AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Claas
Stranica 6 / 35. • 1 ... 5, 6, 7 ... 20 ... 35
Re: Claas
Bravo SimonMS !
Odličan izbor ... nego koliki si na kraju uzeo žitni heder za njega ?
Odličan izbor ... nego koliki si na kraju uzeo žitni heder za njega ?
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
oko 200KS da, hvala svima, na kraju nisam još uzel kose a bit če između 4,5 i 5m... još se odlučivam između različitih proizvođača
A onaj dominator pod strehom se prodaje
A onaj dominator pod strehom se prodaje
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
čestitam, ljep kombajn
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
Stvarno super stroj, čestitam na kupovini, siguran sam da ti je trebala pristojna hrpa love
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
15
hvala hvala dečki...ma nista strasno
simon...cestitam na kupovini...mercedesov je motor gore ?
simon...cestitam na kupovini...mercedesov je motor gore ?
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
stvarnoo......cestitam ako nije tajna koja je cijena.......!!
I NEK TE DUGO SLUZI!!!!!!!!!!!!!
I NEK TE DUGO SLUZI!!!!!!!!!!!!!
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
@belarus892: da, mercedes je motor
https://www.youtube.com/watch?v=zvPHUIyLOZw
https://www.youtube.com/watch?v=zvPHUIyLOZw
8
dobar dobar video...ajmo se menjati kljuc za kljuc...samo sto ja neam ključa za svoj kombajn
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Ako može par pitanja vezano za video sa linka ...
Zašto ideš tako nisko sa šiljcima na hederu ? Ne bojiš se da bi ih negdje mogao zabiti u zemlju ? Mislim znam da svaki red ima svoju papučicu na kojoj se može voziti ali opet nekako nisko ideš a sve tako novo i ispod čekića . Druga stvar bi bila brzina . Samo 4 km/h a kukuruz ne djeluje kao da ga ima niti 8 t/ha . Treća stvar koja me zanima je na koji način ideš iz hoda naprijed u hod nazad i obratno ? Na videu mi se učinilo da ima mala pauza kada si okretao kombajn na kraju njive ... zašto je tako , prebacuješ brzine na nekoj ručici ( što mi je malo vjerojatno ) ili nešta drugo ? Četvrto bi bilo da li smiješ ili ne sječkati kukuruzovinu ? Iz iskustva znam da šest reda dobrog kukuruza može biti previše ako se ostavlja samo iza kombajna a da nije rašireno po cijeloj širini adaptera . Peto , kameru si sam montirao ili je i to došlo sa kombajnom .
Svakako mi se sviđa način na koji komuniciraš sa kombajnom putem onoga ekrana . Vrlo moderno zamišljeno ... bravo Claas !
Bravo i za tebe i montažu videa , odličan posao si napravio !
Zašto ideš tako nisko sa šiljcima na hederu ? Ne bojiš se da bi ih negdje mogao zabiti u zemlju ? Mislim znam da svaki red ima svoju papučicu na kojoj se može voziti ali opet nekako nisko ideš a sve tako novo i ispod čekića . Druga stvar bi bila brzina . Samo 4 km/h a kukuruz ne djeluje kao da ga ima niti 8 t/ha . Treća stvar koja me zanima je na koji način ideš iz hoda naprijed u hod nazad i obratno ? Na videu mi se učinilo da ima mala pauza kada si okretao kombajn na kraju njive ... zašto je tako , prebacuješ brzine na nekoj ručici ( što mi je malo vjerojatno ) ili nešta drugo ? Četvrto bi bilo da li smiješ ili ne sječkati kukuruzovinu ? Iz iskustva znam da šest reda dobrog kukuruza može biti previše ako se ostavlja samo iza kombajna a da nije rašireno po cijeloj širini adaptera . Peto , kameru si sam montirao ili je i to došlo sa kombajnom .
Svakako mi se sviđa način na koji komuniciraš sa kombajnom putem onoga ekrana . Vrlo moderno zamišljeno ... bravo Claas !
Bravo i za tebe i montažu videa , odličan posao si napravio !
3
pingo je napisao/la:Ako može par pitanja vezano za video sa linka ...
-zašto nisko? jer kukuruz je veoma malen-imali smo toču 16.6.2009 a i klipi su vrlooo nizko! azto ne preostaje drugo. A i šiljci su napravljeni tako da se voze po tlu a sam špic je nešto više. A i puno je rastlina slomljeno na tla...
-zašto samo 4km/h....zato što je teško snimati i voziti ovdje bilo oko 3,5t/ha
-stajanje kod obračanja? vozio je tata, jer sam ja malo snimao, a on inače ne vozi... Inače naravno pogon je hidrostatski al svejedno iz kretanja u naprijed u kretanje u nazad dođeš i do točke između a to je stajanje
-za sječkanje kukuruzuvino misliš sa sječkom koja se služi i za slamu? a gdje izlazi bilje i prazan storž/klip...neznam još dal se smije al vidio sam po videima na youtube da neki sječkaju al čuo sam da je šteta na noževima velika.
