AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena pšenice 2010
Stranica 20 / 25. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25
Re: Cijena pšenice 2010
Kod mene u Sisku plačaju 1,2 za standard 76 hl ,13% vlaga i 2% primjese + do 5 lipa na gluten.
Ja još nisam bil na obračunu, a planiram skladištit.
Jel tko primjetil da tisup več 2 dana ne radi, mislim nemre se stranica otvorit...
Ja još nisam bil na obračunu, a planiram skladištit.
Jel tko primjetil da tisup več 2 dana ne radi, mislim nemre se stranica otvorit...
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
→→→ : VIŠE
Da li zna tko kolika je otkupna cijena pšenice u bosni
nikola2104- Broj postova : 23
Registriran : 20.10.2009
0
U Austriji cijene robe, pića, tehnike, strojeva.....gotovo svega su kao kod nas, ili češće nekoliko posto jeftinije.
Kruh i slični proizvodi su drastično skuplji!
Običan kruh se rijetko i kupuje, većinom onaj kruh što izgleda kao cvijet, ili peciva, odnsno nešto između kruha i peciva.
Naravno sve vakumirano, što bi značilo da se malo kruha i baca, i u trgovinama, i u domaćinstvima.
Kvaliteta kruha je dobra, cijena je 2-3 puta veća nego kod nas.
Šta je točno razlog neznam, možda oni ne uvoze puno pšenice, nego rade sa svojom, ali nisam baš jako siguran u to.
Uglavnom iz nekog razloga kruh i mlinarski proizvodi je nešto što je puno skuplje nego kod nas.
Ostala hrana (mesni proizvodi - svježi) je u praksi malo skuplja nego kod nas. Voće, povrće slično kao i kod nas....a kažem sve ostalo jeftinije par posto.
Običan kruh se rijetko i kupuje, većinom onaj kruh što izgleda kao cvijet, ili peciva, odnsno nešto između kruha i peciva.
Naravno sve vakumirano, što bi značilo da se malo kruha i baca, i u trgovinama, i u domaćinstvima.
Šta je točno razlog neznam, možda oni ne uvoze puno pšenice, nego rade sa svojom, ali nisam baš jako siguran u to.
Uglavnom iz nekog razloga kruh i mlinarski proizvodi je nešto što je puno skuplje nego kod nas.
Ostala hrana (mesni proizvodi - svježi) je u praksi malo skuplja nego kod nas. Voće, povrće slično kao i kod nas....a kažem sve ostalo jeftinije par posto.
miroslaw- Broj postova : 24
Registriran : 04.09.2008
0
u austriji je cijena kruhu 3,5 euramiroslaw je napisao/la:U Austriji cijene robe, pića, tehnike, strojeva.....gotovo svega su kao kod nas, ili češće nekoliko posto jeftinije.
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
oni nemaju jednu pekaru na tisuću stanovnika
vinko2- Broj postova : 3
Registriran : 04.01.2010
0
rajtek meni radi tisup komplet. vidim baš da je porasla cijena na burzama opet, u mađarskoj cijena 10 lipa više neg prošli tjedan
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
kod nas se rade obracuni po kunu i dvadeset plus pdv pa tko voli nek izvoli ali po starom pravilniku, navodno se ministarstvo jako ljuti sto otkupljivaci rade sve po starom i navodno salju koje kakve inspekcije u silose mlinove, a informaciju sam sad dobio iz prve ruke da su navodno podnete kaznene prijave protiv onih koji nepostuju novi pravilnik, zivi bili pa vidjeli.......... nadam se samo da ce taj novi pravilnik zazivjeti je to nam svima ide u prilog.......
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
Ma za živjet će on, smo kasno jer je večina prodala pšenicu po starom pravilniku i potpisala izjavu da je suglasna te da svoju robu prodaje po istom. Jer su pritisnuti kreditima i ostalim nametima i nemogu čekati. Dok kod nas ne za živi neka vrsta burze kao u eu do tada će nas levatit i pljačkat.
