AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena pšenice 2011g
Stranica 7 / 27. • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27
Re: Cijena pšenice 2011g
aha..paor je napisao/la:ha, francuzi se uplašili konkurencije....po mojoj procjeni ovo je odličan posao za njih...ovu pšenicu su otkupili po 1.4 kn, zarada očita (sve preko 10% je odlična zarada)...uskoro će ponovo otkup friškog žita vjerovatno ispod 1.8 kn...skladišta očišćena, lova na računu...idemo dalje
kad naši poljoprivrednici postignu otkupnu cijenu pšenice (i visinu subvencije) kao francuzi, onda ću shvatiti tvoj sarkazam
otkup po 1,4 pa skladištenje pa prijevoz itd.
ova druga kritika mi je još interesantnija.. misliš na osnovnu subvenciju ili dodatnu za koju moraju zadovoljiti kriterije?
kad će naši poljoprivrednici zadovoljiti neke kriterije osim posijat pšenicu, dobiti poticaje i pritome raditi drame dali je poticaj 100 ili 200 kuna viši pa onda prijetiti izlaskom na cestu i tražiti čim višu cijenu samo zato jer su njihovi troškovi eto visoki prestati ću biti sarkastičan..
da mi je znati dali je tražena cijena pšenice od 2,4 kn ili još smiješnija cijena koja se ovdje spominje od 3 kn sa 10% ili 11% zarade.. ili bi trebalo imati 50% zarade a da pritom se još dobije skladišnica, budu čim manji troškovi skladištenja i uzimanja kod skladištenja?
malo realnosti nebi nikoga ubilo..
žao mi je što se jednostavno nisam uspio i dalje suzdržati od ogromne količine pizdarija koja se piše u ovom konkretnom topicu.. bilo je jače od mene..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
hehe picek taman će se sve to posložiti kada i trgovci se budu oderekli prevelike marže i zarade na tuđeim leđima i još usto prigovaraju kada netko drugi traži svoja prava...
mislim da sam u svojem postu bio dovoljno jasan, a ti si sad toga za diskusiju ohoho pride nadrobio
mislim na osnovnu subvenciju...kad budemo imali priliku za dodatnu, onda ću i nju spomeniti
mislim na osnovnu subvenciju...kad budemo imali priliku za dodatnu, onda ću i nju spomeniti
Zadnja promjena: paor; 8/6/2011, 21:08; ukupno mijenjano 1 put.
picek ajd sta ti bar ovo treba, sta tebe briga kolika ce bit cijena uostalom trebala bit te bit, sto ne probas posijat malo pa da vidis koliko sta kosta kolike su kamate i koliko te pokradu kad predas robu, nisi nist reko kad smo dobili 80lp jel i to po tebi bilo ok kad smo svi poslovali sa teskim gubitkom, i da odakle te bar te gluposti pa na francuskoj burzi su malo drukcije cijene psenice
ne mozemo se mi usporedjivat s njima nit moramo nek oni daju za džabe ako oce a znamo da nece i da uvjek imaju debelo vecu cijenu nego mi
probaj prvo nesto radit pa onda komentiraj, nije to bas ko tvoj poso, dovezu ti traktor i ti prodas za dobru proviziju i zaboli te sta ce dalje bit
ne mozemo se mi usporedjivat s njima nit moramo nek oni daju za džabe ako oce a znamo da nece i da uvjek imaju debelo vecu cijenu nego mi
probaj prvo nesto radit pa onda komentiraj, nije to bas ko tvoj poso, dovezu ti traktor i ti prodas za dobru proviziju i zaboli te sta ce dalje bit
Ja rauzmijem piceka,on je realan kao i naša država..XD
Nego,izgleda da je ipak najskuplja pšenica kod nas jer danas nas nekoliko smo bili na "raportu" i cijena na zeleno koja se sada može dobiti( odmah), je 290eura/toni(+pdv) ,plaćanje unaprijed uz ugovor o predavanju bla bla...
Bez ikakvih caka i mudrolija.
Tako da tvoja priča pada u vodu. Po meni je solidna to cijena i 99% cu prodati do kraja tjedna pšenicu za tu lovu.Iako mislim da je mozda bolje jos cekati.
Par ljudi je dogovorilo prodaju,i bit ce lova do kraj tjedna.
Nego,izgleda da je ipak najskuplja pšenica kod nas jer danas nas nekoliko smo bili na "raportu" i cijena na zeleno koja se sada može dobiti( odmah), je 290eura/toni(+pdv) ,plaćanje unaprijed uz ugovor o predavanju bla bla...
