AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena psenice 2009
Stranica 21 / 30. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 30
Re: Cijena psenice 2009
Divide et impera...podijeli pa vladaj.
Nije se smjelo predavati pšenicu, no problem je da proizvođači ju nemaju gdje sami skladištiti. Lako oni sad određuju cijenu kad je pšenica kod njih...
Nije se smjelo predavati pšenicu, no problem je da proizvođači ju nemaju gdje sami skladištiti. Lako oni sad određuju cijenu kad je pšenica kod njih...
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
recimo da imam svoj silos i da sam sad uskladistio psenicu pa bio bi jos u gorem polozaju jer ako nebi imo s nikim ugovorenu proizvodnju niko mi nebi htio ni uzet tu psenicu jer svi uzimaju smo od svojih kooperanata, a i u ugovoru stoji da smo duzni svoj dug platit s robom za koju ugovaramo proizvodnju
vidis da su se lopovi i od toga ogradili, znaju da se ratarske kuluture najvise i siju zbog " sigurnog" otkupa a kad bi seljaci jos morali sami trazit kome ce je prodat mislim da bi je tesko i prodali jer ko bi obilazio sve seljake i otkupljivao malo po malo
vidis da su se lopovi i od toga ogradili, znaju da se ratarske kuluture najvise i siju zbog " sigurnog" otkupa a kad bi seljaci jos morali sami trazit kome ce je prodat mislim da bi je tesko i prodali jer ko bi obilazio sve seljake i otkupljivao malo po malo
Krivo gledaš na stvari. Zamisli da nitko ne želi ugovoriti proizvodnju, odnosno da ti njima nudiš ugovor a ne oni tebi. Mislim da bi se klanjali svakom tko im hoće prodati pšenicu.
Nekad ti je bilo slično tome kod nas. Moji su imali vršalicu pa su Mlinaru prodavali ušur, zato se i toga sjećam.
Osim toga, imaš svoj silos, neće je otkupiti domaći, pa ju izvezeš sam...
Mislim da bi to bila druga pjesma.
Nekad ti je bilo slično tome kod nas. Moji su imali vršalicu pa su Mlinaru prodavali ušur, zato se i toga sjećam.
Osim toga, imaš svoj silos, neće je otkupiti domaći, pa ju izvezeš sam...
Mislim da bi to bila druga pjesma.
10
ma bilo bi to super ali u nekoj bajci ne u ovoj drzavi, kod nas je sve nastimano da lopovi imaju jos vise a seljaci i radnici sve manje
a sto se tice izvoza tu bi se moralo vise seljaka udruzit jer svako da izvozi svojih 100, 200 ili 400 tona tesko bi naso kupca
jos do prije dve godine niko me nije pitao jel imam ugovor vec su se doslovno otimali za bilo koju robu te zvali kuci da pitaju koliko cu cega imat( a ja sam jako mali proizvodjac) medjutim sve je pocelo prosle godine s kukuruzom kad si moro imat ugovor sa sobom da ga predas i to se sad nastavlja
a sto se tice izvoza tu bi se moralo vise seljaka udruzit jer svako da izvozi svojih 100, 200 ili 400 tona tesko bi naso kupca
jos do prije dve godine niko me nije pitao jel imam ugovor vec su se doslovno otimali za bilo koju robu te zvali kuci da pitaju koliko cu cega imat( a ja sam jako mali proizvodjac) medjutim sve je pocelo prosle godine s kukuruzom kad si moro imat ugovor sa sobom da ga predas i to se sad nastavlja
Trebali bi svi bojkotirati ugovore, onda problema nebi bilo...deere power je napisao/la:ma bilo bi to super ali u nekoj bajci ne u ovoj drzavi, kod nas je sve nastimano da lopovi imaju jos vise a seljaci i radnici sve manje
10
tržište sinko, tržište....nisu oni svi lopovi, niti smo mi svi cvećke...znam da je sad kasno za mudrovanje, treba izvući kolikogod se može za ovu žetvu, ali mjesta za nove razgovore o poticajima i skladištenjima ima napretek (ne zaboravimo da je u toku i izrada zakona o zemljištu)...
