AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena psenice 2009
Stranica 12 / 30. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 30
Re: Cijena psenice 2009
Ne treba se ljutiti na gospon Piceka, ipak on nije čuvao ovce sa nama. Urbana gerila misli da bi ukidanjem poticaja kruh bio 3 kune ili da bi drvna industrija procvala i to je srž nesporazuma. (Baš stoga povremeno na jednom popularnom portalu ja napišem poneki ligt članak.link )
ja konkretno od pšenice moram platiti sve kredite do 11 ili 12 mj, makar mi je to bio običaj do sada, a kad dodju poticaji od pšenice oni mi odu 100% na gorivo i rez dijelove za jesensku sjetvu, vadjenje repe i sl....
i sad ako psenica bude po kunu, ja ne mogu placat kredite, vec cu jos ostat duzan, a ako mi drzava ne isplati poticaje, necu imati goriva da obradim zemlju u jesen.....
ako niste primjetili nista tu meni ne ostaje cisto........
@picek,
racunaj, moja proizvodnja psenice je 500 t, ili 500.000 kg, zagreb ima mil stanovnika i ako racunas da od kile psenice dobijes dva kruha to je milijun kruhova (da svaki stanovnik pojede cijeli kruh na dan)
u virovitici je kruh 5 kn, u zg 7, i za toliko je u zg veci standard od virovitice, i veci su troskovi pekarima trgovcima i sl.... i tih 7 kn je jeftin kruh, ako usporedis s bilo kojom europskom metropolom neces naci jeftiniji....
kad se osvrnemo na proslogodisnju psenicu, sto se mene tice drzava je trebala ukinit lani poticaj na pšenicu, ali zato te novce preusmjerit i dati poticaj na kukuruz 3000 kn....
isti ti europski poljoprinrednici (austrija njemacka) uz davanja po hektaru dobiju jos hrpu drugih subvencija, kao sto je oko 110 € bespovratnih sredstava za gorivo po ha.... sto da dalje pricamo, rado bi se ja mjenjao s njemackim seljakom i dobivao njegove subvencije, ali on se samnom nebi mjenjao....
@pingo
u ovome se s tobom slazem 100% i tu imamo isti stav, nase je da u polju proizvedemo sto kvalitetnije i ekonomski jeftinije, i sve ostalo nije nasa briga...
takodjer valja napomenuti i da ta psenica s burzi iz uvoza kojom nas se uvijek ucijenjuje i nije bas tako povoljna za nase mlinare pekare i otkupljivace kao sto se u javnosti namece, i nasa je puno povoljnija samo sto to nece priznat jer ju hoce dobiti sto jeftinije...
na burzama se kao prvo avansno placa, (mi bi ih cekali i u ratama, i tri mjeseca uz prihvatljivu cijenu), trebaju tu robu sami dovesti i platiti prijevoz (mi im dovezemo u dvor), standardi kvalitete su kod nas oštriji nego na burzama, i tu nas otkupljivaci zakinu za 1-2 % kad se psenica prilikom otkupa svodi na standard (vlaga, primjese i sl), takodjer kad uvoze robu iz vana nemogu naplatiti raznorazne troskove otkupa, ulazno izlazno kalo, koncentracije i tko zna sto sve netroskove otkupa itd.... takodjer valja napomenuti da se lom, def zrno i ostalo prilikom otkupa u EU placa seljacima, nasi otkupljivaci ne placaju nista....
i onda neka pricaju da im je nasa roba nepovoljna, to podcjenjuje moj intelekt... na ovome sto sam nabrojao otkupljivaci kod kupovine domace robe imaju preko 10% bolje uvjete nego prilikom uvoza, te razne druge beneficije...
ako meni cijena od 1,25 kn pokriva troskove , a tih 10 % na cijenu meni odlucuje dali cu uopce sto zaraditi ili ne, nije to malo, ne zavaravajmo se, dok je to ukalkulirano u cijenu kruha mali novac...
i sad ako psenica bude po kunu, ja ne mogu placat kredite, vec cu jos ostat duzan, a ako mi drzava ne isplati poticaje, necu imati goriva da obradim zemlju u jesen.....
ako niste primjetili nista tu meni ne ostaje cisto........