Tako da tvoja priča pada u vodu. Po meni je solidna to cijena i 99% cu prodati do kraja tjedna pšenicu za tu lovu.Iako mislim da je mozda bolje jos cekati.
code to nije bilo za javnost, ali nema veze i kod mene su bili ljudi i nude tu cijenu, ljudi su iz bosne, tamo je ionako nema a nece je uvozit iz alzira ili bangladesa vec par kilometara, mozda cemo cekat jos, mozda poslje zetve bude i vise, uglavnom obisli su dosta ljudi vjerovatno i dosta vas sa foruma
A jbg...
Očito da je nema...Zato i mislim da možda bolje ostaviti na skladište pa ono....
Očito da je nema...Zato i mislim da možda bolje ostaviti na skladište pa ono....
codexnox je napisao/la:Ja rauzmijem piceka,on je realan kao i naša država..XD
Kolko sam te skužio to je za ovu pšenicu s njive, ili? a koliko je 290 eura/t? po mojoj računici ispada 210 kn+ PDV
Miky000- Broj postova : 476
God : 31
Zanimanje : student
Registriran : 30.07.2010
9
→→→ : OPG PAŽUR
codexnox je napisao/la:Tako je da.
Uh što sam pametan... pa to je super, kod nas netko da dođe s tom ponudom odma se prihvaća
Miky000- Broj postova : 476
God : 31
Zanimanje : student
Registriran : 30.07.2010
9
→→→ : OPG PAŽUR
deere power je napisao/la:code to nije bilo za javnost...
ok, možda imaš neki osobni razlog za tajnovitost, ali u biti to jest za javnost...dao bog da novinari prepišu ovu informaciju, samo nešto sumnjam u to...
Nešto se šuška da Todorić ponudio 1,8+PDV
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Necu puno pametovat al zaključak je da "pšenicu prije dvije godine kad sam ju prodo za 0,78 kn,ove će mi godine platit razliku sa kamatom"! kao i kups u futogu! kad je kolega za vrijeme juge nabavljo hranu za vojarne, i netko na menu u 6.mjesecu stavi kupus na menu a u hr nigdje kupusa,on zapali za futog kod jednog dede po kupus. pita dedu pošto kupus: deda kaže kao sad 10 kn kila (skup kao zlato):taj kolega kaže dedi da nesmije kupit tko skup kupus a deda njemu odgovara sinko kupusa nigdje nema osim kod mene; i nadodaje tom mom kolegi; NETKO MORA PLATIT I PROŠLOGODIŠNJA DVA ŠLEPERA ŠTO SMO BACILI U BEOGRADU NA SMEČE; i deda naplati i lanjski i novi kupus! tko će bit i ove god sa pšenicom!
8441žu- Broj postova : 13
Registriran : 26.02.2010
1
I prošle godine se pričalo o takvim kupcima sa takvim ugovorima i plaćanju unaprijed, samo nitko ih nije spominjao poslije žetve i dali je itko potpisao te ugovore te kako je prošao na taj način sa prodajom?
@ 8441žu ma onda bi cijena trebala biti i puno veća jer godinama oni nama uzimaju po cijenama ispod svake normale, tako da to može pokriti za jednu godinu poslovanja ispod 0 a šta je sa ostalim godinama
@ 8441žu ma onda bi cijena trebala biti i puno veća jer godinama oni nama uzimaju po cijenama ispod svake normale, tako da to može pokriti za jednu godinu poslovanja ispod 0 a šta je sa ostalim godinama
Ovi što sada kupuju zelenu pšenicu - ili su očajni i moraju po nekom ugovoru otkupiti neke količine - ili predviđaju (možda znaju) da će pšenica biti još skuplja u žetvi/poslije žetve nego što oni sada nude i nadaju se nekoj ekstra zaradi (meni više vjerovatno). Ipak je takva kupovina pšenice veći rizik od kupovine na vagi, u silosu, jer još svašta se može dogoditi sa tom pšenicom. Nije samo neka elementarna nepogoda (nedaj Bože toga nikome), nego može se dogoditi da će netko novce primiti i potrošiti, a onda pšenicu požnjeti i prodati nekome drugom (Fata je Fata, ali dvaput je dvaput....). To je za otkupljivače realan rizik i to moraju naplatiti. Tu je i trošak plasiranih sredstava (kamata na novce koje je isplatio), dok sa druge strane je to dobro za one kojima je hitno potreban novac da podmire svoje dospjele obaveze (a ima ih dosta), a nepodmirivanje tih obaveza moglo bi ih skupo koštati, tako da im se trenutno itekako isplati uzeti novce odmah.
Meni se ipak čini da se predviđa 'divljanje' cijena pšenice u bližoj budućnosti, tako da se ne treba žuriti sa prodajom. Ovo 'tiho' kupovanje je siguran znak da su otkupljivači nervozni, to nikada nisu radili (barem ne po ovim cijenama), uvijek se čekalo do zadnjeg časa (i poslije) sa otkupnom cijenom radi ucjene i tako se ljude dovodilo pred gotov čin, bez velike mogućnosti utjecaja na tijek stvari.