Neznam jeste li vidjeli ovo
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=44373&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=2157b9c382]
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=44373&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=2157b9c382]
10
paor je napisao/la:tržište sinko, tržište....nisu oni svi lopovi, niti smo mi svi cvećke...znam da je sad kasno za mudrovanje, treba izvući kolikogod se može za ovu žetvu, ali mjesta za nove razgovore o poticajima i skladištenjima ima napretek (ne zaboravimo da je u toku i izrada zakona o zemljištu)...
a sta su nego lopovi samo kamata za ovu godinu je 13%, a o drugim odbicima da i ne pricam jer bi bilo poduze( siguran sam da nam uzmu i 20% sve skupa)i onda jos ovakva cijena ne znam kako ti stojis sa svim ali meni nije bas lako i odustao bi od svega samo da mogu ali ko zna jos jer mi vec dosta da me neko stalno zajebava i otima od mene i ti jos onda kazes da nisu lopovi, mozda i nisu ako ima neki drugi naziv
deere power:
vidim da se boriš sa kamatama koje stavljaju na repromaterijal i ostalo...sad da te pitam jedno: jesi pokušao sa kreditom kod komercijalnih banaka? Npr. moj stari ode u banku i digne kredit (100 000kn) za sjetvu...i ode sve kupi za gotovinu..kamata neka je i 11% opet je isplativo.... Moj tata je prvu godinu radio na ugovor i onda je prešao na ovakav sistem, i kaže da je isplativije: dobije rabat na cijene...jer ovi što kod nas daju na ugovor oni još dignu cijenu pošto je na ugovor i onda još uzimaju kamatu...ja mislim da je ovakav način u svakom slučaju isplativiji.....
vidim da se boriš sa kamatama koje stavljaju na repromaterijal i ostalo...sad da te pitam jedno: jesi pokušao sa kreditom kod komercijalnih banaka? Npr. moj stari ode u banku i digne kredit (100 000kn) za sjetvu...i ode sve kupi za gotovinu..kamata neka je i 11% opet je isplativo.... Moj tata je prvu godinu radio na ugovor i onda je prešao na ovakav sistem, i kaže da je isplativije: dobije rabat na cijene...jer ovi što kod nas daju na ugovor oni još dignu cijenu pošto je na ugovor i onda još uzimaju kamatu...ja mislim da je ovakav način u svakom slučaju isplativiji.....
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
Kupci iz BIH nude 1kn/kg za pšenicu što je isplativije nego dati mafiji za 95+15lp jer za izvoz ide bez pdv-a koji ne moraš nakon izbijanja pretporeza uplatiti državi.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
39
deere power je napisao/la:paor je napisao/la:tržište sinko, tržište....nisu oni svi lopovi, niti smo mi svi cvećke...znam da je sad kasno za mudrovanje, treba izvući kolikogod se može za ovu žetvu, ali mjesta za nove razgovore o poticajima i skladištenjima ima napretek (ne zaboravimo da je u toku i izrada zakona o zemljištu)...
a sta su nego lopovi samo kamata za ovu godinu je 13%, a o drugim odbicima da i ne pricam jer bi bilo poduze( siguran sam da nam uzmu i 20% sve skupa)i onda jos ovakva cijena ne znam kako ti stojis sa svim ali meni nije bas lako i odustao bi od svega samo da mogu ali ko zna jos jer mi vec dosta da me neko stalno zajebava i otima od mene i ti jos onda kazes da nisu lopovi, mozda i nisu ako ima neki drugi naziv
koliko mi je lako bolje da ti ne pričam...samo hoću reći da ne možemo dovijeka gasiti požar prosvjedima i sl. možda se do kraja postigne povoljna cijena pšenice, ali dogodine nas isto čeka. moramo poraditi na izboru kulture, optimizaciji ulaganja (analize su uglavnom besplatne), izboriti se za kućno skladištenju, plaćeni ugar, zadrugarstvo (uvoz, izvoz)....ma neću se ponavljati...radimo po socijalističkom modelu, a "partner" nam je Uncle Sam - e to ne ide skupa...poljoprivreda je nešto više od bijesnog traktora ili štale sa zelenim krovom...
