AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Claas
Stranica 8 / 35. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 21 ... 35
Re: Claas
Pavinjak je napisao/la:
Tako piše u njegovoj temi, ne vidim razlog za laganje.
@Zrine Gdje si čuo drukčije ako se smije znati?
Pusti te priče. A nije bitno gdje sam čuo. Nego sam čuo da se previše hvali.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
@SimonMS
Koliko bi tvoj kombajn navršio žita u tonama na sat ne u hektarima . Pokušaj sanjati da si u Slavoniji sa njim Da su ti polja velika a najmanja njiva 5 ha . Da imaš traktor koji ti barem jedan bunker u tekućem satu uzme u hodu odnosno ne moraš stajati . Previše dobro ti se to čini ? Vidiš manje-više tako radimo ovdje
Da li bi tvoj kombajn imao output 20 t/sat ako se radi kao što sam gore opisao ?
Ispričavam se za prijašni post jer sam stalno pisao recimo 25t/ha ili 40t/ha a zapravo sam mislio na sat ( h ) a ne na hektar ( ha ) ... ispraviti ću to .
Koliko bi tvoj kombajn navršio žita u tonama na sat ne u hektarima . Pokušaj sanjati da si u Slavoniji sa njim Da su ti polja velika a najmanja njiva 5 ha . Da imaš traktor koji ti barem jedan bunker u tekućem satu uzme u hodu odnosno ne moraš stajati . Previše dobro ti se to čini ? Vidiš manje-više tako radimo ovdje
Da li bi tvoj kombajn imao output 20 t/sat ako se radi kao što sam gore opisao ?
Ispričavam se za prijašni post jer sam stalno pisao recimo 25t/ha ili 40t/ha a zapravo sam mislio na sat ( h ) a ne na hektar ( ha ) ... ispraviti ću to .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Ako govorimo o recimo 5-8t/ha zna se koliko je to od prilike na sat....al koliko se dobije na vremenu kod tako velikih parcela ne mogu si predstavljati.
Ako spominjem da su kod nas parcele zasad od 100-400m duge (a te 400 su rjedke)... Neznam-rado bih došao malo tamo
Ako spominjem da su kod nas parcele zasad od 100-400m duge (a te 400 su rjedke)... Neznam-rado bih došao malo tamo
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
pingo to puno zavisi od prinosa, mi svi mjerimokoliko smo ha skinuli na dan a ne tona, a zasto zato sto je znalo bit(prosle godine) na nekoj njivi 9t po ha a kod drugog gazde 4,5 sto je ogromna razlika a povrsine je skinuto isto 16 ha za dan i kod jednog i drugog, kako je to ispalo tako ne znam
kod ovga je bilo 4 puna kamiona i 2x prikolice od 10t s tim da je jedan kamion imo cak 36t neto
kod ovga je bilo 4 puna kamiona i 2x prikolice od 10t s tim da je jedan kamion imo cak 36t neto
Učinak kombajna se mjeri u tonama kroz sat . Nema tu nikakvih hektari na sat ili dan kako mi za naše kombajna volimo reći . Svaki moderan kombajn bi trebao imati isti ( dobro skoro isti ) učinak u tonama po satu bilo da vrši na njivi sa 9 ili 6 tona žita po hektaru . Ako je prinos slabiji povećavaš radnu brzinu . Podrazumijeva se da kipaš u hodu i da njive na kojima vršiš sa tim recimo Lexion-om nisu od jutra ili dva nego da budu po njegovom ukusu - table .
3
da al kako ces ga poterat kad ima mase a nema zrna kombajnu je isto tesko progutat tu slamu i moras sporije
ja sam za nekih 8 sati nakosio s medionom 310 tih 140-ak tona jer je kazem i bilo zita, jako dobar prinos ali stajo sam kipat
ja sam za nekih 8 sati nakosio s medionom 310 tih 140-ak tona jer je kazem i bilo zita, jako dobar prinos ali stajo sam kipat
Problem je u tome što su neke pšenice koje forsiraju na najmanju mogučo visino, baš smješno visino, kad se vrše više nego manje samo vlati-to se lako vidi i na youtube...dobro tad su na pitanju propustnost sita i slično. Al siguran sam, da je kod kombajna večih kapaciteta najvažnija propustnost a ne čist rad.
@deere power: dakle 17.5t/h....... težko povjerujem u to cifru al treba če ti vjerovati...Medion 310 primerljivi je sa Tucano 320
@deere power: dakle 17.5t/h....... težko povjerujem u to cifru al treba če ti vjerovati...Medion 310 primerljivi je sa Tucano 320
8
Čitam postove i računam i dobijem da sam ove godine kosio max. 8t/h. Mora
se uzeti u obzir da su i kod mene male parcele i da uvjek stajem dok
kipam. Slažem se sa deere powerom o ovogodišnjoj pšenici koja je imala
puno mase a malo zrna pa se zbog toga nije niti moglo tijerati kombajn.