Meni se ipak čini da se predviđa 'divljanje' cijena pšenice u bližoj budućnosti, tako da se ne treba žuriti sa prodajom. Ovo 'tiho' kupovanje je siguran znak da su otkupljivači nervozni, to nikada nisu radili (barem ne po ovim cijenama), uvijek se čekalo do zadnjeg časa (i poslije) sa otkupnom cijenom radi ucjene i tako se ljude dovodilo pred gotov čin, bez velike mogućnosti utjecaja na tijek stvari.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=7038&Itemid=81
I srbi znaju da cemo dobiti 2.4 a forumasi nevjeruju....
I srbi znaju da cemo dobiti 2.4 a forumasi nevjeruju....
bećar je napisao/la:Code, stvarno super cijena , nego, de mi pojasni plačanje?
čut ceš večeras..
Dečki, ostalo nam je nekih 4t neprodane pšenice (2009., istina, tad je bila loša).
Lokalni privatni mlinar nikak ju neće otkupiti. Ponudil je 1.5kn, mi tražili 2kn. Kak da je se riješim a da dobijem novce???
Ima li tko kakvu ideju o cijeni i kak ga natjerati da ju otkupi?
Hvala!
Lokalni privatni mlinar nikak ju neće otkupiti. Ponudil je 1.5kn, mi tražili 2kn. Kak da je se riješim a da dobijem novce???
Hvala!
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
evo ja bi bio zadovoljan i s 0,80kn/kg,kad bih mogo od toga zaraditi...pa neka narod jede jeftini kruh ja sam osobno uvjek za takvu soluciju....proizvest ču ja pšenicu i za 0,50kn samo neka mi smanje ulazne troškove smanje poreze i evo narodu jeftini kruh...
No ovako kada su mi ulazni troškovi veliki jednostavno se nemgu pokriti s cijenom od 1.5kn za kilogram zlatnog žita.. uzmimo prosjek od 5000kg zrna standard kvalitete a oni koji rade znaju što to znači vlaga 13 hektolitar min 76 i primjese 2% što su rjetki slučajevi da se sva takva pšenica doveze u silos ,no uzmimo 5000kg x1,5kn = 7500kn evo ja do sada imam dug za repromaterijal cca 4500kn po ha gdje je gorivo ,zakup ,kombajniranje ,amortizacija ostala sl davanja po ha su cca ( 1250+ 750+750+500+?) je cca 3250 + cca 4500= cca 7750kn,e sada poticaji 2000kn e oni kod pravog poljoprivrednika su usmjereni baš u ono što treba te mu pare odu za kredite za nove traktore i mehanizaciju tako da ih nevide samo prosljede dalje vjerujte mi ja sam do sada kupio samo tri nova stroja rotodrljaću prskalicu i tanjuraču vrjenost svega je bila cca 150 000kn i jedva sam ih otplatio jer uz te kredite imam velike za zemlju... e sada kada to sve zbroimo i oduzmemo ja sam ono realna slika hr poljoprivrednika koji je pošteno i bez bilo kakvih muljaža slika stanja seljaka koji pored tolike zemlje nema ni za kruh ponekad...sramotno ali istinito...niko mi nije htio pomoći bilo kakvim večim kreditom jer sam uvjek bio na rubu bankrota ne zbog nerada nego zbog silne želje za postanem kulak.. šala kad god sam došo do koje kinte ja juriš pa kupim zemlju i svjesno ulečem ono grlom u jagode..
E sad što sam htio reći ovim off-om da nije to tako kako se čini samo uzeti brojke i zbrojiti 2 i 2 jer oni nisu četir nego 22 tako i kod nas nekad misliš uh biće para ko salate kad ono figa jedva posplačaš obaveze i malo nešto ti ostane za preživiš nikako da živiš.. ijer sa ostatkom love trebaš opet posijate pa evo primjera za gorivo meni godišnje treba keša preko 100000kn a gdje je ostalo pa treba te novce zaraditi..
Picek moj picek ako tebi nije puno 100-200kn meni je... pogotovo kad ih nemam ,a bilo je to puno puta...u mom slučaju to je manje u buđetu cca 13000-26000kn manje tako da je to podosta love i meni to fali i imam debeli razlog da se bunim ako mi ih neko uskrati jer su mi isti novci obećani i računao sam na njih...sve je igra brojiki..
