AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena pšenice 2011g
Stranica 6 / 27. • 1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27
Re: Cijena pšenice 2011g
Evo primjer ovaj korisnih od jučer sto je pričao nebuloze o zaradi u polj.....o bmw-im,novim traktorima itd...
Novinari informiraju većinu ljudi koja nema veze sa polj, što nikako nije nama na ruku jer mi ispadamo kao neki neznam....tajkuni jer primamo poticaje itd...
Ostalo se nespomnje,nego samo to...gdje je rad,ulaganje itd..
Novinari informiraju većinu ljudi koja nema veze sa polj, što nikako nije nama na ruku jer mi ispadamo kao neki neznam....tajkuni jer primamo poticaje itd...
Ostalo se nespomnje,nego samo to...gdje je rad,ulaganje itd..
Ma da mogu dao bi njima pege samo pet minuta mog poštenog poljoprivrednog života ,pa bi vidjeli šta je kulak
Ja ne kažem da se nemože zaraditi od poljoprivrede samo što je to spor i mukotrpan proces ,narvno kao češ i misliš raditi pošteno,od poštenog rada se nitko još nije obogatio u ovoj državi ,a valjda i neče ....
Ali ja sam sretan , volim ovaj posao i zadovoljn sam i otpacima jer se uz dobru organizaciju i vrijedne ruke i od otpada može stvoriti nešto korisno....
A ovi što pišu ovake nerbuloze su samo ljubomorna bagra koja misli da nama novi strojevi i traktori padaju s neba ,pa neka se uvate bolje posla pa če i oni imati...pa nakraju što je tu loše da jedan poljoprivrednik ima novi traktor i vozi BMW ili Mercedes pa što smo mi operirani od luksuznog života...pa netko se morao bogovski naraditi i to generacijama da bi danas mogao uživati u plodovima svog poštenog rada...tako ja ništa nevidim tu loše i dao bog da nas ima što više kulaka....i zaslužili smo ...
Kad plitičari koji tamo mlate praznu slamu u saboru voze dobre aute i imaju pune račune ,zašto nebih i mi imali...
Ma ne kraju majku im hebem treba im još slagati da smo puni ko brodovi da se razbacujemo s novcima pa neka pati banda ljubomorna... uh sad sam ljut ko leptir....a baš sam inače smirena i tiha osoba evo odma moram nešto
Ja ne kažem da se nemože zaraditi od poljoprivrede samo što je to spor i mukotrpan proces ,narvno kao češ i misliš raditi pošteno,od poštenog rada se nitko još nije obogatio u ovoj državi ,a valjda i neče ....
Ali ja sam sretan , volim ovaj posao i zadovoljn sam i otpacima jer se uz dobru organizaciju i vrijedne ruke i od otpada može stvoriti nešto korisno....
A ovi što pišu ovake nerbuloze su samo ljubomorna bagra koja misli da nama novi strojevi i traktori padaju s neba ,pa neka se uvate bolje posla pa če i oni imati...pa nakraju što je tu loše da jedan poljoprivrednik ima novi traktor i vozi BMW ili Mercedes pa što smo mi operirani od luksuznog života...pa netko se morao bogovski naraditi i to generacijama da bi danas mogao uživati u plodovima svog poštenog rada...tako ja ništa nevidim tu loše i dao bog da nas ima što više kulaka....i zaslužili smo ...
Kad plitičari koji tamo mlate praznu slamu u saboru voze dobre aute i imaju pune račune ,zašto nebih i mi imali...
Ma ne kraju majku im hebem treba im još slagati da smo puni ko brodovi da se razbacujemo s novcima pa neka pati banda ljubomorna... uh sad sam ljut ko leptir....a baš sam inače smirena i tiha osoba evo odma moram nešto
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
→→→ : VIŠE
Jake ti poljoprivrede u našoj državi kad ja orem sa 533!
Neka pege,samo ti popi,smiri se...ljuti leptiri su opasni,stoga nemoj se ljutiti.
Ti koji pričaju nebuloze su ljubomorni,ali klin se klinom izbija...Kad pege kupi sedmicu bit ve veselja.
Neka pege,samo ti popi,smiri se...ljuti leptiri su opasni,stoga nemoj se ljutiti.
Ti koji pričaju nebuloze su ljubomorni,ali klin se klinom izbija...Kad pege kupi sedmicu bit ve veselja.
Kod nas kruži priča da če iz bosne dolaziti i direkt u kamione po 2kn.
Dal je patka ili ne neznam?