Kosio sam sa Claas Medion 310.
se uzeti u obzir da su i kod mene male parcele i da uvjek stajem dok
kipam. Slažem se sa deere powerom o ovogodišnjoj pšenici koja je imala
puno mase a malo zrna pa se zbog toga nije niti moglo tijerati kombajn.
Kosio sam sa Claas Medion 310.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
[/quote]Pusti te priče. A nije bitno gdje sam čuo. Nego sam čuo da se previše hvali.
To sto se netko hvali.. nema veze koliko radi.. !!
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
dakle tabla komad i dugacka, kad odem gore i dolje bunker pun da vec pomalo koje zrno i iscuri hl je bio jako dobar pa racunam da je bilo 5t u bunkeru tako da odma u okretanju iskipam i gas dalje nije bilo puno gubljenja vremena, prevoz se nije ceko
a tih 17,5t/h to je cistog rada, znaci tu odbij dolazak na njivu mjerenje vlage pizdarije kojekakve stajanje za jest pa popit pivu i tako to, a u povrsinama bi izaslo 3kj za sat vremena, sto na dugackoj njivi, ravnoj, sorta je bila srpanjka pa se moglo malo ic brze bez obzira na prinos moguce napravit ali to je teranje kombajna do maksimuma, ove godien to se nije moglo napravit ni blizu
a tih 17,5t/h to je cistog rada, znaci tu odbij dolazak na njivu mjerenje vlage pizdarije kojekakve stajanje za jest pa popit pivu i tako to, a u povrsinama bi izaslo 3kj za sat vremena, sto na dugackoj njivi, ravnoj, sorta je bila srpanjka pa se moglo malo ic brze bez obzira na prinos moguce napravit ali to je teranje kombajna do maksimuma, ove godien to se nije moglo napravit ni blizu
[/quote]dakle 17.5t/h....... težko povjerujem u to cifru al treba če ti vjerovati...Medion 310 primerljivi je sa Tucano 320
Zašto teško vjerujes da zto nije mogo... prijatelj iz susjednog sela.. ima ĐĐ 1620 6m kosa .. danas tablu svoju 43kj skine.. bez problema samo da ima prijevoza kombajna tjera kao vraga po njivi.. lane smo vrsili ujutro od 10 pa do 1 u noci.. nezznam koliko se skinilo ali to je islo.. ali on ide nije mi jasno kombajn leti po njivi..!!
-6
E ajde molim te prestani labrtati više. Oni pricaju o jednom a ti drugo. Prestani više pričati gluposti. Očito da nisi uspio se ohladiti na ona tri dana !
Stvarno si pretjerao sa glupostima.
Stvarno si pretjerao sa glupostima.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Ne znam kako vaši kombajni ali na mojem kombajnu je usko grlo upravo rasipanje zrna . Stvarno nisam znao da imate problema sa masom jer to mi se još nije dogodilo u normalnom usjevu . Događa se u jako zakorovljenim kulturama ali onda je to na sječki a ako bi ju isključio opet bi morao usporiti zbog rasipa a ne zbog mase ... ili valjda mislite na pregrijavanje motora usljed te mase ??? U stvari možda mislite na remenje na bubnju ili slično ?
Dakle ne znam koja bi mi bila max. brzina kretanja kada rasip ne bi bio problem ali on mi je uvijek ograničavajući faktor u poslu .
Dakle ne znam koja bi mi bila max. brzina kretanja kada rasip ne bi bio problem ali on mi je uvijek ograničavajući faktor u poslu .
3
pa to je ustvari "problem" i na claasu kao i na svima ustvari, ja to samo tako kazem "masa" normalno nije se zastopo ni jednom taj 310 sto sam ja vozio prosle godine kao ni ovaj od bratica koji je jos noviji i koji mi je kosio ove godine, to je problem kao i sto sam kazes rasip, a to mi kazemo tako malo bezveze da ima puno mase, vjerovatno je tako i kod saše na njegovom 310 samo se nismo dobro izrazili
medion moze ic makismalno(drugom brzinom kojom se kosi) "pun varijator" sto bi se reklo dakle moze primit svu masu tu nema problema, ali sigurno da ce imat dosta rasipa, motor se ne grije i remenje ne gori s tim isto nema problema
medion moze ic makismalno(drugom brzinom kojom se kosi) "pun varijator" sto bi se reklo dakle moze primit svu masu tu nema problema, ali sigurno da ce imat dosta rasipa, motor se ne grije i remenje ne gori s tim isto nema problema
Da mislio sam na isto na što i deere power.
22
Pogubio sam te sa tim masa ali OK sada razumijem . Prvo si bio rekao ovo ...
