AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Rotodrljače
Stranica 10 / 23. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23
Re: Rotodrljače
Dizel je napisao/la:Kod hitnera im se zna desit da malo profulaju mjere, a Kušeca se nikad dočekat da napravi.
Meni Kušec napravi u roku. . Inače tajna je u tome da mu kažeš da ti je hitno, pa to napravi. A što se tiče mjera problem je u tome da uvijek k majstorima dođemo sa poderanim zupčanicima, osovinama i ostalim dijelovima i od njih očekujemo da znaju mjere tih elemenata dok su bili novi, pa da tako naprave. I promaše, da, i poprave, a i pripašu kada treba. Tako je sa starim strojevima, a što se tiče rotodrljače posebno - najbolje ju je kupiti n o v u.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito je napisao/la:
Meni Kušec napravi u roku. . Inače tajna je u tome da mu kažeš da ti je hitno, pa to napravi. A što se tiče mjera problem je u tome da uvijek k majstorima dođemo sa poderanim zupčanicima, osovinama i ostalim dijelovima i od njih očekujemo da znaju mjere tih elemenata dok su bili novi, pa da tako naprave. I promaše, da, i poprave, a i pripašu kada treba. Tako je sa starim strojevima, a što se tiče rotodrljače posebno - najbolje ju je kupiti n o v u.
Onda si ti jedan od rjetkih kojima napravi u roku :P
Poprave, da, samo taj popravak moraš čekati opet tjedan dana, a obično gori pod petama.
Najbolje je kupiti novu, ali ako se nema za novu onda se krpari.
Dizel- Broj postova : 58
Registriran : 25.12.2010
1
Kušeec nikada ne napravi u roku osim toga uvjek fula u dimenzijama, pretrpan je poslom ja gotovo više ništa ne nosim k njemu
Evo kupili smo kardan:
Kardan je predviđen za max 1100o/min.
Jel smo dobro kupili ili ne?
Kardan je predviđen za max 1100o/min.
Jel smo dobro kupili ili ne?
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
→→→ : VIŠE
kolko sam ja procjenil kod tebe jučer...dobro ste kupili...al pazi claas je ipak makina da kardan ne pokidaš...
Matija case 5140- Broj postova : 989
God : 30
Zanimanje : Svinjogojac
Registriran : 18.01.2009
18
u dobro izgleda di si ga uzimo i kolika je cjena
IVAN.14.- Broj postova : 924
Registriran : 16.02.2011
6
Imaš li negdje napismeno na koliko je podešeno to kvačilo (moment), to jest koliko iznosi moment na kojem će proklizati? Onda izračunaš maksimalnu snagu. Inače taj moment na kojem će proklizati dade se podesiti, smanjiti ako je prevelik (teoretski) na ovoj vrsti kvačila tako da izbaciš koji vijak sa oprugom a najbolje je to raditi u paru, nasuprotne radi balansa (ali nije uvijet). Ili 'popuštati' vijke - ali sa time se ne bih igrao. Pročitaj što piše u uputi ili kontaktiraj proizvođača/uvoznika/prodavača. Prejako podešeno kvačilo (na prevelik moment) - ti je kao da ga ni nemaš.
117
ja imam osigurač na šaraf, kada brane negdje zapnu šaraf jednostavno pukne, sistem je dobar ali treba imati u alatu nekoliko šarafa
http://www.njuskalo.hr/oprema-obrada-tla/roto-drljaca-sijacicom-oglas-2034739
sta mislite o ovoj kombinaciji? jesi te rotodrljace icemu kao i fiona sijacica, nemogu nigdi nac podatke ni za jedan stroj a zanima me tezina tj. dal bi to mogo nosit moj traktor, ima jako dobru hidrauliku i pise da mu je nosivost 2500kg mada je korisna nosivist sigurno dosta manja(mozda 1500kg) pa me zanima koliko bi to sve bilo tesko sa sjemenom
sta mislite o ovoj kombinaciji? jesi te rotodrljace icemu kao i fiona sijacica, nemogu nigdi nac podatke ni za jedan stroj a zanima me tezina tj. dal bi to mogo nosit moj traktor, ima jako dobru hidrauliku i pise da mu je nosivost 2500kg mada je korisna nosivist sigurno dosta manja(mozda 1500kg) pa me zanima koliko bi to sve bilo tesko sa sjemenom
Dp za roto neznam ma nema tu puno mudrolija sve su one dobre ako su zupčanici ok,a to provjeriš kada ju digneš i rukom malo oreneš onako malo lijevo ili desno nesmije imati puno lokera u hodu ,za sijačicu znam jer je moja fiona 3m i kod mene je 6 godina i radi odlićno .