john deere 3650 je napisao/la:deere power:
isprobo sam i to preko pbz-agro kredita tamo su kamate samo 6% a da ne pricam koliko sam repromaterijal jeftinije dobio al sta mi to vrijedi kad mi jesenas niko nije htio otkupit kukuruz jer nisam kupovao od nikog ko otkupljuje proizvode pa sam na kraju jedava predao i to na 3 mjesta i to preko poznanika, a placali su koliko i kad su htjeli, eto koliko mi se to onda isplatilo
Čini mi se da je ovo natezanje sa cijenom pšenice samo kupovanje vremena, kako bi se što dulje odgodila isplata.
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
i meni se cini isto to, trebali bi i mi njima po istoj stopi fakturirat kamate od datuma predaje do isplate, kao sto i organizatori nama za repromaterijal....
lopovi...
lopovi...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
Hey bog ljudi novi sam ovdje ali već dugo pratim ova vaša razmišljanja!Pa daj mi recite jel bilo danas kakvih pregovora oko cijene?Ivan
jvuko159- Broj postova : 122
God : 36
Zanimanje : Tehničar cestovnog prometa
Registriran : 30.07.2009
0
Mislim da treba napraviti nekoliko naoko manjih pomaka i oni zajedno bi dali znatno bolju situaciju prilikom prodaje. Vlastito skladištenje i vlastita novčana sredstva su glavne okosnice onih koji žele raditi i u budućnosti. No o tome smo već raspravljali. Evo danas sam počeo prodavati kukuruz za 0.8 Kn, i to je malo, ali ipak znatno bolje od one katastrofe jesenas. To je bio 'lov u mutnom', kao i ovo danas sa pšenicom.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
ako imaš kupca mislim da će ti biti najbolje da prodaš sve..Fidelito je napisao/la: Evo danas sam počeo prodavati kukuruz za 0.8 Kn, i to je malo, ali ipak znatno bolje od one katastrofe jesenas. To je bio 'lov u mutnom', kao i ovo danas sa pšenicom.
jer na jesen sumnjam da će kukuruz biti viši od 50-ak lipa..
ako i toliko..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Vlastiti silos je uteg za vratom koji ne želim imati ...Fidelito je napisao/la:Mislim da treba napraviti nekoliko naoko manjih pomaka i oni zajedno bi dali znatno bolju situaciju prilikom prodaje. Vlastito skladištenje i vlastita novčana sredstva su glavne okosnice onih koji žele raditi i u budućnosti. No o tome smo već raspravljali. Evo danas sam počeo prodavati kukuruz za 0.8 Kn, i to je malo, ali ipak znatno bolje od one katastrofe jesenas. To je bio 'lov u mutnom', kao i ovo danas sa pšenicom.
Nego za kakav kukuruz dobiješ 80 lipa ? Osušen , pročišćen na srtandardnu kvalitetu bez primjesa i slično ili ? Ako je tako pa i nije mi to neka lova ... da sam osušio svoju kuruzu jesenas i prevukao ga preko nekog sita dobio bi i ja toliko koliko i ti sada odnosno malo manje ali to anuliram sa tvojim čekanjem od 10 mjeseci dok sam ja svoju lovu davnih dana potrošio . Nego ono najvažnije , hoće ti qqruz biti plaćen ? To me najviše sekira kada bilo što prodajem sam
pingo- Broj postova : 4918
3
Fidelito je napisao/la:Mislim da treba napraviti nekoliko naoko manjih pomaka i oni zajedno bi dali znatno bolju situaciju prilikom prodaje. Vlastito skladištenje i vlastita novčana sredstva su glavne okosnice onih koji žele raditi i u budućnosti. No o tome smo već raspravljali. Evo danas sam počeo prodavati kukuruz za 0.8 Kn, i to je malo, ali ipak znatno bolje od one katastrofe jesenas. To je bio 'lov u mutnom', kao i ovo danas sa pšenicom.
odavde su ljudi vozili u vk (ne znam točno komu) po 94 kn, lova na kapiji
Izgleda da je Agrokorovih 95 lipica za pšenicu čista navlakuša, navodno će 95 lipa platiti samo 5 tona po hektaru, a ostatak prinosa po cijeni od 82 lipe.