@picek,
racunaj, moja proizvodnja psenice je 500 t, ili 500.000 kg, zagreb ima mil stanovnika i ako racunas da od kile psenice dobijes dva kruha to je milijun kruhova (da svaki stanovnik pojede cijeli kruh na dan)
u virovitici je kruh 5 kn, u zg 7, i za toliko je u zg veci standard od virovitice, i veci su troskovi pekarima trgovcima i sl.... i tih 7 kn je jeftin kruh, ako usporedis s bilo kojom europskom metropolom neces naci jeftiniji....
kad se osvrnemo na proslogodisnju psenicu, sto se mene tice drzava je trebala ukinit lani poticaj na pšenicu, ali zato te novce preusmjerit i dati poticaj na kukuruz 3000 kn....
isti ti europski poljoprinrednici (austrija njemacka) uz davanja po hektaru dobiju jos hrpu drugih subvencija, kao sto je oko 110 € bespovratnih sredstava za gorivo po ha.... sto da dalje pricamo, rado bi se ja mjenjao s njemackim seljakom i dobivao njegove subvencije, ali on se samnom nebi mjenjao....
@pingo
u ovome se s tobom slazem 100% i tu imamo isti stav, nase je da u polju proizvedemo sto kvalitetnije i ekonomski jeftinije, i sve ostalo nije nasa briga...
takodjer valja napomenuti i da ta psenica s burzi iz uvoza kojom nas se uvijek ucijenjuje i nije bas tako povoljna za nase mlinare pekare i otkupljivace kao sto se u javnosti namece, i nasa je puno povoljnija samo sto to nece priznat jer ju hoce dobiti sto jeftinije...
na burzama se kao prvo avansno placa, (mi bi ih cekali i u ratama, i tri mjeseca uz prihvatljivu cijenu), trebaju tu robu sami dovesti i platiti prijevoz (mi im dovezemo u dvor), standardi kvalitete su kod nas oštriji nego na burzama, i tu nas otkupljivaci zakinu za 1-2 % kad se psenica prilikom otkupa svodi na standard (vlaga, primjese i sl), takodjer kad uvoze robu iz vana nemogu naplatiti raznorazne troskove otkupa, ulazno izlazno kalo, koncentracije i tko zna sto sve netroskove otkupa itd.... takodjer valja napomenuti da se lom, def zrno i ostalo prilikom otkupa u EU placa seljacima, nasi otkupljivaci ne placaju nista....
i onda neka pricaju da im je nasa roba nepovoljna, to podcjenjuje moj intelekt... na ovome sto sam nabrojao otkupljivaci kod kupovine domace robe imaju preko 10% bolje uvjete nego prilikom uvoza, te razne druge beneficije...
ako meni cijena od 1,25 kn pokriva troskove , a tih 10 % na cijenu meni odlucuje dali cu uopce sto zaraditi ili ne, nije to malo, ne zavaravajmo se, dok je to ukalkulirano u cijenu kruha mali novac...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
→→→ : VIŠE
nema sanse da ova drzava moze sve uvest kao sto neki misle jer da moze mi nebi danas ni razovarali o ovome znaci zato drzava potica nas da bi ovi u gradovima mogli jest tu nasu hranu (koja je nekih 100 puta bolja od uvozne recimo govedine jagnjetine svinjetine i sl)puno jeftinije nego sto bi bilo kad nebi bilo poticaja a kad toga nebi bilo onda bi oni jeli samo onaj otpad kojem je isteko rok trajanja s kojim pune nase trgovne i onda to kupuju neki "pametni" ljudi za "jeftine" novce i misli kako bi seljaci trebali jos jeftinije prodavat svoje proizvode a ne znaju da se to meso vani dobije besplatno jer mu je rok istekao pa ga poklone nama jer ne znaju kud ce s tim, isto je i s psenicom uvozi se najgore moguce(lom)pa normalno da ce te madjarske mekinje koje stoje u nekom skladistu bit jeftinije jer se oni toga rjesavaju da bi pospremili novu psenicu
bas sam danas obilazio psenicu i razocaran sam....ima dosta hrde po listovima a palez klasa je toliko ocita da stvarno prinos ce drasticno opast.