Iz toga se vidi da ne misliš na količinu žita na sitima nego na količinu slame . To je recimo bio slučaj ove godine ali niti malo mi to nije omelo da imam isti satni učinak po toni odnosno veći učinak u jednom satu ako gledam na hektare koje sam površio . Dakle ove godine sam vršio brže a moj kombajn " masu " nije nanjušio nigdje drugo osim na sitima što je u biti i svake druge godine .da al kako ces ga poterat kad ima mase a nema zrna kombajnu je isto tesko progutat tu slamu i moras sporije
3
Ma ja gotovo nikad nemam problema sa gubicima na situ nego kad je velika masa slamotresi ne odrade posao kako treba pa ako idem brzo tu gubim.
22
a nemože se reči da su mi sita previše otvorena jer mi je ove godine primjesa u pšenici bila od 2 do 3%
22
e onda ovako prosle godine se vise nakosilo(skoro duplo) tona po satu nego ove, ali moralo se ic istom brzinom to pokusavam objasnit jer je prevelko opetecenje za kombajn da ga teras citav dan pun gas, a i df moze bolje kosit jer ima sumaher kosu a claas nema pa ne odsijeca bas pri velikoj brzini
dakle recimo ista povrsina prosle i ove godine, prosle nakoseno 100t ove 50 ili 60t vozeno istom brzinom, kako i zasto nije vozeno brze ne znam jer nisam vozio ali tom racunicom moro bi ic duplo brze nego lani, znaci ako je iso oko 5-6km/ sa bi trebo 10-12km/h a to medion ni ne moze ic u radnoj brzini a prevelika brzina je to za svaki kombajn, ne znam da neko tera stalno tom brzinom
dakle recimo ista povrsina prosle i ove godine, prosle nakoseno 100t ove 50 ili 60t vozeno istom brzinom, kako i zasto nije vozeno brze ne znam jer nisam vozio ali tom racunicom moro bi ic duplo brze nego lani, znaci ako je iso oko 5-6km/ sa bi trebo 10-12km/h a to medion ni ne moze ic u radnoj brzini a prevelika brzina je to za svaki kombajn, ne znam da neko tera stalno tom brzinom
Mogu reči da kod dominatora imao sam probleme sa grijanjem ako se nije hladionik dnevno dobro očistio. A i inače sad kad vidim Tucano i Medion-a iako su po dimenzijama drumla jednaki kao dominator al ipak bih rekao da je to drukčije dimenzioniran kombajn. Puno stvari je ispravljeno iako je dominator vrlo priljubljen kombajn. Kod dominatora ako se sječkalo osjetilo se to na motoru a kod Tucano baš ništa (znam novo je...vidjet čemo) Na Cebis-u imaš potpuno kontrolu; sve osovine imajo kontrolo obrtaja-tako da za svaku znaš broj željenih i stvarnih okretaja. I opterečenje motora se prikazuje u "%" i nikad nisam išao više od 55%...neznam gdje je onaj još optimum. I kao što rečeno kod puno slame problem je sa gubicima na slamotresima (barem tako pokazuje Cebis), kod sita možda se svega 2 puta pokazalo nešto al u granicama.
Kao zanimivljivost bih rekao još to da u istom usjevu i istom brzinom ako se slama sječka pokazuje puno gubitaka, i ako onda izklopiš sječku i nastaviš sa istom brzinom nikako nemožeš postiči tolike gubitke kao prije kod sječkanja-claasovi ljudi kažu da se kod sječkanja dešava da leti masa iz sječke nazad na senzore pa zato...
Sad imam Schumaher kosu i vrlo sam zadovoljan. Pošto imam sklopljiv heder i neki su spominjali slabo košenje na mjestu spoja-mogu reči da barem kod Cressoni imaju vrlo dobro rješenje-tako da jedna strana kose ima na mjestu sklapanja na donjem djelu kose montirane produžene 3 klinge što znači da se ljeva i desna strana prekriva. Problema oko toga nema.
Kao zanimivljivost bih rekao još to da u istom usjevu i istom brzinom ako se slama sječka pokazuje puno gubitaka, i ako onda izklopiš sječku i nastaviš sa istom brzinom nikako nemožeš postiči tolike gubitke kao prije kod sječkanja-claasovi ljudi kažu da se kod sječkanja dešava da leti masa iz sječke nazad na senzore pa zato...
Sad imam Schumaher kosu i vrlo sam zadovoljan. Pošto imam sklopljiv heder i neki su spominjali slabo košenje na mjestu spoja-mogu reči da barem kod Cressoni imaju vrlo dobro rješenje-tako da jedna strana kose ima na mjestu sklapanja na donjem djelu kose montirane produžene 3 klinge što znači da se ljeva i desna strana prekriva. Problema oko toga nema.
8
I ja sam primjetio da mi rijetko kada pokazuje da je opterečenje motora veče od 50% a kad je sječka isključena nije veče od 40% nikada.
22
dal sad to znači da se kombajn previše špara?
8
Pa ja baš nemam osječaj da ga šparam. Više imam osječaj da je to jedan jako dobar stroj.
22
Nikad vidio 770 sta je to nesta novo...
-6
Stranica 8 / 35. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 21 ... 35
Stranica 8 / 35.