AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
RASIPAČI
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: RASIPAČI
Lujo gledao sam taj video prije.Kako se traktor ponaša pri toj brzini?I da li bude dobro razbacito gnojivo s tom brzinom?
B-J- Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5
da itekako dobro razbaci,a i traktor se ponaša dobro.
Lujo- Broj postova : 274
God : 43
Registriran : 21.04.2010
5
→→→ : VIŠE
Kolika je nadoplata za Amados?
B-J- Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5
evo nekoliko slika,kompletna generalaka rasipača Creina PS 402
i sastavljanje
i sastavljanje
Torpedo6206- Broj postova : 78
God : 40
Registriran : 30.12.2010
5
neznam točno ali negdje između 15 i 20tknB-J je napisao/la:Kolika je nadoplata za Amados?
5
Svaka čast, izvrsno obavljen posao. Sad imaš novi rasipač a nisi uložio sigurno onoliko koliko košta noviTorpedo6206 je napisao/la:evo nekoliko slika,kompletna generalaka rasipača Creina PS 402
i sastavljanje
ćećo 5465- Broj postova : 107
God : 39
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 07.10.2012
6
morat ću i ja snimit u firmi razbacivanje gnojiva pri brzini od 25-30km/h
da isto pogledate video
da isto pogledate video
čuj sa takvim rasipačima možeš ići koliko brzo možeš voziti po zemlji.
5
ćećo 5465 svaka čast na trudu ..rasipač sad izgleda bolje nego novi..usput imam i ja takav isti i služi me već godinama koristim ga samo za prihranu..još jednom za obavljeni posao.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
KOLIKO KUNIĆA STOJI TAKAV RASIPAĆ NOVI?
kcukor1- Broj postova : 227
Registriran : 30.12.2011
0
pege25 je napisao/la:ćećo 5465 svaka čast na trudu ..rasipač sad izgleda bolje nego novi..usput imam i ja takav isti i služi me već godinama koristim ga samo za prihranu..još jednom za obavljeni posao.
rasipač je moj al bi mi dobro došao pokoji savjet o štelovanju količine gnojiva!
Mislim da novi takav Vicon košta oko 15000 kn, mene je obnova koštala oko 3500 kn + moje vrijeme i rad
al je sad sve na njemu novo
Torpedo6206- Broj postova : 78
God : 40
Registriran : 30.12.2010
5
KUBA je napisao/la:evo moj Amazone ZA-X Perfect
Lijep rasipavač. Da li si uzeo sa limitatorom?
Navigaciju neku imaš ili?
Na koji razmak razbacivaš, 12, 15 metara ili više?
Ideš po tragovima od šprice ili?
Kako se pokazao?
sadnice je napisao/la:
Kako se pokazao?
Rasipač je čisti standard, nikakve navigacije nema, jedino hidro otvaranje bez kojeg više nikad nebi uzeli rasipač.
Bacamo na razmak od 15 metara jer nam je šprica 15 metara, da idemo po istim tragovima od šprice.
Pokazao se odličan, u 5 godina s njim nikad nije bilo problema, vrijedi svake kune uložene.
KUBA je napisao/la:sadnice je napisao/la:
Kako se pokazao?
Rasipač je čisti standard, nikakve navigacije nema, jedino hidro otvaranje bez kojeg više nikad nebi uzeli rasipač.
Bacamo na razmak od 15 metara jer nam je šprica 15 metara, da idemo po istim tragovima od šprice.
Pokazao se odličan, u 5 godina s njim nikad nije bilo problema, vrijedi svake kune uložene.
I meni bi odgovarao razmak od 15 metara zbog tragova traktora.
A limitator ne koristiš (kada je u pitanju međa, kanal i slično)?
Šta kada bacaš UREA i NPK zajedno, da li si našao po tablici ili nekako drugačije način da ravnomjerno razbacuješ oboje zajedno (čini mi se da za UREA je max 15m bacanje, dok za NPK 18m pa mi se čini da bi moglo biti možda neravnomjerno ako se oboje zajedno razbaciva)?
Koji je volumen tvog rasipavača?
Ja imam traktor od 70 KS (prednja vuča) i razmišljao sam o varijanti ZA-X 900 litara, nadam se da mu to ne bi bilo veliko opterećenje.