Tako da zakljucujem na temelju moje psenice nemozemo ocekivati neke abnormale prinose i cijena ako bude bila ovakva kako se spominje oko i ispod 1kn ja vjerujem da ce ostati neovrsine psenice u polju.
Svaka cast onome tko navrsi 5t/h zaj mozda i uspije zaraditi koju kunu ali vrlo tesko.
Po mojoj procjeni ova godina ce biti katastrofalna sa prinosom a i sa cijenom jer smo nesposobni,nedruzeni i lazljivi.
Jer ako slazes nekome da si navrsio 7t/h i sebe uvjeris u to onda super-ali opet ti je prazan racun u banci-tako da to nepomaze.
Realno gledajuci stanje u drzavi sve je lose-ali kako je tek u poljoprivredi to cemo prokomentirat na kraju godine kada se sve zbroji i kada ti ostane samo hrpa racuna za platiti a love nema.
Kako kaze kuterovac da se trebamo odricati izgleda da je u pravu.Morat cemo se odreci svoga posla i svi zajedno na socijalu-ocito im je to i namjera.
Svaki komentar da ce netko zaraditi sa cijenom manjom od 1,5kn moze ljepo okaciti macku o rep.
Tako da zakljucujem na temelju moje psenice nemozemo ocekivati neke abnormale prinose i cijena ako bude bila ovakva kako se spominje oko i ispod 1kn ja vjerujem da ce ostati neovrsine psenice u polju.
Svaka cast onome tko navrsi 5t/h zaj mozda i uspije zaraditi koju kunu ali vrlo tesko.
Po mojoj procjeni ova godina ce biti katastrofalna sa prinosom a i sa cijenom jer smo nesposobni,nedruzeni i lazljivi.
Jer ako slazes nekome da si navrsio 7t/h i sebe uvjeris u to onda super-ali opet ti je prazan racun u banci-tako da to nepomaze.
Realno gledajuci stanje u drzavi sve je lose-ali kako je tek u poljoprivredi to cemo prokomentirat na kraju godine kada se sve zbroji i kada ti ostane samo hrpa racuna za platiti a love nema.
Kako kaze kuterovac da se trebamo odricati izgleda da je u pravu.Morat cemo se odreci svoga posla i svi zajedno na socijalu-ocito im je to i namjera.
Svaki komentar da ce netko zaraditi sa cijenom manjom od 1,5kn moze ljepo okaciti macku o rep.
ja živim u Županji, u Županji je kruh 7 kuna..JOSIP FERGUSON je napisao/la:
Loaf of bread in Estonia pays 12 Estonian kroons, it 0.9 US$, In Russia, it’s about the same.
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
picek mogao bi se zalagat za poljoprivredu, jer kome ces prodavati valtre sljedece godine...
To sto je netko spomenuo da ak necemo proizvodit psenicu da ce se uvozit-pa i hoce, ali kratko. I tko bi sve to platio.
To sto je netko spomenuo da ak necemo proizvodit psenicu da ce se uvozit-pa i hoce, ali kratko. I tko bi sve to platio.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
mislim da ovu temu treba zaključati i gotovo
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
Slavonski gačan je napisao/la:mislim da ovu temu treba zaključati i gotovo
ti bi najbolju temu zakljucao
17
Slavonski gačan je napisao/la:mislim da ovu temu treba zaključati i gotovo
argumentiraj zašto.osim toga nisu li mnogi otišli sa onog drugog foruma radi zaključavanja tema i sličnog.
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
nego da se malo vratimo na temu, nesto je kuterovac u medijima bio rekao da se seljaci ne trebaju brinuti za cijenu psenice jer ce ona biti zadovoljavajuca, jer je tendencija rasta cijene na burzama.....
sad sto mu to zadovoljavajuce znaci, tko zna, mozda je to samo smirivanje situacije pred najavljene prosvjede....
uostalom zivi bili pa vidjeli, iz kuterovčevih usta u bozje usi...
sad sto mu to zadovoljavajuce znaci, tko zna, mozda je to samo smirivanje situacije pred najavljene prosvjede....
