AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Claas
Stranica 5 / 35. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20 ... 35
Re: Claas
pingo je napisao/la:Dominator mi nije neki kombajn . Ovi što se vozaju mojom okolicom valjda proizvode 140 dB buke a bitno da se svi pohvale kada cugaju pivu ispred trgovine kako imaju Mercedes motor ... valjda dar sa neba . Po pitanju Claasa za mene ne postoji ništa do Lexiona a onda niti on jer mi je prekompliciran pa se opet vraćam na priču o DF .
U potpunosti se slažem.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
Dijelovi za Claas kombajne su skupi kao da su od zlata a za DF dosta dijelova štima od ĐĐ a toga ima na svakom koraku.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
Da velim, Claas je kod mene No 1.
Pogotovo oni sa mercedesovim motorima, kao to je nepoderivo.
Kolko znam kod Dominatora se iz kabine vidi u bunker.
Zna li netko koji dobar Do 98 maxi, 3,6kosa, 4redi adapter...
Pogotovo oni sa mercedesovim motorima, kao to je nepoderivo.
smiješno mi je gledati kako kombajner dok podešava kombajn svaki čas staje i puže po kombajnu da bi vidio kakvo zrno ide u bunker.
igor_peradar- Broj postova : 118
Registriran : 13.04.2008
1
igor_peradar je napisao/la:Da velim, Claas je kod mene No 1.
Pogotovo oni sa mercedesovim motorima, kao to je nepoderivo.smiješno mi je gledati kako kombajner dok podešava kombajn svaki čas staje i puže po kombajnu da bi vidio kakvo zrno ide u bunker.
Ima staklo, ali ništa se nevidi jer je na više od metar udaljenosti, a na toj udaljenosti se nemože vidjeti dal ima loma ili pljeve.
29
Da onaj mali prozorčić.
Dajte neke savjete prilikom kupnje, na što i bilo dobro obratiti pozornost?
Dajte neke savjete prilikom kupnje, na što i bilo dobro obratiti pozornost?
igor_peradar- Broj postova : 118
Registriran : 13.04.2008
1
Igor imaš PP.
Što se tiče Claasa nemam iskustva, znam samo da je maxi dobar, a clasic nemože raditi u kukuruzu jer je slabo napravljen, tako kaže susjed radi već nekoliko godina s Claasom.
Što se tiče Claasa nemam iskustva, znam samo da je maxi dobar, a clasic nemože raditi u kukuruzu jer je slabo napravljen, tako kaže susjed radi već nekoliko godina s Claasom.
29
Do sada se nisam susretao sa claas kombajnima ali planiram ih upoznati.
Planiram ove godine prodati svog jonija i kupiti claasa 106 .
Jel imao tko iskustva sa njima?Kakvi su opcenito?
Ako netko zna nesto neka podjeli ...
tnx
Planiram ove godine prodati svog jonija i kupiti claasa 106 .
Jel imao tko iskustva sa njima?Kakvi su opcenito?
Ako netko zna nesto neka podjeli ...
tnx
Nemoj se previše nadati da će ti netko nešt reći, ja propitkujem već mjesecima i svi mudro šute!
Uglavnom, jučer sam nakon dužeg vremena bio kod čovjeka koji se prije cca 2 godine zakačio za Claas kombajne i hvalio ih na sva usta!
Jučer dođemo kod njega a ono u garaži Topliner!
Reko, kaj je ovo, kaže on da nije baš bio zadovoljan, dosta se kvarilo, problemi sa strujom i elektronikom, kad je malo vlažno nečisto radi...
Napominjem, i meni su Claas kombajni prekrasni i izgledaju premoćno, ali evo , ovo je informacija iz prve ruke od čovjeka koji ih je imao!
Ako laže on meni, lažem i ja vama!
Uglavnom, jučer sam nakon dužeg vremena bio kod čovjeka koji se prije cca 2 godine zakačio za Claas kombajne i hvalio ih na sva usta!
Jučer dođemo kod njega a ono u garaži Topliner!
Reko, kaj je ovo, kaže on da nije baš bio zadovoljan, dosta se kvarilo, problemi sa strujom i elektronikom, kad je malo vlažno nečisto radi...