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
na saastanku bio predstavnik pik vinkovaca odnosno todorića i neka dva tipa koji bi burzovno okupili proizvođače i ponudili robu onome tko najviše plati cijenu nitko nije ponudio više će se znati za dva tjedna kada pokrovac ponovo okuplja otkupljivače stime da će pokušati dovesti i nekoga iz žito zajednice ova dva tipa sa burze predstavljaju neku firmu NAŠE BLAGO uglavnom pik nudi otkup svima i sa ugovorom i bez ugovora i traži veće proizvođače od sto i više hektara i nudi suradnju u vidu kreditiranja istih jedino što se meni od svega svidlo jeste fiš koji sam tri puta sipoandro je napisao/la:evo imam neku informaciju da sutra sastaju pokrovac i seljaci sa nekim otkupljivačima pšenice u retkovcima da bi se razgovaralo o cjeni pšenice
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Registriran : 17.03.2011
11
debo9999 je napisao/la:Kod nas kruži priča da če iz bosne dolaziti i direkt u kamione po 2kn.
cuo sam isto, napiso sam vec ranije nadam se da ce bit nesto od toga, tj. da ce bit otimanje za svaku kilu psenice jedino onda mozemo nesto zaradit
Stanar upravo to ti i vjerujem da se jedino moglo svidjeti.... znači spremite vi to kod nas pa ćemo mi onda vama skrojiti cijenu
Evo još malo zanimljivosti oko cijene :
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=6957&Itemid=81
Po toj računici, marža pokrića u slučaju pomenutih prinosa i otkupne cene tih žitarica iznosila bi oko 750 evra po hektaru za kukuruz i oko 660 evra po hektaru za pšenicu.
I u Srbiji se svi u drzvavi boje da seljaci nebi slučajno zaradili koju kunu više.
Šta koga boli K sad kad seljak može dobiti solidnu cifru po hektru pšenice?
Kad smo išli u minus ona je to bilo normalno,a sad ....
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=6957&Itemid=81
Po toj računici, marža pokrića u slučaju pomenutih prinosa i otkupne cene tih žitarica iznosila bi oko 750 evra po hektaru za kukuruz i oko 660 evra po hektaru za pšenicu.
I u Srbiji se svi u drzvavi boje da seljaci nebi slučajno zaradili koju kunu više.
Šta koga boli K sad kad seljak može dobiti solidnu cifru po hektru pšenice?
Kad smo išli u minus ona je to bilo normalno,a sad ....
E Code to se zove POLITIKA
Stvarnost je da pšenice nema
Realnost je da bi trebala biti preko 2kn
onda oni to uzmu u obzir i ponude 1,60
Stvarnost je da pšenice nema
Realnost je da bi trebala biti preko 2kn
onda oni to uzmu u obzir i ponude 1,60
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Registriran : 01.01.2011
15
Po nekoj mojoj filozofiji ove godine ja bi bio zadovoljan sa 1.4-1.5,ali da je protekle 3godine cijena psenice varirala od 1.3-1.5,odnosno da je nama tako placena.
E sad jbg plavi ,posto je nasa drzava nesposobna da drzi neku cijenu koja nevarira od 0.75 do 2.2kn/kg nego da je u tim gore okvirima onda bi bilo sve ok.
Ovako nek nam daju 2.5kn da si bar dio gubitka nadoknadimo.Zbilja kako kazes nema pšenice,jbg nek ju plate onda.Tak i tak ce se morat garant uvoziti po 2kn plus prijevoz do HR,skupit ce se. ..
E sad jbg plavi ,posto je nasa drzava nesposobna da drzi neku cijenu koja nevarira od 0.75 do 2.2kn/kg nego da je u tim gore okvirima onda bi bilo sve ok.
Ovako nek nam daju 2.5kn da si bar dio gubitka nadoknadimo.Zbilja kako kazes nema pšenice,jbg nek ju plate onda.Tak i tak ce se morat garant uvoziti po 2kn plus prijevoz do HR,skupit ce se. ..
Kolege mi prica da u Francuskoj je susa i da je psenica jako losa ,kao kise nije bilo 47 dana u toj oblasti gdje je bio.
zlocko- Broj postova : 528
God : 43
Zanimanje : svašta po malo
Registriran : 26.05.2011
7
da se nadovežem..bratić u njemačkoj kaže da se oni mole za ledeotuču, kiše nema, od prinosa ništa, pa ako led otuče bar će nešto vratiti od osiguranja..