17
ma vidim da to bi moglo ............ ali bolje šutiti
14
ma treba otič na prosvjede a ne da nas opet zajebu
kikoporto5820- Broj postova : 190
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
pa kuterovac kaze da ce cijena biti zadovoljavajuca.....
isto tako na forumu ima ljudi koji bi bili zadovoljni sa npr 1,1kn....tako da je to skroz relativno...
al mene to nezanima ja zelim brojke a ne neka prazna obecanja "zadovoljavajuca""...
isto tako na forumu ima ljudi koji bi bili zadovoljni sa npr 1,1kn....tako da je to skroz relativno...
al mene to nezanima ja zelim brojke a ne neka prazna obecanja "zadovoljavajuca""...
JOSIP FERGUSON je napisao/la:nego da se malo vratimo na temu, nesto je kuterovac u medijima bio rekao da se seljaci ne trebaju brinuti za cijenu psenice jer ce ona biti zadovoljavajuca, jer je tendencija rasta cijene na burzama.....
eo ovo je rekao ali pitaj boga sta to znaci:
""Što se tiče cijene pšenice državni tajnik također očekuje cijenu kojom će biti zadovoljni i proizvođači. "U Mađarskoj je cijena već premašila kunu, a i žetva u zemljama iz okruženja neće biti takva da se stvore viškovi, što je dobro za Hrvatsku koja, očekuje ove godine oko 800.000 tona pšenice", rekao je. Kuterovac smatra da neće biti razloga za izlazak seljaka na ceste, kao što su najavili.""
Picek je napisao/la:a poticaji su što točno?tomy je napisao/la:nista konkretno ovako javno, najbolje da sam odluci, da da... Covjek zna sto govori. Mi poljoprivrednici moramo se borit (prosvjedima, jer se nemoze rjesit razgovorom?) za 1,20 kn, dok u turizam ode 28 mil. eura samo za promidzbu.. I dobro,neka ode valjda se netko i za to borio. Nemam nista protiv turizma, g.Kuterovca i ostalih, al ak moze turizam, peljesac, mozemo i mi dobit 1,50 kn, i 3,50 za uljanu repicu kojom jos uvijek nema dovoljno zasijanih povrsina, dok neki pisu da vec ima viska 20 tis.tona.
jel to ide za turizam također?
kapitalna ulaganja već nekoliko godina? isto za turizam?
ostale potpore u poljoprivredi? isto za turizam?
malo realnosti nebi škodilo... ova država najviše novca osim za turizam odvaja za poljoprivredu..
da se u druge grane ulagalo toliko koliko se recimo ulagalo i ulaže u poljoprivredu nebi se namještaj od hrvatskog drveta radio u inozemstvu. (čisto primjera radi)..
ova država apsolutno najviše novaca iz proračuna izdvaja za nezarađene mirovine, a ne za turizam i poljoprivredu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
kikoporto5820 je napisao/la:ma treba otič na prosvjede a ne da nas opet zajebu
Treba iči ali tko če iči,svi gledaje druge i čekaje što če napraviti drugi
14
evo ako budi išli josip (ferguson) i bajina( kikoporto5820) doći ću i ja u terezino polje makar da popijemo nešto na granici i izdivanimo se
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
26
Ma svaka čast ali pazi šogorica mi radi na graničom prelazu :lol:kao policajac pa ako bude frke pozovi se na mene. Znaš tko sam jeld.
dečki vi idete a koliko če za vama izači vaših suseljana a ostali če sjediti i čekati
dečki vi idete a koliko če za vama izači vaših suseljana a ostali če sjediti i čekati
14
Slavonski gačan je napisao/la:Ma svaka čast ali pazi šogorica mi radi na graničom prelazu :lol:kao policajac pa ako bude frke pozovi se na mene. Znaš tko sam jeld.