Napominjem, i meni su Claas kombajni prekrasni i izgledaju premoćno, ali evo , ovo je informacija iz prve ruke od čovjeka koji ih je imao!
Ako laže on meni, lažem i ja vama!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Čudni ste mi vas dvojica sa pitanjima o Classu . Pa zar ne vidite šta vozimo mi po forumu koji imamo kombajne ? Claas je lošiji kombajn od DF i tu priče dalje nema . Gdje sam se sreo sa Claas kombajnom uvijek je moj DF dominirao . O kvarovima neću niti pričati . Dolazio sam u ispomoć kolegi sa Dominatorom nekoliko puta jer je njegov malo-malo bio u kvaru i to ne sitnice koje se riješe za sat ili dva nego kvarovi da ti pamet stane . Claas se kvari duplo više od DF-a . Sve to napisano važi za polovne/stare kombajne a o novima ne znam puno jer tek dolaze u moj kraj a i radi se o grdosijama a ne kombajnima poput ovih naših na forumu .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Pa ako trenutno imas df-a neznaci da nisi imao maybe prije nekakvog claasa.
Ja sam npr cuo da su "komplicirani" clasovi ali kod mene u okolini nitko nema claasa pa nemogu doci do inf o njima.
Ali nevidim sada nekakav razlog da bi se claas vise kvario od df-a ako su u slicnom stanju.
To je kao da ja kazem da se mf vise kvari od jd.ALi takav nacin razmisljanja je neutemeljen.
Ja sam npr cuo da su "komplicirani" clasovi ali kod mene u okolini nitko nema claasa pa nemogu doci do inf o njima.
Ali nevidim sada nekakav razlog da bi se claas vise kvario od df-a ako su u slicnom stanju.
To je kao da ja kazem da se mf vise kvari od jd.ALi takav nacin razmisljanja je neutemeljen.
Malo off topic:
Pingo, onaj moj prijatelj koji je pitao za NewHollanda...kaže da je prezadovoljan (neznam laže li?). Kaže da mu je ekonomičniji i od DF-a (crvenog) kojeg ima...
Pingo, onaj moj prijatelj koji je pitao za NewHollanda...kaže da je prezadovoljan (neznam laže li?). Kaže da mu je ekonomičniji i od DF-a (crvenog) kojeg ima...
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Utemeljeno ili ne ja govorim ono što sam vidio svojim očima . Da li je tako po cijeloj HR ili svijetu sa Claas kombajnima starije generacije ne znam ali u mojem kraju najveći krševi poslije Zmajeva su Claas kombajni .codexnox je napisao/la:Pa ako trenutno imas df-a neznaci da nisi imao maybe prije nekakvog claasa.
Lako moguće da ne troši puno goriva jer tako sam čuo i ja sa druge strane a ako se ne kvari onda je tek dobro .Zvonimir je napisao/la:Malo off topic:
3
Ovaj njegov ima hibridni pogon, mjenjač i hidrostatički varijator. Kažu da su prezadovoljni, i sad ga pripremaju za kukuruz. Bude se vidlo nakon jeseni.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
[b]pingo je napisao/la:Utemeljeno ili ne ja govorim ono što sam vidio svojim očima . Da li je tako po cijeloj HR ili svijetu sa Claas kombajnima starije generacije ne znam ali u mojem kraju najveći krševi poslije Zmajeva su Claas kombajni .codexnox je napisao/la:Pa ako trenutno imas df-a neznaci da nisi imao maybe prije nekakvog claasa.
To je kao da ja kazem da se mf vise kvari od jd.ALi takav nacin razmisljanja je neutemeljen.Lako moguće da ne troši puno goriva jer tako sam čuo i ja sa druge strane a ako se ne kvari onda je tek dobro .Zvonimir je napisao/la:Malo off topic:
No dobro, al ruku na srce, ja znam za dva Claasa (jedan je prodan) iz tvog atara koji su isterani dobrano i sad su u rukama ljudi koji ih nikako ili vrlo malo održavaju, servisiraju itd. Na mojoj njivi je jedan vršio (vrlo dobro) i imao je par kvarova koji se normalnom kombajneru nemogu dogoditi, a sve je uzrok nemar i neodržavanje. Da su imalo održavani kako treba nebi bilo (toliko) problema. Kako kod drugih ljudi stari Claasovi rade bez brige?