cijela Europa u banani što se tiče pšenice, a nas će banda ucjenjivati s cijenom
cijela Europa u banani što se tiče pšenice, a nas će banda ucjenjivati s cijenom
burazeri- Broj postova : 25
Registriran : 14.12.2010
0
di god pogledam neke vjesti svuda neke katstrofe kako kod nas tako i u europi, ili suse ili oluje i led i svasta, zita losa ili izgorila ili led potuko mislim da se niko ne nada prevelikim prinosima
e sad ta cijena, moraju nam dat dobru cijenu ili treba napravit pizdariju, ne treba prodavat niko me nece naterat da mu prodam posto poto svoju psenicu, na svim burzama je preko 2kn i pa bio bio red da i kod nas bude preko 2kn
e sad ta cijena, moraju nam dat dobru cijenu ili treba napravit pizdariju, ne treba prodavat niko me nece naterat da mu prodam posto poto svoju psenicu, na svim burzama je preko 2kn i pa bio bio red da i kod nas bude preko 2kn
Mi nemamo nikakve veze sa Njemačkom i francuskom, niti možemo prognozirati njihove prinose. Njihova žetva kasni za našom mjesec dana, niti nas oni trebaju zanimati. Ko može treba pšenicu uskladištiti i sigurno će duplo zaraditi. Jer poučeni prijašnjim iskustvima sad ako je prodamo nećemo zaraditi ništa posebno. Na zimu će opet biti preko dvije kune.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
Rile kao kod nas je cijena 2kn...
Al ajd nazovi bilo koju firmu,reci da imas 50tona i pitaj po kojoj ce ti cijeni platiti?
Dobit ces 170kn...to nije 200!
Al ajd nazovi bilo koju firmu,reci da imas 50tona i pitaj po kojoj ce ti cijeni platiti?
Dobit ces 170kn...to nije 200!
rile ko je 2008 zaradio duplo ili bilo koliko, cijena je bila 1,5kn i dosta je ljudi skaldistilo da bi na kraju neki prodali i po 1,10kn eto toliko o tom koliko je sigurno skladistenje, ustvari ne sjecam se godien da zito raslo poslje zetve osim prosle godine
treba nas zanima cijena vani jer kazu kako je nasa najskuplja u eu, kod francuza i svaba je 2kn a kod talijana 2,3kn a da ne pricam koliko je kod njih jeftinija proizvodanj i koliko imaju manje kamate
treba nas zanima cijena vani jer kazu kako je nasa najskuplja u eu, kod francuza i svaba je 2kn a kod talijana 2,3kn a da ne pricam koliko je kod njih jeftinija proizvodanj i koliko imaju manje kamate
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Rekordna-proizvodnja-zitarica-nece-donijeti-nize-cijene
morate znati, da je za jednog njemca katastrofa i 5, 6 tona/ha....
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
simone a mislis da za nas nije samo za sad ne mozemo bolje ali sigurno da znamo proizvest cak vi se od svabe u to sam siguran samo nam se taj ulog nebi isplatio
Vidjetćeš DP, cijena će rasti. Nemamo dovoljno posijane pšenice a prinos će podbaciti. Dok se namire rezerve, veliki dio će mlinari odmah pokupovati, i na zimu isti scenarij kao i ove godine.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
bolje bi bilo da sad ona bude dobra a kasnije svejedno i mislim da ce se svi slozit sa tim 2,40 bi svakog zadovoljilo a ocekivat 3kn je ipak nerealno i po toj cijeni niko nece kupovat(cak i da bude tolika) jer ima se nece isplatit
tako da bi svima trebala bit glavna briga da u poslej zetve najduze mjesec dana dobijemo dobru cijenu recimo tih 2,4kn a pricat o necem sto ce mozda bit a mozda ne, a i jedva 10% nas moze skaldistit psenicu a ostali ne ili im se ne isplati
tako da bi svima trebala bit glavna briga da u poslej zetve najduze mjesec dana dobijemo dobru cijenu recimo tih 2,4kn a pricat o necem sto ce mozda bit a mozda ne, a i jedva 10% nas moze skaldistit psenicu a ostali ne ili im se ne isplati
kolega je prošlogodišnju pšenicu prije mjesec dana prodao po 215kn + pdv
tako da svoju ove godine skladištimo
tako da svoju ove godine skladištimo
nikola2104- Broj postova : 23
Registriran : 20.10.2009
0
France is believed to have been the winner of an Algerian tender of 600,000-650,000 tonnes sealed late last week at about $366 a tonne, including freight.
366$=1855 kn (sa uključenim prijevozom od Francuske do Alžira)
otkupljivači pokrali i francuze..
366$=1855 kn (sa uključenim prijevozom od Francuske do Alžira)
otkupljivači pokrali i francuze..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
ha, francuzi se uplašili konkurencije....po mojoj procjeni ovo je odličan posao za njih...ovu pšenicu su otkupili po 1.4 kn, zarada očita (sve preko 10% je odlična zarada)...uskoro će ponovo otkup friškog žita vjerovatno ispod 1.8 kn...skladišta očišćena, lova na računu...idemo dalje
kad naši poljoprivrednici postignu otkupnu cijenu pšenice (i visinu subvencije) kao francuzi, onda ću shvatiti tvoj sarkazam
kad naši poljoprivrednici postignu otkupnu cijenu pšenice (i visinu subvencije) kao francuzi, onda ću shvatiti tvoj sarkazam
Stranica 6 / 27. • 1 ... 5, 6, 7 ... 16 ... 27
Stranica 6 / 27.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.