ma neće policija na nas pa mi ih plačamo oni nas vole
26
Fidelito je napisao/la:Picek je napisao/la:a poticaji su što točno?tomy je napisao/la:nista konkretno ovako javno, najbolje da sam odluci, da da... Covjek zna sto govori. Mi poljoprivrednici moramo se borit (prosvjedima, jer se nemoze rjesit razgovorom?) za 1,20 kn, dok u turizam ode 28 mil. eura samo za promidzbu.. I dobro,neka ode valjda se netko i za to borio. Nemam nista protiv turizma, g.Kuterovca i ostalih, al ak moze turizam, peljesac, mozemo i mi dobit 1,50 kn, i 3,50 za uljanu repicu kojom jos uvijek nema dovoljno zasijanih povrsina, dok neki pisu da vec ima viska 20 tis.tona.
jel to ide za turizam također?
kapitalna ulaganja već nekoliko godina? isto za turizam?
ostale potpore u poljoprivredi? isto za turizam?
malo realnosti nebi škodilo... ova država najviše novca osim za turizam odvaja za poljoprivredu..
da se u druge grane ulagalo toliko koliko se recimo ulagalo i ulaže u poljoprivredu nebi se namještaj od hrvatskog drveta radio u inozemstvu. (čisto primjera radi)..
ova država apsolutno najviše novaca iz proračuna izdvaja za nezarađene mirovine, a ne za turizam i poljoprivredu.
e bas tako, svaka cast sto si to napisao, najvise novaca upravo ide na mirovine i zbog toga se drzava najvise zaduzuje a ne zbog poljoprivrede, mislim da je bilo na TV-u da u RH ima oko 1.300.000 umirovljenka cak vise nego zaposlenih sto nema nigdi u svjetu
kod mene u selu i okruženju je glavna tema prosvjedi i mislim da je ljudima više pun kurac ovih sranja i lažnih obečanja
krešo nema problema popit čemo koju i izdivanit čemo se ha ha
krešo nema problema popit čemo koju i izdivanit čemo se ha ha
kikoporto5820- Broj postova : 190
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
i onda gdje pocinju tocno prosvjedi?
svakako treba dati podrsku .....jer nece se niko drugi izboriti za nas...
svakako treba dati podrsku .....jer nece se niko drugi izboriti za nas...
Evo sada će mo imati skladišnice, koje će mi omogućiti kasniju prodaju moje pšenice po većoj cijeni, te dizanje kredita za jesensku sjetvu po vrlo pristupačnim kamatama. Banke i otkupljivači pšenice čekaju na me raširenih ruku…jupiiiii
Naravno presretan sam što ću pšenicu moći skladištiti kod ovlaštenih firmi sa adekvatnim skladišnim prostorom
eeee tako sada cjene može biti i ispod kune, jel ću ja svoju robu skladištiti
Naravno presretan sam što ću pšenicu moći skladištiti kod ovlaštenih firmi sa adekvatnim skladišnim prostorom
eeee tako sada cjene može biti i ispod kune, jel ću ja svoju robu skladištiti
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
15
kreso je napisao/la:evo ako budi išli josip (ferguson) i bajina( kikoporto5820) doći ću i ja u terezino polje makar da popijemo nešto na granici i izdivanimo se
koliko ja znam nitko nije spominjao ter polje kao mjesto prosvjeda....
neka se mi na periferiji slavonije borimo uvijek za vase guzice...
ako je netko gledao vecernji dnevnik opet je bio prilog mojih ljudi iz ter polja, i ja sam trebao nesto reci o skladisnici, ali sam se izvukao jer nisam dovoljno informiran, a da pred nacijom ne valjam gluposti....
17
JOSIP FERGUSON je napisao/la:kreso je napisao/la:evo ako budi išli josip (ferguson) i bajina( kikoporto5820) doći ću i ja u terezino polje makar da popijemo nešto na granici i izdivanimo se
koliko ja znam nitko nije spominjao ter polje kao mjesto prosvjeda....
neka se mi na periferiji slavonije borimo uvijek za vase guzice...
ako je netko gledao vecernji dnevnik opet je bio prilog mojih ljudi iz ter polja, i ja sam trebao nesto reci o skladisnici, ali sam se izvukao jer nisam dovoljno informiran, a da pred nacijom ne valjam gluposti....
rečeno je bilo na graničnim prjelazima su prosvjedi , a meni je ter polje naj bliži
26
Stranica 12 / 30. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 30
Similar topics
» CIJENA SUNCOKRETA 2009
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
Stranica 12 / 30.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.