Malo OT. Čuo sam da u njemačkoj kupci novih DF kombajna nisu baš oduševljeni kvalitetom kombajna, pogotovo materijala. Dok jedan majstor iz mog atara kaže da ima razlike u kvaliteti materijala koji se sada ugrađuje u DF i onoga koji se ugrađivao u ĐĐ, jasno ovo ide u korist ĐĐ. E sad...
Gost- Gost
Nemoj mi Zmaja pljuvati... (sala) nisam imao priliku da popricam sa kolegom vlasnika lexiona,ali jednom sam ga vidio iz daljine da brzo vrsi...on je prije imao hmm mislim da je mega class bio uglavno nije imao slamotrese nego rotor pa ga se brzo morao rijesit,cak mi je jedanput osao hidromotor imao dosta problema s njime..a razlog daje vise sto ga je prodao jest dijelovi...onda prije nije bilo zastupnika class..a koliko ja znam ima u djakovu ? i sada opet ima class...tako da neznam...ali ako vas tolko zanima otici cu do njega pa cu popricati s tim gazdom kombajna....jedino znam da je vise hvalio JD 2655 (mislim da je ta serija) nego deutz-fahra toplinera 4075 hts...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
belarus892 je napisao/la:Nemoj mi Zmaja pljuvati... (sala) nisam imao priliku da popricam sa kolegom vlasnika lexiona,ali jednom sam ga vidio iz daljine da brzo vrsi...on je prije imao hmm mislim da je mega class bio uglavno nije imao slamotrese nego rotor pa ga se brzo morao rijesit,cak mi je jedanput osao hidromotor imao dosta problema s njime..a razlog daje vise sto ga je prodao jest dijelovi...onda prije nije bilo zastupnika class..a koliko ja znam ima u djakovu ? i sada opet ima class...tako da neznam...ali ako vas tolko zanima otici cu do njega pa cu popricati s tim gazdom kombajna....jedino znam da je vise hvalio JD 2655 (mislim da je ta serija) nego deutz-fahra toplinera 4075 hts...
Ako je to taj tvoj kolega kojeg znamo obojica onda je to bio Claas Dominator CS (mislim da je 115) sa puno (8-10 kom) bitera umjesto slamotresa. On inače nije dobro vršio pogotovo ako je iole vlažnija masa. Pa je zato brzo ošo i iz avlije mog kolege.
Gost- Gost
Bećarina pusta je napisao/la:Ako je to taj tvoj kolega kojeg znamo obojica onda je to bio Claas Dominator CS (mislim da je 115) sa puno (8-10 kom) bitera umjesto slamotresa. On inače nije dobro vršio pogotovo ako je iole vlažnija masa. Pa je zato brzo ošo i iz avlije mog kolege.
da to je taj o kojem mi pricamo ahh sto se znamo...
63
Evo, nakon mojeg malo provokativnijeg odgovora stigla je hrpa komentara!
A zašto smo nas dvojica čudni stvarno mi nije jasno? Jel ovo mjesto gdje se raspravlja o tim temama? Mislim da je,
pa prema tome...
A zašto smo nas dvojica čudni stvarno mi nije jasno? Jel ovo mjesto gdje se raspravlja o tim temama? Mislim da je,
pa prema tome...
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Meni je bilo čudno kada si napisao da svi mudro šutimo pa ispada kao da jedino vama dvojici nitko ne želi pomoći . Ako malo pogledaš po temama o željezu na ovom forumu nigdje ti se u zadnje vrijeme na vodi neki zanimljiv dijalog pa zašto bi o Claas kombajnu bilo drugačije ? Recimo stavim post sa crno na bijelo podatcima kako Valtra troši više od YTO traktora i niti jedan komentar . Bitnije da se ljudi koji nešto o tome znaju natežu da li seljaci trebaju dobiti poticaj ili ne .