Kad idemo od međe ili od kanala špagom si odredimo do sredine traktora i onda po tom prava odredimo, a drugi način ti je da jednu stranu zatvoriš i ideš uz rub.
U moj stane paleta KAN-a bez brige i još imaš odosta lufta, mislim da je oko 1500 litara.
Mi našeg sa Torpedom 7506(bez prednje vuče) bez utega nema šanse da nosimo čim je 10 vreča u rasipaču, propinje se previše.
Za traktor s prednjom vučom to nebi trebalo biti velko opterečenje, a i da ga ne može nosit punog onda ko mi prve godine po pola rasipač i to je to.
U moj stane paleta KAN-a bez brige i još imaš odosta lufta, mislim da je oko 1500 litara.
Mi našeg sa Torpedom 7506(bez prednje vuče) bez utega nema šanse da nosimo čim je 10 vreča u rasipaču, propinje se previše.
Za traktor s prednjom vučom to nebi trebalo biti velko opterečenje, a i da ga ne može nosit punog onda ko mi prve godine po pola rasipač i to je to.
Imam jedno malo glupo pitanje ali eto kupili smo novi rasipač talijanske proizvodnje 500l i ima dvije ručke za štelovanje i na svakoj imaju brojevi od 1-8 a naš stari rasipač kojem su podrobljeni zubčanici samo zato što je đubre bilo nekvalitetno i prašina zapekla tako da je rasipač zaglavio a stari ursus i dalje tero i podrobio se drugačije štelovo ali pitanje nema veze s time već me interesuje kako se šteluje količina gnojiva na ovom novom rasipaču
Ako si kupio novi onda imaš negdje tablicu po kojoj se izračunava potrošnja na pojedinim brojevima.
PROFI10- Broj postova : 238
Registriran : 16.08.2012
1
Nisam sad kod kuće u austriji sam pa nemogu vidjeti
kupili od tetka on kupio novog i nikad ga zakačio nije jer je kupio neki sa onom cjevi iza za preciznije razbacivanje pa mu ovaj nije trebao
Koliko se sjećam nisam vidio nikakvu tablicu ali pogledat ću kad se vratim
Hvala na brzom odgovoru!
kupili od tetka on kupio novog i nikad ga zakačio nije jer je kupio neki sa onom cjevi iza za preciznije razbacivanje pa mu ovaj nije trebao
Koliko se sjećam nisam vidio nikakvu tablicu ali pogledat ću kad se vratim
Hvala na brzom odgovoru!
Kod Bogballe-a je jasno napisano i nacrtano da je princip rada kao na ovo slici:
To se radi o "četverostrukom preklapdanju", svaki disk baca na obje strane, znači prolazi se normalno jednom gore, jednom dole, ali oni to zovu četverostruko preklapanje.
Inače, "normalno" preklapanje bi bilo slično ovome:
Za Amazone nikako ne mogu naći nacrtano / prikazano princip rasipavanja / razbacivanja um. gnojiva.
Da li on ima isti princip (preklapanje) ili?
Mislim na modele ZA-X i slične.
Znači on baca tipa 30m, ali pošto se svaki preklapa znači u jednom prolazu se završi 15m ?
To se radi o "četverostrukom preklapdanju", svaki disk baca na obje strane, znači prolazi se normalno jednom gore, jednom dole, ali oni to zovu četverostruko preklapanje.
Inače, "normalno" preklapanje bi bilo slično ovome:
Za Amazone nikako ne mogu naći nacrtano / prikazano princip rasipavanja / razbacivanja um. gnojiva.
Da li on ima isti princip (preklapanje) ili?
Mislim na modele ZA-X i slične.
Znači on baca tipa 30m, ali pošto se svaki preklapa znači u jednom prolazu se završi 15m ?