Tako po meni realno bih bilo kako već rekao 1,8-2kn/kg zlatnog zrna naravno ako su mi prinosi 7000kg hektolitar 82 i primjesa 2% i vlaga 13% ja potpisujem odmah....stim bi pokrijo prošlogodišnji pušin tako da bi budimo realni bio zadovoljan..ako bude viša ne bih se baš puno bunio
He he opet ja nadrobi svega vamo krivac vjetar jer nemogi ići suncokret prskati
No ovako kada su mi ulazni troškovi veliki jednostavno se nemgu pokriti s cijenom od 1.5kn za kilogram zlatnog žita.. uzmimo prosjek od 5000kg zrna standard kvalitete a oni koji rade znaju što to znači vlaga 13 hektolitar min 76 i primjese 2% što su rjetki slučajevi da se sva takva pšenica doveze u silos ,no uzmimo 5000kg x1,5kn = 7500kn evo ja do sada imam dug za repromaterijal cca 4500kn po ha gdje je gorivo ,zakup ,kombajniranje ,amortizacija ostala sl davanja po ha su cca ( 1250+ 750+750+500+?) je cca 3250 + cca 4500= cca 7750kn,e sada poticaji 2000kn e oni kod pravog poljoprivrednika su usmjereni baš u ono što treba te mu pare odu za kredite za nove traktore i mehanizaciju tako da ih nevide samo prosljede dalje vjerujte mi ja sam do sada kupio samo tri nova stroja rotodrljaću prskalicu i tanjuraču vrjenost svega je bila cca 150 000kn i jedva sam ih otplatio jer uz te kredite imam velike za zemlju... e sada kada to sve zbroimo i oduzmemo ja sam ono realna slika hr poljoprivrednika koji je pošteno i bez bilo kakvih muljaža slika stanja seljaka koji pored tolike zemlje nema ni za kruh ponekad...sramotno ali istinito...niko mi nije htio pomoći bilo kakvim večim kreditom jer sam uvjek bio na rubu bankrota ne zbog nerada nego zbog silne želje za postanem kulak.. šala kad god sam došo do koje kinte ja juriš pa kupim zemlju i svjesno ulečem ono grlom u jagode..
E sad što sam htio reći ovim off-om da nije to tako kako se čini samo uzeti brojke i zbrojiti 2 i 2 jer oni nisu četir nego 22 tako i kod nas nekad misliš uh biće para ko salate kad ono figa jedva posplačaš obaveze i malo nešto ti ostane za preživiš nikako da živiš.. ijer sa ostatkom love trebaš opet posijate pa evo primjera za gorivo meni godišnje treba keša preko 100000kn a gdje je ostalo pa treba te novce zaraditi..
Picek moj picek ako tebi nije puno 100-200kn meni je... pogotovo kad ih nemam ,a bilo je to puno puta...u mom slučaju to je manje u buđetu cca 13000-26000kn manje tako da je to podosta love i meni to fali i imam debeli razlog da se bunim ako mi ih neko uskrati jer su mi isti novci obećani i računao sam na njih...sve je igra brojiki..
Tako po meni realno bih bilo kako već rekao 1,8-2kn/kg zlatnog zrna naravno ako su mi prinosi 7000kg hektolitar 82 i primjesa 2% i vlaga 13% ja potpisujem odmah....stim bi pokrijo prošlogodišnji pušin tako da bi budimo realni bio zadovoljan..ako bude viša ne bih se baš puno bunio
He he opet ja nadrobi svega vamo krivac vjetar jer nemogi ići suncokret prskati
Zadnja promjena: pege25; 9/6/2011, 12:15; ukupno mijenjano 2 put/a.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Zvonimir je napisao/la:Dečki, ostalo nam je nekih 4t neprodane pšenice (2009., istina, tad je bila loša).
Hvala!
Lijepo.... izvadiš je van iz silosa ili već gdje je držiš pomješaj je sada s ovom novom i dobitčeš 2kn garant..
nadam se da sam pomogao
A što se tiče tjeranja da otkupi ima ja dečke za takve stvari ...polome mu noge i ruke i da vidiš kao se plaća
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Dao Bog da se obistine predviđanja oko cijene !
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
→→→ : VIŠE
Nisam pisao detalje al evo nadam se cu i ja dobiti sljedeci tjedan koju kunu za psenicu kako sam gore naveo.
Nadam se da nece biti cjena kasnije puno veca. Ako bude......
Nadam se da nece biti cjena kasnije puno veca. Ako bude......
@ 8441žu ma onda bi cijena trebala biti i puno veća jer godinama oni nama uzimaju po cijenama ispod svake normale, tako da to može pokriti za jednu godinu poslovanja ispod 0 a šta je sa ostalim godinama [/quote]
sve to dečki dolazi polako na svoje!
8441žu- Broj postova : 13
Registriran : 26.02.2010
1
Stranica 7 / 27. • 1 ... 6, 7, 8 ... 17 ... 27
Stranica 7 / 27.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.