Bilo kako bilo isprovociran tvojim odgovorom ili ne , iz čiste dosade ili ne kažem da je Claas smeće . E sada vidim da se pričalo o Lexionima i novim DF kombajnima i slično a to mi na jedno uho uđe a na drugo izađe . Ja sam govorio o sarijim i kapacitetom puno manjim kombajnima . Prihvaćam tvrdnju da su mi vidici mali jer gledam i vidim samo što se događa u ovih par sela oko mene tako da možda i nije bitno to što sam napisao ali ako ikome pomaže da ja kao kombajner sa min. 15 godišnjim iskustvom napišem kako stvari stoje u mojoj okolici onda je to to .
E sada kada čitam ovo što sam napisao izgleda mi kao da sam agresivan na tipkovnici ali zbilja tu nema ništa osobno .
Bilo kako bilo isprovociran tvojim odgovorom ili ne , iz čiste dosade ili ne kažem da je Claas smeće . E sada vidim da se pričalo o Lexionima i novim DF kombajnima i slično a to mi na jedno uho uđe a na drugo izađe . Ja sam govorio o sarijim i kapacitetom puno manjim kombajnima . Prihvaćam tvrdnju da su mi vidici mali jer gledam i vidim samo što se događa u ovih par sela oko mene tako da možda i nije bitno to što sam napisao ali ako ikome pomaže da ja kao kombajner sa min. 15 godišnjim iskustvom napišem kako stvari stoje u mojoj okolici onda je to to .
E sada kada čitam ovo što sam napisao izgleda mi kao da sam agresivan na tipkovnici ali zbilja tu nema ništa osobno .
3
Neznam sta bi rekao...vidim da ima jako pun DF kombajna ovdje na forumu...uglavnom svi su zadovoljni sa tim kombajnima...pa onda uopce ne razmisljaju o drugim markama kombajna...jer u suprotno gledaju na isto...ako prodam DF kupit cu opet DF...jel tako ?...a sa druge strane cujem da je class jako kvalitetan kombajn i jako dobar i ima najmanje rasipa.e sada u tome je stvar u šoferu.cujte taj kombajn nije bez razloga skuplji od DF...ali ako ga toliko ljudi hvale zasto ga onda nema ? jedini sa foruma kojeg ima class je simonMS iz slovenije ? ili je mozda cak puka slucajnost pa na ovom forumu svi uglavnom imaju DF kombajne ?
63
Pa ima nas i sa drugim kombajnima osim DF, ali teško je govoriti o nečemu što nisi probao. Tako ja nisam probao DFa, a nitko drugi nije probao CASE AFa i tu je teško nešto ozbiljno komentirati, osim pljuvanja, čega se inače ozbiljni ljudi klone. Jedino što mogu ozbiljno reći su iskustva stroja sa kojim sam radio, a tako vjerovatno i drugi. DF je najzastupljneiji kombajn u HR, pa imamo tvornicu tih kombajna, pokazali su se svojevremeno dobri, pa ljudi po inerciji kupuju (mislim da ih ima više u pogonu nego zmajeva ali nisam brojao). Ima i puno dijelova u opticaju, skoro u svakoj grabi možeš nešto naći, dok ja sa CASE AF kombajnom moram napisati koji mail u SAD da dobijem dio. Hvala dragom bogu na internetu, jer bi mi moj kombajn bio potpuni promašaj.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito zašto misliš da je pljuvanje jedini način izražavanja mišljenja ?
Pohvali ako valja ako ne valja kaži da ne valja ako pak ne znaš ništa o temi onda opet nikome ništa dakle imaju tri izbora
Pohvali ako valja ako ne valja kaži da ne valja ako pak ne znaš ništa o temi onda opet nikome ništa dakle imaju tri izbora
3
Nisam rekao da je pljuvanje jedini način izražavanja. to nikako, to jako loše. Smisao mojeg prethodnog posta je da ne mogu ništa ozbiljno reći o DF kombajnu kada ga nisam koristio. Kao što ni drugi neće moći reći ništa ozbiljno na primjer o AF kombajnu kada nemaju sa njime iskustva. Mogu u najboljem slučaju prenijeti tuđa iskustva, a to onda postaje rekla-kazala. Kako da hvalim ili kudim nešto sa čime nemam konkretnih iskustava? Eto, to sam mislio reći. Mišljenja sam da je nekada i bolje šutjeti nego lupetati napamet. Osim možda u politici. Tamo ionako svi lupetaju.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Stranica 5 / 35. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 20 ... 35
Stranica 5 / 35.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.