Gost- Gost
Evo danas čitam kako je inspekcija podigla kaznene prijave protiv sedam otkupljivača koji se nisu se pridržavali novog pravilnika.Baš me zanima ishod svega vezano po ovom pitanju
Gost- Gost
Danas bio na obračunu, 1.20 + pdv. Ulazni kalo 1%, primjesa 2.7%, ajd nije strašno, no ak ste vidjeli slike što sam stavio mislim da nije bilo primjesa ni 1%, no nećemo sitnicariti.
Hektolitar što imam 83 prosjek nikom ništa, sve po 1.20 kn. Jedino ako je ispod 76 hektolitar onda se cijena smanjuje. Ni to nije strašno jer ta razlika između standard hektolitra i mojeg je +2 lipe u cijeni. Za to se ne isplati špricat bolest ko što sam ja 2 puta, nagodinu ću samo jednom.
Obračun rađen po starom nevažećem pravilniku. Mislim da bi trebali izbaciti tu riječ "stari" pravilnik i ubaciti "nevažeći", jer sad postoji pravilnik koji važi i kojeg se nitko ne pridržava.
I da, sad bi ja zbog te 2 lipe što bi dobio više trebao zvat inspektora? Ma nema šanse. Otkupljivač mi je jako blizu i šta da mu se idem zamjerat nešto, no way. Uostalom, privatnik je, radi kako hoće. Ak ti ne paše odvezi pšenicu nekom drugom. Vidjet ćemo nagodinu.
Htio sam reći još da nije stvar u te 2 lipe, al je stvar principa, Zakona i sveg ostalog. Ako se ja pridržavam svih zakona i ispunjavam svoje obveze na vrijeme, zašto se nebi i oni. To znači da je stanje kao da ni nema zakona, pravilnika, ajmo svi radit kako nama paše...gdje bi završili...
Hektolitar što imam 83 prosjek nikom ništa, sve po 1.20 kn. Jedino ako je ispod 76 hektolitar onda se cijena smanjuje. Ni to nije strašno jer ta razlika između standard hektolitra i mojeg je +2 lipe u cijeni. Za to se ne isplati špricat bolest ko što sam ja 2 puta, nagodinu ću samo jednom.
Obračun rađen po starom nevažećem pravilniku. Mislim da bi trebali izbaciti tu riječ "stari" pravilnik i ubaciti "nevažeći", jer sad postoji pravilnik koji važi i kojeg se nitko ne pridržava.
I da, sad bi ja zbog te 2 lipe što bi dobio više trebao zvat inspektora? Ma nema šanse. Otkupljivač mi je jako blizu i šta da mu se idem zamjerat nešto, no way. Uostalom, privatnik je, radi kako hoće. Ak ti ne paše odvezi pšenicu nekom drugom. Vidjet ćemo nagodinu.
Htio sam reći još da nije stvar u te 2 lipe, al je stvar principa, Zakona i sveg ostalog. Ako se ja pridržavam svih zakona i ispunjavam svoje obveze na vrijeme, zašto se nebi i oni. To znači da je stanje kao da ni nema zakona, pravilnika, ajmo svi radit kako nama paše...gdje bi završili...
13
Meni je razlika stari-novi pravilnik 45.000 kn pa se ti misli
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
jebi ga i meni je mala razlika za hl 72 sam dobio 1,18kn a za 77 1,22kn tomy da si predo di sam ja ti bi dobio vecu cijenu bar 1,26-7kn
inace meni su rekli da moze i po novom pravilniku ako ocu, a zasto zato sto ih drzava moze naterat da oni obracunavaju po novom ali oni su svi provatnici i niko ih ne moze naterat da i cijena onda bude 1,20kn, znaci automatski ce snizit cijenu zita ako budu morali obracunavat po novom, tako su mi bar rekli
inace meni su rekli da moze i po novom pravilniku ako ocu, a zasto zato sto ih drzava moze naterat da oni obracunavaju po novom ali oni su svi provatnici i niko ih ne moze naterat da i cijena onda bude 1,20kn, znaci automatski ce snizit cijenu zita ako budu morali obracunavat po novom, tako su mi bar rekli
tomy je napisao/la:Danas bio na obračunu, 1.20 + pdv. Ulazni kalo 1%, primjesa 2.7%, ajd nije strašno, no ak ste vidjeli slike što sam stavio mislim da nije bilo primjesa ni 1%, no nećemo sitnicariti.