E sada težina kompleta nebi trebala biti više od 1000kg roto je cca 600kg sijaćica cca200kg plus 150 kg sjemena, tako da nebi trebalo tu biti problema s hidraulikom i dizanjem ,imao bih problema dizalo bih ti prednji kraj tako da bih morao dosta utega staviti naprjed.
E sada težina kompleta nebi trebala biti više od 1000kg roto je cca 600kg sijaćica cca200kg plus 150 kg sjemena, tako da nebi trebalo tu biti problema s hidraulikom i dizanjem ,imao bih problema dizalo bih ti prednji kraj tako da bih morao dosta utega staviti naprjed.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
BOŽIDAR je napisao/la:ja imam osigurač na šaraf, kada brane negdje zapnu šaraf jednostavno pukne, sistem je dobar ali treba imati u alatu nekoliko šarafa
i kod mene je takav sistem odnosno došla je iz tvornice sa tim kardanom iz italije
Mene isto zanima cijena. Jesi ga uzeo kod messisa???
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
pege25 je napisao/la:Dp za roto neznam ma nema tu puno mudrolija sve su one dobre ako su zupčanici ok,a to provjeriš kada ju digneš i rukom malo oreneš onako malo lijevo ili desno nesmije imati puno lokera u hodu ,za sijačicu znam jer je moja fiona 3m i kod mene je 6 godina i radi odlićno .
ma lako za tegove a i stavit cu one tockove sto sam prico pa ce imat tezine, ako je to tesko 1000kg onda ce ic jer sam nosio sjetvospremac 1400kg tezak, zvao sam lika kaze na sijacici bi trebalo promjenit one plastike i pokoju motiku a za roto kaze da je dobra al treba sve otic vidit, jos ako malo pusti mozda mi se i i splati kupit
Ja sam ti kod tog lika gledo rabewerkovu rotobranu 3m. Lik ju je nahvalil i držal cjenu 3000 €, kao nečujna, nema lufta, sve top stanje, došo ,tamo gledat , ponio kaparu, a kad ju je pustio u pogon, ona na prazno ronda, a kad ju je pustil u zemlju još gore, malo bolje gledo po njoj, i nađoh di je otvarana, odnosno di je rezan poklopac drkano po unutrašnjosti i poslije zavareno, nisam to odmah ni skužio jer je bila zemlje gore.
Tu rotobranu i sijačicu baš i nisam previše gledo, a onak kak sam vidio usput to je u dosta lošem stanju, sad nije ni to neka lova, al opet nemoj mu vjerovat na rječ, nek ti ju digne na traktor i uključi, provjeri jel ima lufta na člancima.
Tu rotobranu i sijačicu baš i nisam previše gledo, a onak kak sam vidio usput to je u dosta lošem stanju, sad nije ni to neka lova, al opet nemoj mu vjerovat na rječ, nek ti ju digne na traktor i uključi, provjeri jel ima lufta na člancima.
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
Jel bi mogao Fiat 100 KS radit s rotodrljčom od 3 m?
2,5 m mu ne pokriva trag, a mislim da bi mu 3 bilo previše.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
Pazi dp ima da se preporodiš ako ju uzmeš za mene je rotodrljača majka najbolji stroj ikada izmišlen
Cijena nije pretjerana naravno probaj malo još rušiti cijenu i to je to naravno morati ćeš malo uložiti ali onda ima da radiš s veseljem vjeruj mi .Pa ja sam prije morao poslje oranja najmanje dva puta tanjurati i dva puta sjetvospremaćem da bi bilo imalo slićno kao kada roto prođe direkt po brazdi .U jesen poreš prođeš jednom samo sa roto ,jer ti nećeš moći vjerovatno iz prve tj sijati direkt na brazdu ,poslje baciš gnojivo i kačiš roto plus sijaćicu i siješ.