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
15
Nadam se da će kukuruz biti uredno plaćen. I ja sam čuo da jedan lokalni otkupljivač plaća po 95 lp, ali kada sam ga nazvao rekao mi je da trenutno plaća 80 lp (sve ove cijene su naravno plus PDV). Jedino što mi ovi otkupljivači odvoze sami sa svojim kamionima. Koliko se moglo dobiti jesenas za kukuruz svi znamo, mislim da je ova cijena ipak viša uz sve ono što kaže Pingo, to jest akumulaciju kapitala u kukuruzu. Da sam morao platiti punu cijenu prijema, sušenja i skladištenja po cijeniku, mislim da bi to čekanje bila pušiona, ovako kada imam svoj silos troškovi skladištenja su minimalni, nema pljačke na prijemu zrna, a i sve ono što ispadne na čišćenju kukuruza dade se iskoristiti (na neki način). Iskreno rečeno očekivao sam i bolju cijenu od ove, ali u cjelokupnoj situaciji u državi treba opstati (ostati na nogama kako bi rekla premijerka). Sa ovom cijenom pšenice ne očekujem visoku cijenu kukuruza na jesen, narošito zato jer je potražnja (stočarstvo) u banani. Tu je Picek u pravu, kada kaže da je najbolje prodati sve sada, jer će biti ponude kukuruza na jesen, mnogi su prisiljeni dati robu pošto-poto.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Mr. Nustemburg je napisao/la:Izgleda da je Agrokorovih 95 lipica za pšenicu čista navlakuša, navodno će 95 lipa platiti samo 5 tona po hektaru, a ostatak prinosa po cijeni od 82 lipe.
ma kako je krenulo nema sanse da ispadne dobro za nas, ko zna koliko ce nam na kraju dat te hoce li drzava isplatit sve sto je obecala(svi znamo kakvi su to lazovi)
ja radim tu s jednom firmom koja nije todoriceva tako da me bas i ne tjesi ovo sto ce agrokor placat 95lp dok god to svi ne budu odlucili nemam se cemu nadat
ma ne samo zbog toga, nego zbog količine kukuruza koja će biti u opticaju..Fidelito je napisao/la:Tu je Picek u pravu, kada kaže da je najbolje prodati sve sada, jer će biti ponude kukuruza na jesen, mnogi su prisiljeni dati robu pošto-poto.
samo mađari će imati kukuruza triput više nego što im treba..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
http://www.jutarnji.hr/novac/vas_novac/clanak/art-2009,7,31,,171345.jl
Svaka ti čast Josipe, slažem se sa svakom tvojom riječju.
Koga i kolko si moro potpaltit da ti ovo objave???
Svaka ti čast Josipe, slažem se sa svakom tvojom riječju.
Koga i kolko si moro potpaltit da ti ovo objave???
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
http://www.jutarnji.hr/novac/vas_novac/clanak/art-2009,7,31,,171343.jl
Evo tu se vidi ko je koga zajebo i ko je bio na sastanku kod godspodina T. i kom je neš obečano.
Prodane duše, ovaj dotični čelavi gospodin, al još mu fale dva klauna koja su snjim bila kod gospodina T.( mislim da su Mlinarić i Novaković)
Evo tu se vidi ko je koga zajebo i ko je bio na sastanku kod godspodina T. i kom je neš obečano.
Prodane duše, ovaj dotični čelavi gospodin, al još mu fale dva klauna koja su snjim bila kod gospodina T.( mislim da su Mlinarić i Novaković)
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
Stranica 21 / 30. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 30
Similar topics
» CIJENA SUNCOKRETA 2009
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
Stranica 21 / 30.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.