pa vidiš čitajući tvoj post večiš u jednom trenutku da nećeš zvati inspektora a na kraju pišeš gdje bi završili kad bi radili kako svakom paše....... ja sam svojim otkupljivačima nagovijestio da u slučaju da budu obračunavali po starom pravilniku da ću obračun dostaviti ministarstvu pa nek ministarstvo odluči šta i kako će dalje........
i odmah za hektolitar 71.80% imam cijenu 1.17 kn + pdv kod jednoga otkupljivača, sada čekam obračun i od agrokor
evo neznam gdje bi zaljepio ovaj link
http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/stizu-upozorenja-svijetom-ce-zavladati-histerija-prosvjedi-i-glad.html
http://dnevnik.hr/vijesti/gospodarstvo/stizu-upozorenja-svijetom-ce-zavladati-histerija-prosvjedi-i-glad.html
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
Hektolitar 71.8,ide li u stocno ili? Tj jest dali je to na otkupno mijestu oslo u stocno ili?
katastrofičan članak katastrofičnih novinara
btw
USA ima rekordne zalihe pšenice (predviđaju odličan urod i ostalih jesenjskih kultura), ali malo 'jebuckaju' svijet
btw
USA ima rekordne zalihe pšenice (predviđaju odličan urod i ostalih jesenjskih kultura), ali malo 'jebuckaju' svijet
ma jebuckaju oni nas kako i kad stignu, slozio bih se sa kolegama prije ako se cijena ispod hektolitra 76 smanjuje zanima i mene zasto se od 76 na dalje ne povecava, i zasto te koji nepostuju zakon ne pozatvaraju pa cemo onda nesto i dobiti........ do sad smo po svemu europa a kad treba primjeniti europski zakon za obracunavanje pšenice ili neke druge kulture onda je dobar i pravilnik iz 76 godine, ocito je da na ruku ide samo onima koji mesetare a mi koji proizvodimo i imamo veštet pod vedrim nebom nas treba derati... e ljudi nisam zagovornik europe ali sam da udzemo sto prije pa mozda i kod nas se napravi malo reda u agrarnoj politici, ili smo mi jednostavno balkanci i to je to.... nadam se da nisam nekog uvridio....
18
kako se ne povecava, maloprije sam napiso da sam za hl 77 dobio 1,22kn da sam imo veci dobio bi vise
kod nas je inace uvjek tako, samo sad prvi put imam tako nizak hl inace nijr bio ispod 79 i svake godine smo dobivali vecu cijenu-sto veci hl veca cijena
kod nas je inace uvjek tako, samo sad prvi put imam tako nizak hl inace nijr bio ispod 79 i svake godine smo dobivali vecu cijenu-sto veci hl veca cijena
da kod vas je to nesumljam, ali kod vecine ostalih pa tako i mene nije tako a nadam se da ce biti... jer ja imam prosijek 78.5 hektolitar znaci da bi dobio po tvome 1.25 plus pdv, ili..