Kada gledam ja sam za svoju roto platio samo lift toliko para koštao me prije 6 god i to ravno 12 000kn
Kada gledam kolega je kupio sebi sijaćicu amazone 2,5 m i platio ju 2,300e a ti ovo dobiješ sve za cca 1500e ,pa moja sijaćica vredi dobro sada s ovim zatvaranjem malo više ali koštala me prije 6 god 1000e i isto je bila u lošijem stanju malo uložio i do sada je posijala cca 850 hektara i i dobro sije za svoje godine i stanje.
Tako koliko će tebi trebati godišnje ova kominacija te može poslužiti cijeli život
Cijena nije pretjerana naravno probaj malo još rušiti cijenu i to je to naravno morati ćeš malo uložiti ali onda ima da radiš s veseljem vjeruj mi .Pa ja sam prije morao poslje oranja najmanje dva puta tanjurati i dva puta sjetvospremaćem da bi bilo imalo slićno kao kada roto prođe direkt po brazdi .U jesen poreš prođeš jednom samo sa roto ,jer ti nećeš moći vjerovatno iz prve tj sijati direkt na brazdu ,poslje baciš gnojivo i kačiš roto plus sijaćicu i siješ.
Kada gledam ja sam za svoju roto platio samo lift toliko para koštao me prije 6 god i to ravno 12 000kn
Kada gledam kolega je kupio sebi sijaćicu amazone 2,5 m i platio ju 2,300e a ti ovo dobiješ sve za cca 1500e ,pa moja sijaćica vredi dobro sada s ovim zatvaranjem malo više ali koštala me prije 6 god 1000e i isto je bila u lošijem stanju malo uložio i do sada je posijala cca 850 hektara i i dobro sije za svoje godine i stanje.
Tako koliko će tebi trebati godišnje ova kominacija te može poslužiti cijeli život
131
ma daj ne lupetaj gluposti, zašto nebi mogao tjerati, odnosno bratić je sa JD od 100 ks radio sa 3 metra i sijačicom u kompletu, i ja sa 80 konačno probao i u ovim uvjetima ide bez problema....
hellboy152 je napisao/la:Jel bi mogao Fiat 100 KS radit s rotodrljčom od 3 m?
Pazi neka lakša roto drljaća možda da a kominaciju nebi preporučio ako siješ puno.
Evo ja ovu svoju kombinaciju koju trenutno imam nisam mogao nositi niti vuči sa rx 120,dobro kod njega je hidraukika poznato slaba ,ali i sa ful utega naprijed dizao je jako prednji kraj i nisam nikako mogao raditi s tom kombinacijom,dok je jedan kolega radio s jd 3650 ili 116ks radio je par sezona i satro je traktor ,dobro sijao je godišnje po 200 ha i više ali po mom za 3m i sijaćicu s 150 kg sjemena mora biti traktor od 135 pa na više ks da bi bilo ono da ne uništavaš traktor i da bih stroj radio ono kako treba.
131
Rajtek je napisao/la:Ja sam ti kod tog lika gledo rabewerkovu rotobranu 3m. Lik ju je nahvalil i držal cjenu 3000 €, kao nečujna, nema lufta, sve top stanje, došo ,tamo gledat , ponio kaparu, a kad ju je pustio u pogon, ona na prazno ronda, a kad ju je pustil u zemlju još gore, malo bolje gledo po njoj, i nađoh di je otvarana, odnosno di je rezan poklopac drkano po unutrašnjosti i poslije zavareno, nisam to odmah ni skužio jer je bila zemlje gore.
Pazi se i one koja nema ništa lufta jer maheri povare zupčanike za osovine i onda kada ode semering ili ležaj možeš plakati kraj nje.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
To se ne isplati popravljati. Poderu se dosjedi između zupčanika i osovina koje prilaze kroz te zupčanike, kada bi želio napraviti 'pravi' remont trebao bi sve novo, ali naravno da nije napravljeno od neke repe i da bude termički obrađeno, i dovoljno precizno da ima dobar dosjed da se može rastaviti, a da nema lufta da se ne razbije u radu. To se ne isplati, obično majstori to i nekako naprave ali na kraju više nije to ono kao kada je bilo novo. Potraži si po tražilicama dobru rabljenu drljaču, po mogućnosti onu težu izvedbu za jače traktore i nešto novije (do 10 godina starosti). Ali najbolje novo. Mani se tih popravaka jer to nije trajno riješenje.