-kameru sam sam montirao jer tvornička je prevelika cjena protiv onima koje možeš dobiti na ebayu...zasad imam sa sistemom nekakvi problem jer izgleda da sva ova elektronika pravi smetnje na ekranu. Kad se uklopi klima uzrukuje horizontalne smetnje a i nakon par sata rada na ekranu je temnija slika...neznam zašto-možda zato jer imam kable stavljene u sam elektrobox kombajna. U dominatoru nemogu opisat kako dobra slika je bila!!!
-a šta se cebisa tiče-imam i ja pohvale claasu-napravili su dobar posao! imam i štelanje sita električki, tako da sam zasad zadovoljan.
hvala na pohvali
8
Sječkanje kukuruzovine sam vidio kod kolege koji ima problem sa
zaoravanjem jer ako pomoću sječke ne raširi masu onda mu se plug
zaštopava . Kod mene nema toga problema jer moja 4 reda koliki mi je
adapter ne prave kritičnu količinu mase čak i u najboljem kukuruzu da
bi došlo do zastoja pri zaoravanju .
Nego znaš li kako na DF kombajnu ideš iz hoda naprijed u hod nazad ?
Recimo vršiš kukuruz 8 km/h i naglo povučeš joystick prema nazad ...
kombajn oštro staje i diže zadnje kotače od zemlje a kako ti i dalje
držiš palicu u nazad onda uspiješ prijeći nekoliko metara u rikverc samo na
prednjim kotačima ... kasnije i zadnji kotači padnu na zemlju , hehehe
Reader discretion advised ... do not try this at home !
zaoravanjem jer ako pomoću sječke ne raširi masu onda mu se plug
zaštopava . Kod mene nema toga problema jer moja 4 reda koliki mi je
adapter ne prave kritičnu količinu mase čak i u najboljem kukuruzu da
bi došlo do zastoja pri zaoravanju .
Nego znaš li kako na DF kombajnu ideš iz hoda naprijed u hod nazad ?
Recimo vršiš kukuruz 8 km/h i naglo povučeš joystick prema nazad ...
kombajn oštro staje i diže zadnje kotače od zemlje a kako ti i dalje
držiš palicu u nazad onda uspiješ prijeći nekoliko metara u rikverc samo na
prednjim kotačima ... kasnije i zadnji kotači padnu na zemlju , hehehe
Reader discretion advised ... do not try this at home !
3
Simon, super video i sve pohvale stroju.
Htio sam ti postaviti ista pitanja kao i pingo, ali me preduhitrio. A ovo što se tiče radne brzine, mi je čudno. Kombajnirali smo u kukuruzi koja daje 12t/ha oko 7-8 km/h, sa starim adapterom (5redi) nisam mogao više od 6.5 km/h u takvoj jakoj kukuruzi, inače je klizio pogonski remen, dok ovaj adapter kombajn gotovo ne osjeti.
Htio sam ti postaviti ista pitanja kao i pingo, ali me preduhitrio. A ovo što se tiče radne brzine, mi je čudno. Kombajnirali smo u kukuruzi koja daje 12t/ha oko 7-8 km/h, sa starim adapterom (5redi) nisam mogao više od 6.5 km/h u takvoj jakoj kukuruzi, inače je klizio pogonski remen, dok ovaj adapter kombajn gotovo ne osjeti.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Kažem: nisam još bio u pametnom kukuruzu jer kod nas bila je toča. Kad sam snimao nisam mogao sve odjednom al inače vozim od 6-7km/h. Nije ni svejedno kako visoko držiš adapter....kod nas puno je slomljenih biljka i da želiš pokupiti te klipove moram držiti adapter na tlu. A inače mislim, da je tvoj df ipak brži po učinku nego moj. Ipak to je "novi" dominator i ništa više.
Dakle kažeš, da je Capello laki za pogon--->to kažu svi a koliko znam, nemožeš sa njim iči tako brzo nego kod Geringhoffa! Zasad to kaj sam vršio pokazivač opterečenja motora kazao mi je 35-43% a raztros-izgube nije ni zaznalo. Još imam neki rešpekt i ne usuđujem si iči na puno, tako da neznam gdje mu je limit.
Mislim, da je ipak velika razlika kod novog adaptera i starog, svi segmenti su na 100% i sve lakše ide. Za par godina neče biti više tako
Dakle kažeš, da je Capello laki za pogon--->to kažu svi a koliko znam, nemožeš sa njim iči tako brzo nego kod Geringhoffa! Zasad to kaj sam vršio pokazivač opterečenja motora kazao mi je 35-43% a raztros-izgube nije ni zaznalo. Još imam neki rešpekt i ne usuđujem si iči na puno, tako da neznam gdje mu je limit.