18
uf koje nevrijeme kod mene, nestalo struje.
deere power, eto moj otkupljivac kojem sam predao dio pšenice je napravio tako kako je, to nije u redu od njega, i rekao sam da bi dobio 2% veću cijenu da je radio prema hektolitru, uzima se u obzir HL samo do 80.
pingo, pitanje za tebe, kako se radi obračun po starom pravilniku a kako po novom? ja to neznam, tako sam došao do te 2 lipe (razlika između hl 76 - hl 80), točnije 2,4 lipe. Nije malo 45.000 kn, prema tvojoj količini pšenice. al na istom si onda kao i ja, samo što ja imam manju količinu, ja bi dobio nekih 1500 kn više.
al ak je deere power za HL 77 dobio 1,22 kn kako sam ja onda mogao dobio za HL 83 1,20 kn.
uostalom, u kojem pravilniku piše cijena pšenice, u nijednom. Može mi otkupljivač jednostavno reći "dobro, napravit ćemo po novom pravilniku ali je cijena 1 kn".
Ukupno sam proizveo 110 t pšenice, čistog. Od tog sam 70 t predao korektnom otkupljivaču i ako će tako bit nagodinu sve vozim tamo. Il u Jagodnjak, tamo negdje
deere power, eto moj otkupljivac kojem sam predao dio pšenice je napravio tako kako je, to nije u redu od njega, i rekao sam da bi dobio 2% veću cijenu da je radio prema hektolitru, uzima se u obzir HL samo do 80.
pingo, pitanje za tebe, kako se radi obračun po starom pravilniku a kako po novom? ja to neznam, tako sam došao do te 2 lipe (razlika između hl 76 - hl 80), točnije 2,4 lipe. Nije malo 45.000 kn, prema tvojoj količini pšenice. al na istom si onda kao i ja, samo što ja imam manju količinu, ja bi dobio nekih 1500 kn više.
al ak je deere power za HL 77 dobio 1,22 kn kako sam ja onda mogao dobio za HL 83 1,20 kn.
uostalom, u kojem pravilniku piše cijena pšenice, u nijednom. Može mi otkupljivač jednostavno reći "dobro, napravit ćemo po novom pravilniku ali je cijena 1 kn".
Ukupno sam proizveo 110 t pšenice, čistog. Od tog sam 70 t predao korektnom otkupljivaču i ako će tako bit nagodinu sve vozim tamo. Il u Jagodnjak, tamo negdje
13
pingo je napisao/la:Meni je razlika stari-novi pravilnik 45.000 kn pa se ti misli
Evo prilike prodaš auto koji sada voziš uzmeš pare od razlike 45000kn. :$: i kupiš formulu,a to nije ništa za poljoprivrednika tvog kalibra.zaboravio sam se dobro
Gost- Gost
vidi ne branim nikog, prosle godine ti isti su platitli 85lp kad su neki davali 95, ali isto sve po istim pravilima ko i sad, mozda su sad jos malo oprezniji
moj prosjek je 74,84hl a cijena tacno 1,1968kn
moj prosjek je 74,84hl a cijena tacno 1,1968kn
Nisam ja predao neku ludu količinu . Tek tri puta više od tebe . Radi se o tome da sam imao Srpanjku sa min. 10 % nečistoće i tu sam samo lagano izračunao da bi barem za tih 10 % dobio više love jer novi pravilnik nečistoću regulira sa 12% . Ako se ne varam dobio sam 112 kn/kg .tomy je napisao/la:
.
.
.
Formulu ?pege25 je napisao/la:pingo je napisao/la:Meni je razlika stari-novi pravilnik 45.000 kn pa se ti misli
Evo prilike prodaš auto koji sada voziš uzmeš pare od razlike 45000kn. :$: i kupiš formulu,a to nije ništa za poljoprivrednika tvog kalibra.zaboravio sam se dobro
Da mi treba ja bi ju već imao bez obzira koliko sam dobio za žito . Ja uzmem kredit
pingo- Broj postova : 4918
3
Aha, o tome se radi, nisam se obazirao na nečistoću jer mi nije velika.
Pingo ti bi radije kupio novu prskalicu nego formulu, ili onog Kubotu sa sajma. Ode novci u željezo....
Pingo ti bi radije kupio novu prskalicu nego formulu, ili onog Kubotu sa sajma. Ode novci u željezo....
13
Stranica 20 / 25. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25
Stranica 20 / 25.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.