jednostavno snaga traktora i konstrukcija pluga si ne odgovaraju, sa vogelnotom radim godinama i vadio sam i panja i kamenja,temelja i još šta se naše nusput i mogu reći u 9 godina cirka 20 sigurnonosnih šarafa sam promijenio, plug je i dalje u funkcije i bez greške, kod kupovine većeg traktora znam da moram mijenjati odnosno uzimati drugi plug za njega jer ovaj će automatski postati dio priče kao i onaj dio o imt plugu za ovim traktorom.
evo mojih plugova niemeyer 2x14 coli[img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img]
ivica 4- Broj postova : 4
Registriran : 19.03.2011
0
Rajtek je napisao/la:Ja onog svog Lemkena ravnjaka 3 br. imam 4 godine, obrađujem 60ha zadnje 2 godine, prije toga oko 40 ha. Lemeši su orginal sa žigom na njemu i dosad se nisu niš potrošil, a oro sam s rusom od 82 ks i sad s dajcom od 145ks, oro ove godine za repicu po suhom i nisam ga slomio, tak da je kvalitetan. Idući plug će opet biti lemken okretać. Nisam radio s drugim plugovim, imt ne računam i to je sranje od pluga.
IMT nije loš plug imam ga osobno 2*12 visoki, ore već dugo godina ali nemam ja mnogo a u mom susjedstvu jedan ore imt-om isto već dugo vremena i ima dosta zemlje
Novi imt plugovi imaju vogel noot daske a ima i nekih serija rijetkih s Kverneland daskama i raonicima...
Je sebi cu isto imt kupiti..
Je sebi cu isto imt kupiti..
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
moj plug batuje,okretač,savršen za slabije tomo vinkoviće ,npr. moj 419
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/52/imag0185zb.jpg/
slučajno sam stavio komentar a zaboravio sliku
Onda odes na "EDIT" i dodas sto fali ili izmjenis ako si nesto krivo napisao
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/52/imag0185zb.jpg/
slučajno sam stavio komentar a zaboravio sliku
Onda odes na "EDIT" i dodas sto fali ili izmjenis ako si nesto krivo napisao
stihl ms 381- Broj postova : 54
Registriran : 30.09.2011
1
imt je nekada bio dobar ja sam imo noviji imt jako loš matrijal mota se kao paljena žica bježite od imt plugova
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
Pavinjak je napisao/la:Mislim da je Andro to već rekao, IMT je dobar za onoga koji nije probao drugo.
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
Stranica 4 / 22. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Stranica 4 / 22.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.