Većina rasipača sa dva diska rade sa dvostrukim preklapanjem, to jest gnojivo baca do slijedećeg prohoda traktora (otprilike na slijedećem prohodu padaju zadnje granule gonijva). Ali ako mu je nazivna radna širina recimo 24 metra, rasipač ti baca oko 48 metara efikasno, ali ionako ideš svakih 24 metra, pa je to onda radna širina. Problem nastaje na rubu parcela, gdje se sa prvim prohodom uz rub parcele ide bliže od tih 24 metra, jer gnojivo treba baciti do samog ruba parcele u punoj dozi, a da ne ode preko ruba. Kod Amazone postoje dva sustava, to je ili sa posebnim limiterom (to je kao neki usmjerivač koji ograničava širinu rasipanja) ili sa posebnim diskom koji služi samo za rad uz rub parcele, a montira se umjesto desnog diska za rasipavanje. I naravno, knjiga (dostupna na internetu), to jest program, koji točno opisuje kako podesiti rasipač za pojedine vrste gnojiva i za pojedine širine razbacivanja pri različitim dozama i različitim radnim brzinama. Ali koliko sam vidio u toj knjizi kod amazone nema kutinskih gnojiva.
Kod amazone širina rasipanja se određuje tipom diskova koji su instalirani na rasipaču, tako da se uz rasipač naručuju diskovi za željenu širinu rasipanja. Disk za rad uz rub parcele (ili limiter) se naručuju posebno, kao dodatna oprema. Kod amazone dobra je stvar da se može doma napraviti pokus rasipanja, to jest odrediti kako gnojivo curi iz rasipača u posebnu kantu koja se onda važe, možeš napraviti nešto slično kao sjetveni pokus sa sijačicom.
Kod amazone širina rasipanja se određuje tipom diskova koji su instalirani na rasipaču, tako da se uz rasipač naručuju diskovi za željenu širinu rasipanja. Disk za rad uz rub parcele (ili limiter) se naručuju posebno, kao dodatna oprema. Kod amazone dobra je stvar da se može doma napraviti pokus rasipanja, to jest odrediti kako gnojivo curi iz rasipača u posebnu kantu koja se onda važe, možeš napraviti nešto slično kao sjetveni pokus sa sijačicom.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito slažem se s tobom ,ali imo sam prilike bacat gnojivo u firmi sa rasipačem bogballe m2w plus,on baca 36 metara,al svaki trag preklapa,zapravo 18 metara, i diskovi se vrte jedan od drugog,znači da ne baca jednaku količinu gnojiva iza sebe i sa strana,no međutim kad se baca po rubovima komada onda se uključuje opcija koja mjenja smjer okretanja diskova i onda na desnu stranu baca 9 metara i baca točnu količinu i na prvom i na devetom metru ,a na lijevu baca 18 metara...
širina bacanja inače ide na tom modelu od 18 do 42 metra,samo se mjenjaju lopatice na diskovima,zavisi koliku širinu želiš...
zec c-355 je napisao/la:Fidelito slažem se s tobom ,ali imo sam prilike bacat gnojivo u firmi sa rasipačem bogballe m2w plus,on baca 36 metara,al svaki trag preklapa,zapravo 18 metara, i diskovi se vrte jedan od drugog,znači da ne baca jednaku količinu gnojiva iza sebe i sa strana,no međutim kad se baca po rubovima komada onda se uključuje opcija koja mjenja smjer okretanja diskova i onda na desnu stranu baca 9 metara i baca točnu količinu i na prvom i na devetom metru ,a na lijevu baca 18 metara...
Znači radi sa dvostrukim preklopom - radna širina 18 metara, ali baca duplo više - 36 metara. Zanimljiv je taj sistem limitiranja radne širine za rad uz rub kod bogballe-a, ali kada promjeniš smjer okretanja diska zar se ne bi trebale promijeniti i lopatice na tom disku, ili ih barem okrenuti? Kako se regulira količina na tom disku koji baca limitarnu širinu, kod Amazone postoji posebna tablica za taj limitirani način rada, pokriva se manja površina i potrebno je smanjiti količinu gnojiva na tom limitiranom disku.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
na obadva diska stalno ispada jednaka količina gnojiva bez obzira u kojem se smjeru vrte diskovi,a lopatice se ne mjenjaju,ništa se ne mjenja i ne skida,samo se mjenja smjer okretanja diskova
budem sutra malo to sve posliko ,ak stignem,ipak se najbolje vidi sa slike
i radi sa dvostrukim preklopom
budem sutra malo to sve posliko ,ak stignem,ipak se najbolje vidi sa slike
i radi sa dvostrukim preklopom
i još jedna važna stvar kad se baca gnojivo uz rubove table kardan se treba vrtit 450 okretaja u minuti,a kad se po tabli baca onda 540 okretaja
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Stranica 7 / 12.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.