117
fidel sve se da popravit, a da je novo najbolje, je opet bolje dat tih 10-12k za polovnu nego preko 30 pa isto imat starudiju koju traba isto popravljat, i te mladje od 10-ak godina ili manje mogu bit jos gore od te
uglavnom nisma pametan sta uzet kad sam ogranicen s lovom, imam jos jednu kombinaciju za jednu siju vecu i koje ne ide na RD a naleto sam i na ovo http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/roto-brana-oglas-2624859 al to je dosta vise love
uglavnom nisma pametan sta uzet kad sam ogranicen s lovom, imam jos jednu kombinaciju za jednu siju vecu i koje ne ide na RD a naleto sam i na ovo http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/roto-brana-oglas-2624859 al to je dosta vise love
gledaj ovo:
http://www.agriaffaires.com/occasion/herse-rotative/1454596/breviglieri-mekfarmer-100-2-5m.html
jedino što kaže da je ovo cijena bez valjka. To je najslabiji model, ali je novo, i dovoljno dobro za manji traktor. Sa jednim kolegom sam išao gleadti rabljene drljače kod trgovaca i mogu samo reći da oni tamo vani valda kupe samo smeće i to ovdje dobro naplaćuju. A jedno je kupiti rotodrljaču staru 10 godina ili 25 godina, ipak je to razlika. Na ovoj prvoj vjerovatno treba izmjeniti ležajeve, a ovu drugu se ne isplati popravljati (ako je u lošem stanju). A kada smo kod starih drljača nikada ne bih uzeo stari maschio, dok bi recimo uzeo stari pegoraro. Stari maschio je poznat po tome da je loše izrade, jedan je tako 'zacviko' u radu da je smotao osovinu priključnog vratila na traktoru (Fendt). A čovijek se radovao kako je od njemca kupio jeftinu rotodrljaču za 500 DM. I još k tome 'ispravna'. ALi bez kvačila na kardanu.... Popravak Fendta je koštao više nego ta drljača. I đubre se uvijek razleti u sezoni kada treba raditi, a nikada po zimi kada stoji u šupi.
http://www.agriaffaires.com/occasion/herse-rotative/1454596/breviglieri-mekfarmer-100-2-5m.html
jedino što kaže da je ovo cijena bez valjka. To je najslabiji model, ali je novo, i dovoljno dobro za manji traktor. Sa jednim kolegom sam išao gleadti rabljene drljače kod trgovaca i mogu samo reći da oni tamo vani valda kupe samo smeće i to ovdje dobro naplaćuju. A jedno je kupiti rotodrljaču staru 10 godina ili 25 godina, ipak je to razlika. Na ovoj prvoj vjerovatno treba izmjeniti ležajeve, a ovu drugu se ne isplati popravljati (ako je u lošem stanju). A kada smo kod starih drljača nikada ne bih uzeo stari maschio, dok bi recimo uzeo stari pegoraro. Stari maschio je poznat po tome da je loše izrade, jedan je tako 'zacviko' u radu da je smotao osovinu priključnog vratila na traktoru (Fendt). A čovijek se radovao kako je od njemca kupio jeftinu rotodrljaču za 500 DM. I još k tome 'ispravna'. ALi bez kvačila na kardanu.... Popravak Fendta je koštao više nego ta drljača. I đubre se uvijek razleti u sezoni kada treba raditi, a nikada po zimi kada stoji u šupi.
117
prijatelju ja sam uzeo starudiju fliegl 2.5 m zahvat ništa lokera nije imala kad sam je lani 1 puta uključio ništa se nije čulo mislio sam da nisam dobro uključio kardan međutim prije 4 dana precvikalo mi je osigurač na kardanu kada sam pogledao dole 2 klina ispala sa osovinom koja je oštećena biće dobro ako zubčanik nije dobio što vjerovatno jeste bio kod majstora savjet dobio pokrpaj i riješi je se a ti kako hoćeš
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
uf znači veselo.....
zato sam ja davno rekao da za takve strojeve nije puno dati i da ga kupiš novoga i kad krene veselje onda ga udati dalje...... ali opet sve zavisi koliko posla mora odraditi itd...
zato sam ja davno rekao da za takve strojeve nije puno dati i da ga kupiš novoga i kad krene veselje onda ga udati dalje...... ali opet sve zavisi koliko posla mora odraditi itd...
Stranica 10 / 23. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16 ... 23
Stranica 10 / 23.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.