Mislim, da je ipak velika razlika kod novog adaptera i starog, svi segmenti su na 100% i sve lakše ide. Za par godina neče biti više tako
8
Ja sam oduševljen!
Ova fora sa kamerom odozada mi je zakon!
Ma cijeli kombajn mi je zakon!
Ova fora sa kamerom odozada mi je zakon!
Ma cijeli kombajn mi je zakon!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Eto nov video: oko 12t/ha kukuruza, brzina 6-7km/h, potrošnja goriva po rač. 20,5l/ha, u kukuruzu oko 8t/ha potrošnja je bila 17l/ha
Više od 6-7km/h neznam ako je pametno voziti radi opterešenja svedrova na adapteru
Više od 6-7km/h neznam ako je pametno voziti radi opterešenja svedrova na adapteru
8
Lom pri toj brzini je ? Rasipa mislim da nema ništa ? Koliko kukuruza stane u bunker ?
3
pingo je napisao/la:Lom pri toj brzini je ? Rasipa mislim da nema ništa ? Koliko kukuruza stane u bunker ?
Primjese:1,9% (neznam koliko loma)
Rasip:0
Bunker:6500l, ja ocjenjujem 4,5t a želim montirati i dodatnu stransko pločevinu da če ič 1000l više.
Šta mi je čudno je, da iako taj Tucano nije ništa drugo nego preobražen Dominator, ipak neke stvari so bolje. Naime kod dominatora imao sam problem sa štopanjem sita (mašile su se sa polomlenima neznam kako vi kažete-klip bez zrna), i loma mislim da je bilo više nego sad. A i ako računam da sam sa dominatorom i sa 4 redi vozio 4-5km/h a sad 6 redi sa večom brzinom, učinak je više nego dovoljan Jedino možda bi bio veseliji ako bi zvučna izolacija u kabini bila bolja.
8
Da , biti će malo manje od 4.5 tona u bunkeru ako je bunker 6500 litara .
Naravno da kombajn ide bolje . I sam si rekao članu DF&Torpedo da mu kombajn lakše vrši kukuruze je ima novi adapter koji je na 100% kapaciteta , sve novo i bez kompromisa u radu . Čekaj samo da vidiš kako će tek na godinu u žitu ići kada se sve malo uhoda , ima da vršiš hektar za 15 minuta
Ovo za sita i štopanje ne znam . Ti imaš drugačije gornje sito sada kada radiš kukuruze rekao bih ? Imaš ono pojačano sito baš što se kaže kukuruzno a ne lamelasto kao za žito ? I na dominatoru si imao ista sita pa je štopalo ? Čuj i kod mene se zabije po neki klip bez zrna ili ajdamak , otučak , patočak ali to nije strašno . Na kraju dana ih povadim i to bi bilo to .
Naravno da kombajn ide bolje . I sam si rekao članu DF&Torpedo da mu kombajn lakše vrši kukuruze je ima novi adapter koji je na 100% kapaciteta , sve novo i bez kompromisa u radu . Čekaj samo da vidiš kako će tek na godinu u žitu ići kada se sve malo uhoda , ima da vršiš hektar za 15 minuta
Ovo za sita i štopanje ne znam . Ti imaš drugačije gornje sito sada kada radiš kukuruze rekao bih ? Imaš ono pojačano sito baš što se kaže kukuruzno a ne lamelasto kao za žito ? I na dominatoru si imao ista sita pa je štopalo ? Čuj i kod mene se zabije po neki klip bez zrna ili ajdamak , otučak , patočak ali to nije strašno . Na kraju dana ih povadim i to bi bilo to .
3
Sita izgledaju isto na oko, i vadili smo ih i mi (otučake) na dominatoru svakog dana, a sad na novom sita su čista ko nova . Vršim sa istim sitama i strno i kukuruz uz razliku da spodnje sito izvadim ili odprem dokraja.
Da, sigurno ide lakše novi adapter i nadam se, da se ta laganost ne završi tako brzo
4,5t nije nek točan podatak, al ako sam bunker dobro napunio 5t tehnostrojka bila je prilično puna. A i ako se računa hektolitar mislim da ima oko 0,7 ili?
Da, sigurno ide lakše novi adapter i nadam se, da se ta laganost ne završi tako brzo
4,5t nije nek točan podatak, al ako sam bunker dobro napunio 5t tehnostrojka bila je prilično puna. A i ako se računa hektolitar mislim da ima oko 0,7 ili?
8
Stranica 6 / 35. • 1 ... 5, 6, 7 ... 20 ... 35
Stranica 6 / 35.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.